Palau de la Música Catalana

Het Palau de la Música Catalana is een concertgebouw in de stad Barcelona. Het concertgebouw werd ontworpen door de man Lluís Domènech i Montaner. Hij was een architect die deed aan de Catalaanse modernisme (kunststroom) in Barcelona. Hij was een van de grootste vertegenwoordigers van de Catalaanse modernisme. De bouw van Palau de la Música Catalana duurde 2 jaar lang. Tussen de jaren 1905 en 1908 werd het gebouw gebouwd, dit werd opgegeven door een groep Catalaanse textielindustrieën. Met 1400 mensen die zich specialiseerde in de kunst, vond het volk van Barcelona dat er een centraal gebouw moest komen. Het volk kon niet alles betalen, dus is het vooral ondersteund door donaties van elite mensen. Het Palau de la Música Catalana is een prachtige ruimte om te zien. De buitenmuren van het gebouw zijn van rode stenen, de buitenmuren worden gesteund door geweldige pilaren, waar gebruikt is gemaakt van mozaïeken kunst.

Palaur de la musica

Boek hier uw stedentrip naar Barcelona!

Het Palau de la Música Catalana is een van de representatiefste kunstwerken van de Catalaanse bouwstijl. Bij de bouw van het Palau de la Música Catalana is vaak glas in lood en geglazuurde tegels gebruikt. Dit deden ze om openheid te tonen, zodat er veel mensen het gebouw zouden bezoeken. In het gebouw zijn veel kunstwerken en beelden die verwijzen naar de muziekwereld. Voor echte muziekliefhebbers is dit prachtig om te zien. Vroeger werden de mensen erg geïnspireerd door muziek om vervolgens kunst te creëren.

Het Palau de la Música Catalana zit tussen de straten van Plaça Lluís Millet en Sant Pere més Alt en Plaça. Vanaf het centrum in Barcelona is het Palau de la Música Catalana stapsgewijs snel en makkelijk te bereiken. Er is een metrostation wat ook richting het concertgebouw rijdt. Door te lopen door Barcelona is er een prachtige omgeving te zien. Het is dus aangeraden om niet met de metro te gaan, maar gezellig met u familie of vrienden te wandelen. De omgeving van Barcelona is heel anders dan in andere landen. De cultuur en de eetkraampjes die in Barcelona over straat te zien zijn, vindt u nergens anders. In Barcelona zijn nog veel meer bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Voor de echte voetbalfan is een bezoekje aan het wereldberoemde stadion Camp Nou een droom. Het beste voelbalteam van de wereld traint hier. Wat zo speciaal is, is dat bij het Camp Nou u een eigen FC Barcelona shirt kunt laten drukken.

De binnenkant van Palau de la Música Catalana

Zodra u het Palau de la Música Catalana binnen loopt, is er een prachtige ontvangsthal. Aan elke kant, links en rechts is er een grote trap die naar de eerste verdieping van het gebouw lijdt. Op de eerste verdieping zijn er geweldige lantaarnpalen. Deze kunst is zo mooi, u smelt hier als het ware weg. Tegenover de lantaarnpalen is er de Lluís Millet hal. De deuren van deze kamer zijn echt welgevormd, met het aanlokkelijke glas is deze kamer pure kunst, via deze kamer is er een weg naar een balkon. Dit balkon is chic versierd met mozaïeken steentjes waar u uren tegen aan kunt staren. De ruimte is ontworpen om als doel persconferenties en evenementen te houden.

De concertzaal van Palau de la Música Catalana wordt veel verlicht door de zon. De zon schijnt door twee hele grote glazen van lood. Boven in het gebouw is er een prachtige grote glazen koepel waar lood verwerkt in is. Het geeft niet alleen veel zonlicht, maar het creëert veel natuurlijke kleuren in de kamer. In de kamer is veel vrolijkheid te zien zoals u nog nooit eerder heeft ervaren. Met de sprankelede licht van de zon gemixt met de kleuren is het een magnifiek beeld voor uw ogen. Naast het mooie beeld van kleuren, hangen er enorme orgelpijpen aan de muur met daarnaast beelden van Josep Clavé en Richard Wagner. Deze beelden staan hier, omdat het beroemde koorregisseurs waren in Barcelona. Het Palau de la Música Catalana is zo groot dat er wel 2050 personen in passen, gelukkig wordt het nooit zo druk. Op de vijfde verdieping van het Palau de la Música Catalana is er de bibliotheek Orfeó Català. Hier vindt u interessante informatie over de geschiedenis van muziek in Barcelona.

Tour en ticket informatie

Iedere dag is er in Barcelona wat leuks te beleven. Een goeie keuze is om Palau de la Música Catalana te bezoeken. Vanaf 10.00 uur tot 15.30 uur zijn er iedere dag rondleidingen. Tijdens Pasen zijn er rondleidingen tussen 10.00 uur en 18.00 uur en in augustus tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Kaartjes zijn gemakkelijk online te bestellen voor €18 per persoon, aan de balie van het Palau de la Música Catalana zijn kinderen onder de 10 jaar gratis. Voor studenten en gepensioneerde mensen is er een korting, voor hun zijn de kaartjes €11 per persoon. De tour begint in de repetitieruimte, daarna wordt u begeleidt naar de Lluís Millet Hall. Tenslotte komt u in de smaakvolle concertzaal. De gehele tour door Palau de la Música Catalana neemt 55 minuten tijd in beslag. In Barcelona zijn er nog veel bezienswaardigheden te zien, zoals L ’Aquarium. Dit is zeker een aanrader voor kinderen, door de mooie vissen en kleuren van het water is het een spektakel.

Tijdens de wandeling door het Palau de la Música Catalana in Barcelona kunt u rustig alles ontdekken op eigen tempo. Er is keuze uit een gids die rondleidt of een audiovisuele tour. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende talen, Russisch, Engels, Spaans en Catalaans. Er de mogelijkheid om te kunnen eten in het restaurant Mirador del Palau.  Het restaurant ligt aan de top van Palau de la Música Catalana. Hier is de hele week lunch beschikbaar en avondeten vanaf donderdag tot zaterdag.