Festivals in het bruisende Barcelona

Het festivalseizoen is begonnen en staan er een aantal top festivals in Barcelona op het programma. Met onder andere Armin van Buuren, David Guetta, Mariah Carey en diverse muziekstijlen is er voor iedereen een geschikt festival. Hier staat een lijst met alle festivals die bezocht moeten worden tijdens een vakantie in Barcelona met vrienden.

Barcelona Beach Festival

We beginnen de lijst met een knalfeest genaamd Barcelona Beach Festival met onder andere grote namen Armin van Buuren en David Guetta. Het festival staat bekend als een dance- en housefestival maar ook als één van de grootste feesten van Europa. Met een minimale leeftijd van 18 jaar en €71,- kan hier op 13 juli 2019 van 11:00 – 23:00 wild gefeest worden op de grootste mainstream sterren van tegenwoordig. Zoals aan de naam al af te lezen is bevindt het festival zich op het strand van Barcelona.

Het feest zal op een perfecte locatie plaatsvinden, tussen twee havens en Parc De La Pau. Het festival is makkelijk te vinden omdat het langs het uiteinde van de rivier Besòs die dwars door Barcelona loopt. Wanneer de rivier gevonden is, is het een kwestie van naar de zee lopen en aan het eind wordt er tegen het festival aan gelopen.

Cruïlla Barcelona

Een muziekfestival dat bekend staat om de samensmelting van de muziekstijlen R&B enFestival dua lipa house en de line-up vol met muziektalent. Het festival zal op 3 juli van start gaan met één van de grote talenten, met niemand minder dan The Black Eyed Peas om 21:15. Een andere groep toptalenten zal op de laatste dag van het festival, 6 juli 2019, optreden genaamd Years & Years om 20:15. Dit muziekfestival biedt de mogelijkheid om eendaagse kaart voor €25,- tot en met een vierdaagse kaart voor €160,- te kopen. Het feest is voor elke leeftijd te bezoeken met de nodige vereisten, waaronder de symbolische prijs van €4,95 voor een dagkaart of €9,90 voor een abonnement waarbij meerdere dagen bezocht kunnen worden door kinderen die jonger dan 13 jaar zijn. De kinderen jonger van 14 en 15 jaar oud moeten in bezit van een normale ticket en net als de kinderen jonger dan 13 jaar toezicht hebben van een moeder, vader of voogd.

Cruïlla Barcelona ligt op het Parc del Fòrum aan de andere kant van de haven van de vorig besproken festival. De rivier Besòs is voor het Cruïlla festival een goed herkenningspunt, met 550 meter afstand tussen het uiteinde aan de zee en het festival is het maar 6 minuten lopen.