Weekend Barcelona Wijzer

L'Aquarium

Barcelona is een fantastische wereldstad waar veel te doen is voor iedere toerist. De stad staat vol met prachtige bezienswaardigheden die echt het bezoekje waard zijn tijdens uw stedentrip Barcelona. Eén van die bezienswaardigheden is het L ’Aquarium. Het L ’Aquarium van Barcelona is het grootste zeeaquarium van Europa. Het L ’Aquarium bevindt zich aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona en werd geopend in 1995. Deze haven is grotendeels omgebouwd om als vermaakscentrum te dienen L’ Aquarium is dan ook een leuke bezienswaardigheden als u in Barcelona bent voor een weekendje weg. Ook wanneer u Barcelona met kinderen bezoekt is dit zeker een aanrader, L’Aquarium is namelijk het grootste zeeaquarium van Europa. In totaal leven er in dit aquarium ongeveer 11.000 vissen van 450 diverse soorten. Neem zelf een kijkje bij het grootste zeeaquarium van Europa wanneer u in Barcelona bent voor een stedentrip!

Boek hier uw stedentrip naar Barcelona!

In het L ’Aquarium vallen allerlei soorten zeedieren te vinden van diverse zeegebieden. Als u naar Barcelona wilt of een weekend Barcelona hebt geboekt, is het L ’Aquarium een echte aanrader. Een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken tijdens uw stedentrip Barcelona; op een regenachtige dag is het L ’Aquarium perfect om te bezoeken. Het L ’Aquarium bevat veel verschillende soorten vissen waaronder: schorpioenvis, zeebrasem, zwartpuntrifhaai, de rode mul, de kardinaalvis etc. In totaal leven er in dit aquarium ongeveer 11.000 vissen van 450 diverse soorten. Met zoveel vissen gaan ze vast door veel voedsel heen. In één week verbruiken alle vissen dan ook 2000 kilo aan voedsel voor al het voedsel in het L ’Aquarium. Er worden 150 verschillende type maaltijden voorbereid voor de vissen Tevens zijn er andere dieren die u kunt bekijken gevoerd te worden. Dit L ’Aquarium is echt een paradijs voor kinderen. Het L ’Aquarium organiseert diverse activiteiten die uw kind een leuke tijd bezorgen tijdens uw weekend Barcelona. Uw kinderen slapen bijvoorbeeld met haaien. Uw kinderen slapen dan in een tunnel waar de haaien overheen zwemmen. Natuurlijk is de tunnel doorzichtig net als de rest van de tunnels van het L ’Aquarium. Uw kind kan van alles leren over haaien en andere soorten vissen. Hoe ze gaan slapen en hoe ze wakker worden is iets wat uw kinderen ontdekken. Een hele speciale nacht waar uw kind het heel leuk kan hebben tijdens uw stedentrip Barcelona!

Wat is er te zien en te doen?

Het L ’Aquarium bestaat uit 35 bassins met in totaal meer dan zes miljoen liter aan zeewater. In iedere bassin is een ander prachtig zeegebied te zien. De grootste vissoorten verblijven en het Oceanarium. In dit bassin zit vier miljoen liter water, de bak is vijf meter diep en heeft een diameter van 36 meter. In het bassin zwemmen onder meer haaien, roggen en zonnevissen. Door het bassin loopt een tachtig meter lange tunnel wat dit bassin extra speciaal maakt, het is alsof u op de bodem van de zee staat. De andere bassins zijn kleiner maar niet minder mooi. In de bassins leven vele bijzondere vissen maar ook andere dieren die onder water leven. Ook zijn er pinguïns te zien in L ’Aquarium en zijn er bassins die delen van het Great Barrier Reef, de Caribische Zee en de Rode Zee simuleren. Tijdens een bezoek valt er een hoop te leren. Op de tweede verdieping bevindt zich Planeta Aqua waar u op verschillende manieren meer te weten komt over het onderwaterleven. Voor de echt jonge bezoekers is er Explora. Hier leren zij meer over de onderwaterwereld door te doen en te luisteren. Rond lunchtijd kunt u meemaken hoe de dieren worden gevoerd, de haaien worden tussen 12.00 en 13.00 uur gevoerd, het is heel erg leuk om dit te bekijken. Iets later worden de pinguïns en roggen gevoerd. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk om met haaien te gaan zwemmen. De cursus zwemmen met haaien is alleen mogelijk voor wie beschikt over een duikbrevet, de cursus kost € 150,00. In het L ’Aquarium worden diverse evenementen georganiseerd door cliënten van het L ’Aquarium waar het Aquarium bij helpt met de catering, concerten, entertainers etc. We weten nooit precies welke soorten evenementen er zijn wanneer u het L ’Aquarium bezoekt. Er zijn zakelijke evenementen mogelijk maar ook evenementen zoals een theater voor kinderen. Er zijn ook activiteiten speciaal gemaakt voor families, u kunt bijvoorbeeld achter de schermen komen met de kapitein van het L ’Aquarium. Kapitein Aquarium geeft u een rondleiding bij plekken waar de bezoekers normaal niet mogen komen zoals de quarantaine ruimte, de keuken, het laboratorium en het bovenste gedeelte van het L ’Aquarium. Er is dus genoeg te doen bij L ’Aquarium!  

Tickets en info

Tickets voor het L ’Aquarium zijn natuurlijk te koop bij de ingang. Het is echter ook mogelijk om de tickets van tevoren online te kopen. Op deze manier ontloopt u de wachtrij. Op de websites van Ticketbar of Tigets zijn de kaarten te bestellen. Normale kaarten kosten 20 euro, voor kinderen van 3 en 4 is de prijs 7 euro en voor kinderen van 5 tot 10 jaar is de prijs 15 euro. Ook is het mogelijk de kaarten via de officiële Barcelona Turisme website te bestellen. Er zijn verschillende tickets te bestellen om L ’Aquarium te beleven. U heeft de keuze uit een 1-dag kaart. Deze ticket is bedoeld voor 1 persoon die voor 1 dag naar het L ’Aquarium kan geen. Als u vaker naar het L ’Aquarium wilt gaan kunt u altijd nog het 1 persoons seizoenpas aanschaffen. Er is ook een familie pas beschikbaar die bedoeld is voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Uiteraard is hier ook een seizoen pas voor beschikbaar. Als laatste is er ook nog een vriendenpas beschikbaar en deze pas is bedoeld voor 4 volwassenen. Het L ’Aquarium is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 19.30 uur. In de zomermaanden juli en augustus zijn is het aquarium geopend tot 21.30 uur en in juni en september tot 21.00 uur. Als er nog vragen zijn kunt u ons altijd nog bereiken via ons contactformulier. Wij wensen u ontzettend veel plezier tijdens uw verblijf in Barcelona, voor een stedentrip, weekend weg of een heerlijke vakantie!