Vervoer in en naar Barcelona

Metro

Barcelona is een van de bekendste toeristische steden in de wereld en ieder jaar gaan er dus ook veel mensen naartoe op vakantie. Het is de grootste stad van Catalonië en is daarbij ook de hoofdstad van Catalonië. De stad wordt ook wel Barna genoemd door de inwoners. Dit moet u niet verwarren met ‘Barça’, dit verwijst naar de voetbalclub FC Barcelona wat ook zeker een bezoekje waard is in deze geweldige stad!

Boek hier uw stedentrip naar Barcelona!

Het is natuurlijk heel leuk om een vakantie te boeken naar een fantastische stad waar veel te doen is, stad Barcelona is hier perfect geschikt voor. U hebt vast al eens een weekend Barcelona geboekt of u wilt nog boeken. Met fantastische hotels in de stad om te overnachten en de prachtige bezienswaardigheden en de welbekende winkelstraten waar u geweldig kunt shoppen snappen wij wel waarom u enthousiast bent. Ook is het strand prachtig en zijn de zwembaden heerlijk om in te zwemmen waar u dus ook lekker kunt zonnen. Een fantastische stad om zomer in door te brengen. Maar u moet er natuurlijk wel eerst zien te komen. Er zijn verschillende manier hoe u in Barcelona kunt komen en wij gaan deze manier bespreken. Ook geven wij van weekendbarcelonawijzer.nl onze voorkeur. Als u in Barcelona bent moet u natuurlijk door de stad heen kunnen reizen. Hier zijn veel leuke manieren voor omdat Barcelona gunstige opties geeft voor het rondreizen door de stad.

 

Naar Barcelona

Om in Barcelona te komen is een ander verhaal. Daarom hebben wij bij weekendbarcelonawijzer.nl verschillende manieren uitgezocht hoe u in Barcelona kan komen. De afstand tussen Nederland en Barcelona is ongeveer 1.600 km. U kunt met de auto rijden naar Barcelona, u kunt met de bus mee rijden, u kunt de trein nemen of u kunt met het vliegtuig. Als u op een sportieve manier naar Barcelona wilt reizen kunt u altijd nog met de fiets gaan of u kunt gaan wandelen. Handig als u nog snel uw zomerlichaam moet behalen. Als u met de auto naar Barcelona gaat kunt u een reistijd van ongeveer 16 uur verwachten. U kunt kiezen voor verschillende routes, maar de snelste zijn om door België te rijden en vervolgens verder door Frankrijk. U kunt ook via de Autobahn in Duitsland waar u vervolgens weer uitkomt in Frankrijk. Gelukkig ligt Barcelona relatief dichtbij de grens van Frankrijk dus hoeft u nog niet door heel Spanje te rijden. Om een prettige reis aan te houden raden wij u aan om na ongeveer 8 a 10 rijden, ergens te overnachten. Als u met de trein naar Barcelona wilt reizen, heeft u niet veel keuze qua routes, met de trein gaat u namelijk door Brussel en Parijs. Vanaf Parijs heeft u weer meer keuze welke routes u wilt nemen om naar Barcelona te reizen. Als u in Parijs bent raden we u aan om direct een bezoekje aan deze stad te brengen en later met de trein weer verder te gaan. Zo heeft u namelijk alvast een prachtige stad gezien voordat u in Barcelona bent. U kunt er zelfs overnachten tijdens een tussenstop als uw voorkeur daar naar uit gaat.

Met de bus reizen is vaak de goedkoopste manier om te reizen, echter duurt een busreis langer dan een auto of trein reis met reisduur van ongeveer 20 uur. Ook al is het goedkoper om met de bus te gaan, vinden wij het toch niet waard. De manier die wij bij weekendbarcelonawijzer.nl als voorkeur hebben om in Barcelona te komen is met het vliegtuig. Het is ongeveer 2 uur reizen vliegen naar Barcelona in vergelijking met de 16 a 18 uur het duurt als u bijvoorbeeld met de auto gaat. Daarom vinden wij vliegen naar Barcelona de beste keuze om te reizen naar de stad. Het is misschien iets prijziger, maar dat is te verwachten als u in 2 uur tijd aankomt in Barcelona.

 

In Barcelona

Als u dan eindelijk aankomt in Barcelona, moet u natuurlijk overal in de stad op een makkelijke manier kunnen komen. Er zijn veel manieren om naar Barcelona te reizen, ook zijn er veel manier om in Barcelona te reizen. Barcelona staat bekend om het goede openbare vervoer dat goedkoper is dan het openbare vervoer in Nederland. Ook is het gebruiksvriendelijker geïntegreerd. U kunt met één kaartje door de hele stad heen met verschillende vervoersmiddelen. U kunt met verschillende vervoersmiddelen door de stad heen, bijvoorbeeld met de tram, metro of treinen maar ook met de bus of uw auto als u met de auto naar Barcelona ging. U zou eventueel ook een taxi kunnen nemen, maar dit is vaak duurder dan het openbaar vervoer.  Natuurlijk kun tevens een auto huren, dan kunt u overal naartoe waar u wilt. Als u een sportieve vakantie wilt kunt u ook een fiets meenemen of huren. Fietsen door Barcelona is zeer geschikt, vooral met het warme weer en weinig hoogteverschil in het centrum van de stad. Daarom worden fietsen in Barcelona steeds populairder. Om het fietsen wat makkelijker te maken in Barcelona ligt er genoeg fietspad om op te fietsen. Wij vinden fietsen dus een van de beste keuzes om door de stad heen te reizen, maar als u ergens snel wilt komen raden we u wat anders aan. De Hop on Hop off bussen in Barcelona zijn een populaire manier voor toeristen om door de stad te gaan. Dit zijn dubbeldeksbussen die een tour nemen door Barcelona voor de toeristen die langs alle prachtige bezienswaardigheden in Barcelona gaan. De bussen hebben een open dak aan de bovenkant zodat de toeristen alles makkelijk kunnen zien en kunnen genieten van de zon. Als het weer minder goed kunt u altijd nog beneden zitten. U kunt zo vaak in- en uitstappen als u wilt.

Barcelona is een havenstad en heeft de belangrijkste haven in Catalonië. De haven is even oud als de stad zelf en heeft dus een lange geschiedenis. Als u een bootliefhebber bent of van de zee houd, kunt u hier veel van genieten. Bij deze haven kunt u boottochten boeken door de haven of reizen naar andere steden aan de kust in de Middellandse Zee. Als u graag wilt leren zeilen dan kan dat! Er worden cursussen aangeboden die bedoeld zijn voor beginners om te leren zeilen. Dit allemaal is dus fantastisch te doen en mogelijk in Barcelona. Als u nog vragen hebt kunt u ons gerust contacteren via ons contactformulier. Wij wensen u veel succes en veel plezier in Barcelona!