Weekend Barcelona Wijzer

Hostels Barcelona

Een weekend Barcelona is super en daar horen ook overnachtingen bij tijdens een stedentrip. Een overnachting vinden is niet moeilijk in Barcelona, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Het is natuurlijk wel leuk als u een overnachtingsaccommodatie kiest die bij uw wensen past. Wilt u luxe, gemak of juist gezelligheid in een overnachtingsaccommodatie? Er zijn heel veel soorten overnachtingsaccommodaties in Barcelona. Eén van die soorten overnachtingsaccommodaties in Barcelona is een hostel. Een hostel is accommodatie waar veel jongeren en reizigers, zoals backpackers verblijven, dat betekent niet dat een hostel alleen voor jongeren is bestemd. Een hostel is geschikt voor iedereen.

Overnachten in een hostel in Barcelona

Er zijn in een hostel wel dingen waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld dat er veel backpackers en jongeren zijn. In de meeste hostels geldt er wel de regel dat het later in de avond stil moet zijn. De tijd verschilt per hostel, maar die regel is er meestal wel. Een ander woord voor hostel is een jeugdherberg. Het wordt ook wel jeugdherberg genoemd omdat er zoveel jongeren verblijven. Een hostel is een overnachtingsaccommodatie met slaapzalen. In een hostel slaapt u vaak met andere personen samen in een slaapzaal. Wanneer u met een hele groep naar Barcelona gaat, kunt u verblijven in een slaapzaal met de hele groep zonder dat er andere reizigers op dezelfde kamer verblijven. Elk hostel heeft een ander aantal kamers, maar er zijn hostels die privé kamers hebben. U hoeft dan niet met een groep mensen op een kamer te slapen. De hostels in Barcelona verschillen van elkaar. Het ene hostel heeft kamers voor twee personen en het andere hostel heeft kamers vanaf tien personen. Een hostel is een goedkope plek om te overnachten en is daarom ook erg populair onder jongeren. Een hostel is goedkoper dan bijvoorbeeld een hotel. Dit komt onder ander omdat u met meerdere mensen in één kamer slaapt en het meestal minder luxe is dan een hotel. In een hotel heeft u vaak een kamer voor u alleen en in een hostel is dat niet gebruikelijk. De locaties van een hostel verschillen heel erg. Het ene hostel ligt midden in het centrum van Barcelona en is makkelijk te bereiken en het andere hostel ligt buiten het centrum van Barcelona. Als u weet wanneer u wilt overnachten in een hostel is het handig om te reserveren voor uw stedentrip Barcelona. Vooral als u met een grote groep gaat verblijven in een hostel. Bent u alleen en weet u niet precies welke nachten u wilt verblijven? Dan kunt u ook een hostel binnen lopen zonder te hebben gereserveerd tijdens uw weekend Barcelona.  

De faciliteiten in een hostel

In een hostel in Barcelona deelt u vaak de kamer met andere reizigers. U heeft daarom in een hostel niet heel veel privacy maar het is wel heel gezellig en u leert andere mensen kennen. De badkamer bevindt zich in een hostel vaak op de gang en deze badkamer moet u delen met andere gasten. In sommige hostels zit er ook een badkamer en wc in de slaapzaal, zodat u niet op de gang hoeft te douchen. Veel hostels hebben een gezamenlijke eetzaal waar alle gasten kunnen eten en drinken. Als een hostel een gezamenlijke eetzaal heeft, is er ook een keuken waar het ontbijt, lunch en diner wordt bereid. In de meeste hostels vindt u ook een bar waar u een drankje kan drinken en andere mensen kunt ontmoeten. De meeste hostels hebben ook een gezamenlijke woonzaal. Dit kan een grote zaal zijn waar u kunt werken, tv kunt kijken maar het kan ook een kleine knusse kamer zijn. Wasruimtes kunt u ook in de meeste hostels verwachten. U kunt uw kleding hier wassen en drogen. Dit is handig voor backpackers die verblijven in een hostel. Een hostel is een veilige plek om te verblijven tijdens uw stedentrip Barcelona. Er kan soms wel gestolen worden, omdat u met vreemde mensen in een slaapzaal verblijft. Het is daarom nooit verkeerd om een kluisje te gebruiken tijdens uw verblijf in Barcelona. In een hostel zijn er vaak kluisjes waar u uw waardevolle spullen in kan bewaren. Een kluisje in een hostel kan handig zijn als u met vreemde mensen in de kamer verblijft, of gewoon als u uw waardevolle spullen niet mee wilt nemen als u de stad gaat verkennen. Niet te vergeten zijn er in de meeste hostels ook telefoons waar u mee naar het thuisfront kunt bellen. Veel hostels hebben tegenwoordig ook internetverbinding wat handig kan zijn voor uw stedentrip Barcelona.

Redenen waarom u in een hostel wilt verblijven

U las net al enkele redenen waarom het verblijven in een hostel leuk is. Als u nieuwe mensen wilt leren kennen en van gezelligheid houdt, is een hostel een gezellige plek om te verblijven. In een hostel hangt er vaak een goede sfeer en de mensen die in een hostel verblijven en werken zijn vaak erg vriendelijk. Per hostel verschilt het natuurlijk, maar de meeste hostels zijn schoon. De hygiëne in een hostel is erg belangrijk omdat er gezamenlijke badkamers, slaapzalen en eetzalen zijn. Er zijn ook hostels die minder fris zijn, daarom is een beetje research doen van tevoren niet verkeerd voor uw overnachting in Barcelona. Wilt u niet te veel uitgeven aan overnachtingen, dan is verblijven in een hostel een goede beslissing. U betaalt voor een hostel een stuk minder dan voor een hotel in Barcelona. Tot slot is het natuurlijk ook erg leuk om te overnachten in een hostel als u een keer andere soort overnachtingen wilt ervaren tijdens uw weekend Barcelona