Casa Milà

Bent u in Barcelona voor een stedentrip, weekendje weg of op vakantie, dan is het Casa Milà een zekere must om te bezoeken. Casa Milà wordt ook wel La Pedrera genoemd, wat Catalaans is voor de steengroeve. Het is een zeer bekend kunstwerk in Barcelona van de wereldberoemde Antoni Gaudí. Casa Milà in Barcelona is een appartementencomplex waarvan de bouw in 1906 begon, het werk werd in 1912 afgerond. Het gebouw heeft een bijzonder uiterlijk van binnen en van buiten. Casa Milà trekt jaarlijks vele mensen die een stedentrip maken in Barcelona. Het gebouw in Barcelona is voorzien van golvende buitenmuren, dit is vooral bijzonder omdat in de tijd dat het gebouw werd gebouwd, deze vormen aan geen van de toen geldende architecturale vormen voldeed. Hierdoor is Casa Milà zeker het bezoeken waard tijdens uw stedentrip in Barcelona.

Boek hier uw vakantie naar Barcelona!

Wat is er te zien en te doen tijdens uw stedentrip Barcelona

Casa Milà in Barcelona heeft een oppervlakte van meer dan 1000 vierkante meter. Hier kunt u heerlijk rondstruinen tijdens uw vakantie in Barcelona. Het gebouw is door Gaudí ontworpen voor het getrouwde stel Roser Segimon en Pere Milà i Camps, zij woonden in Barcelona. Het gebouw bestaat uit een skelet van staal en beton en word gedragen door zuilen en draagbalken, er zijn geen dragende muren aanwezig, wat erg bijzonder was in die tijd. Het gebouw is van voren prachtig om te bezichtigen bij uw vakantie in Barcelona maar ook het dak is de moeite waard om te bekijken tijdens uw stedentrip naar Barcelona. Deze is bedekt met trappen en abstracte beelden, en natuurlijk golvend. Het dak wordt de tuin van de krijgslieden genoemd. Voor het huis Casa Milà in Barcelona heeft Gaudí inspiratie opgedaan uit diverse natuurgebieden in Spanje. Gaudí kreeg een conflict met zijn opdrachtgever waardoor het gebouw in Barcelona niet geheel volgens zijn wensen is afgemaakt. Ondanks het conflict met zijn opdrachtgever is Casa Milà echt het bezoeken waard tijdens uw weekend Barcelona. Hij wilde aan de voorgevel een afbeelding van Maria met Jezus en twee engelen plaatsen, hier stemde de opdrachtgever niet mee in. Casa Milà is tegenwoordig een museum dat open is voor publiek,  vakantiegangers en mensen die een weekend weg zijn in Barcelona. Casa Milà wordt veel bezocht tijdens een stedentrip in Barcelona. Het dak, de zolders, binnenpleinen, expositieruimte en een appartementen kan worden bezocht tijdens uw vakantie in Barcelona. In Casa Milà zijn in totaal 9 appartementen, een daarvan is open voor bezichtiging en de rest is zelfs nog bewoond(!). Er worden verschillende tours in Barcelona georganiseerd. Het gebouw kan zelfs ’s nachts worden bezocht tijdens uw vakantie in Barcelona of in de avond met daarbij allerlei leuke verassingen. Dit wordt ook wel ‘Secret Pedrera’ genoemd, hier worden ’s nachts tijdens uw stedentrip de diepste geheimen verteld van dit geweldige pand, een zekere aanrader tijdens uw vakantie in Barcelona. De andere tour heet ‘The Origins’, deze tour by night zit vol met verassingen, muziek en een audiovisuele voorstelling. Ook kan er ’s avonds tijdens uw weekend in Barcelona gekeken worden naar een prachtige lichtshow op het dak van Casa Milà.

Geschiedenis van Casa Milà

In opdracht van Pere Milá is het pand Casa Milá in Barcelona gebouwd. Dit gebouw is gebouwd tussen 1906 en 1912, Pere Milà was een Catalaanse zakenman en een echtgenoot van de heel erg rijke weduwe Rosario Segimon i Aryells, die destijds in Barcelona wouden wonen. Door de bouw van Casa Batlló (dat jaarlijks ook vele vakantiegangers in Barcelona trekt) was Pere Milà erg onder de indruk van architect Gaudí, echter is Gaudí al voordat het huis voltooid was vertrokken door hevige conflicten met Pere Milà. De hevige conflicten ontstonden doordat Gaudí carte blanche kreeg met volledige creatieve vrijheid van Pere Milà en hij het uiteindelijk toch niet eens kon worden met Gaudí. De bouwwerken van Casa Milà in Barcelona ook wel La Pedrera genoemd, werden in de loop van de bouw twee keer stilgelegd door de stad Barcelona, de eerste keer omdat één van de pilaren zich op het openbare voetpad bevonden en de tweede keer omdat de totale toegestane hoogte en volume overschreden waren. Na anderhalf jaar werd er een oplossing gevonden; Casa Milà werd uitgeroepen als monument door de Commissie van de wijk Eixample in Barcelona. Het monument Casa Milà is te bezoeken voor vakantiegangers, en mensen die een weekend weg zijn in Barcelona of een stedentrip maken door Barcelona. Milà’s bewondering voor de eigenzinnige architect Gaudí werd niet door iedereen gewaardeerd in Barcelona, veel mensen hadden onbegrip. Na de oplevering van het pand in 1912 heeft Pere Milà ontzettend veel kritiek over zichzelf heen gekregen, volgens veel mensen zou de waarde van de luxe wijk Passeig de Gràcia in Barcelona dalen door dit bouwwerk. Casa Milà ook wel La Pedrera genoemd (Catalaans voor steengroeve) werd door vele mensen die in Barcelona woonden belachelijk gemaakt en bespot. Hier is nu echter weinig reden voor, Casa Milà wordt bewonderd door velen en daardoor ook veel bezocht door mensen die een stedentrip maken door Barcelona. Voor de appartementen was het moeilijk om huurders te vinden, dit kwam naar zeggen van Pere Milà door de onhandige ronde vormen in het huis. Casa Milà kwam in 1986 weer in het oog van het publiek, het gebouw in Barcelona was toen in bezit gekomen van de Catalaanse bank Caixa Catalunya, zij investeerden 53,5 miljoen euro in het bouwwerk. De resultaten van de restauratie mogen er wezen, deze kunt u bewonderen tijdens uw stedentrip in Barcelona. De Unesco erkende Casa Milà in 1984 als cultureel werelderfgoed.

Tickets en info van Casa Milà

Casa Milà in Barcelona is geopend voor publiek en vakantiegangers in Barcelona. Om het huis te bezoeken tijdens uw vakantie in Barcelona moet u een ticket kopen. Een normaal ticket kost € 20,50. Voor kinderen onder de 7 jaar is toegang gratis, voor kinderen van 7 tot 12 jaar kost een ticket € 10,25, voor studenten en personen met een handicap is de prijs van een ticket € 16,50. Bij de ticket kunt u kiezen voor een audio guide, de prijs daarvan is € 4,00. De audio guide is beschikbaar in de talen: Catalaans, Spaans, Engels, Frans, Duits, Portugees, Italiaans en Russisch. Het huis in Barcelona is 365 dagen per jaar open op van 09.00 tot 20.30 uur en van 21.00 tot en met 23.00 uur. U kunt Casa Milà dus iedere dag bezoeken in het jaar; dit is erg handig tijdens uw vakantie in Barcelona.  Omdat het een populaire bezienswaardigheid is voor mensen die een stedentrip maken door Barcelona, is het vaak erg druk. Wanneer u Casa Milá graag wilt bezoeken tijdens uw weekend in Barcelona, is het verstandig om alvast een ticket online te kopen. Zo hoeft u niet in de wachtrij te staan tijdens uw stedentrip in Barcelona. Kaartjes zijn te koop via verschillende Nederlandse en Spaanse websites. La Pedrera is eenvoudig te bereiken vanaf het centrum van Barcelona, vanaf Plaça Catalunya wandelt u in ongeveer een kwartier naar Casa Milà. In en rondom Plaça Catalunya zijn vele overnachtingsmogelijkheden voor mensen die op vakantie of op stedentrip zijn in Barcelona. Met de metro’s die door Barcelona heen lopen kunt u ook bij Casa Milà komen, de dichtstbijzijnde halte is de Passeig de Gràcia, hier stopt de paarse metrolijn L2, de groene metrolijn L3 en de gele metrolijn L4, vele mensen maken gebruik van de metro’s tijdens een vakantie in Barcelona. Vanaf Plaça Catalunya fietst u binnen ongeveer 10 minuten naar Casa Milà tijdens uw stedentrip in Barcelona. De hop-on-hop-off bus van Barcelona stopt recht tegenover Casa Milà in zowel de noordelijke als de zuidelijke route van de bus. Van een hop-on-hop-off bus kunt u eenvoudig gebruik maken tijdens uw weekend in Barcelona.