Vervoer in Barcelona

Wanneer u eenmaal in Barcelona bent, kunt u hier een heleboel activiteit doen. Zo kunt u heerlijk genieten van het culinaire Spaanse eten maar u kunt ook een boot huren om heerlijk te varen met de warme Spaanse zon en een helderblauwe zee als uitzicht. Tevens kunt u een leuke fietstour boeken tijdens uw weekend Barcelona om zoveel mogelijk te zien van deze geweldige wereldstad maar dit kunt u ook doen door gebruik te maken van een hop-on-hop-off bus. Kortom; er zijn genoeg mogelijkheden om uzelf te laten verrassen door deze prachtige stad die adembenemende bezienswaardigheden te bieden heeft tijdens een vakantie, weekend weg of een stedentrip Barcelona.

Boot

Boek hier uw stedentrip Barcelona!

Tijdens uw vakantie in Barcelona kunt u uzelf in meerdere wegen voortbewegen met het openbaar vervoer of andere vervoersmiddelen. Het openbaar vervoer in de stad Barcelona is goed, de metro werkt tijdens uw stedentrip in Barcelona zeer aangenaam. U kunt tijdens uw vakantie in Barcelona uzelf zeer gemakkelijk verplaatsen per metro, deze werkt op een relatief veilige en snelle manier. Een metropas is relatief goedkoop wanneer u een paar dagen of een weekendje in de stad Barcelona verblijft. Als u een metropas koopt tijdens uw vakantie in Barcelona kunt u onbeperkt reizen met de metro en de bus. Deze kaart is tevens geldig voor de kabelbaan op de Montjuïc en Tibidabo, dat kan erg handig zijn als u deze bezienswaardigheden wilt bezoeken tijdens uw stedentrip in Barcelona. Wanneer u musea wilt bezoeken tijdens uw stedentrip in Barcelona is het slim om een Barcelona Card te kopen, deze is iets duurder. Echter is een Barcelona Card een zekere aanrader, u krijgt namelijk gratis entree in verschillende museums en het openbaar vervoer in Barcelona is gratis tijdens uw vakantie. Het hebben van een auto in Barcelona is overbodig tijdens uw stedentrip, grote delen van Barcelona zijn namelijk autovrij en door het grote toerisme is er een groot te kort aan parkeerplaatsen. Barcelona is erg rolstoelvriendelijk en daarom dus ook toegankelijk voor mindervaliden die op vakantie zijn in Barcelona. Wel is het slim om van tevoren even te bekijken met welk vervoersmiddel u het best kunt reizen tijdens uw stedentrip door Barcelona. Alle bussen zijn sinds 2007 toegankelijk voor rolstoelers en mindervaliden.

Te voet of te fiets door Barcelona

In Barcelona kunt u heerlijk rondwandelen tijdens uw vakantie, langs de boulevard en in de Barri Gotic kunt u prachtig wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes die u tijdens uw stedentrip in Barcelona langs mooie highlights kunnen brengen. U kunt tijdens uw vakantie in Barcelona verschillende stadswandelingen maken, u ontdekt zo niet alleen de bijzondere highlights maar ook de voor toeristen minder bekende gedeeltes van Barcelona. Tijdens een stadswandeling kunt u Barcelona ontdekken met een local, die kan u leiden langs bekende wijken als El Born maar ook onbekende gedeeltes zullen niet missen. Ook een zekere aanrader is fietsen door Barcelona, want wat is nou leuker dan Barcelona tijdens uw vakantie verkennen met een fiets. U ziet tijdens een wandel of fietstocht door Barcelona dingen die u niet zou zien dan wanneer u op een hop-on-hop-off bus zou zitten. Met een fiets of te voet kunt u namelijk op plekken komen tijdens uw vakantie in Barcelona waar u met een ander vervoersmiddel niet zou kunnen komen. Het is in Barcelona verplicht om op een fietspad te fietsen, wanneer deze er is. Wanneer er geen fietspad is kunt u op de stoep fietsen, deze moet echter wel meer dan 5 meter breed zijn. Is er geen fietspad of brede stoep, dan moet u op de meest rechtse rijbaan van de straat fietsen. Tijdens uw vakantie in Barcelona kunt u fietsen huren of een fietstocht maken onder begeleiding van een echte local, die vol enthousiasme zal vertellen over de stad Barcelona. Ook fijn om te weten is dat fietsen buiten het spitsuur om, in het weekend en tijdens vakanties mogen worden meegenomen in de metro. In de regionale treinen van FGC mogen fietsen altijd worden meegenomen tijdens uw stedentrip in Barcelona. Een zekere aanrader is fietsen langs het strand op de boulevard tijdens uw stedentrip door Barcelona, u kunt hier met regelmaat stoppen om te genieten van het uitzicht op de prachtige zee van Barcelona.

Openbaar vervoer in Barcelona

Barcelona heeft een groot netwerk aan openbaar vervoer dat goed onderhouden is. Zo kunt u tijdens uw stedentrip in Barcelona uzelf op verschillende manieren verplaatsen. Het openbaar vervoer in Spanje is zeer voordelig ten opzichte van Nederland of België. Een tienrittenkaart kunt u met meerdere mensen delen tijdens uw weekend in Barcelona en kost slechts €10,20, u kunt dan reizen met de metro, bus, tram en de treinen die zich in zone 1 bevinden. Zoals eerdergenoemd is de metro in Barcelona een echte aanrader, u kunt uzelf zeer snel en voordelig door de stad heen verplaatsen tijdens een stedentrip. Alle metrolijnen kunnen u tijdens uw vakantie naar alle uithoeken van de stad verplaatsen en de reistijden in metro’s zijn daarbij ook nog eens minimaal. Barcelona heeft in totaal acht verschillende metrolijnen en bijna alle geweldige highlights van deze stad zijn goed te bereiken met de metro. Ook met de trein kunt u uzelf prima verplaatsen tijdens uw weekendje Barcelona, u kunt uzelf verplaatsen met de FGC, deze treinen lijken erg veel op de metro’s en u kunt uw standaard kaartje gebruiken die u ook gebruikt voor het andere openbare vervoer. Barcelona heeft een uitgebreid netwerk van busverbindingen en stadsbussen. Er zijn in Barcelona meer dan tachtig buslijnen. De bussen in Barcelona rijden iedere dag van 4.25 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds, u kunt uzelf dus eenvoudig verplaatsen door Barcelona tijdens uw vakantie. Ook ’s nachts rijdt er een bus door Barcelona, dit kan handig zijn wanneer u uitgaat tijdens uw weekend Barcelona. De nachtbus is het enige openbare vervoersmiddel dat ’s nachts rijdt. De meeste ‘nachtritten’ beginnen tegen half elf ’s avonds en duren tot zes uur in de morgen. Het tramnetwerk dat Barcelona kent bestaat uit twee netwerken, de Trambaix en de Trambesòs. Al deze trams rijden door Barcelona tijdens uw vakantie maar slechts een klein deel is aangesloten op het tramnetwerk. Dit komt doordat de meeste plekken prima te bereiken zijn met de metro tijdens uw vakantie in Barcelona.