Tijdens een stedentrip Barcelona zijn er talloze bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Op deze website zijn diverse bezienswaardigheden op een rijtje gezet om de keuze eenvoudiger te maken voor het bezoeken van diverse bezienswaardigheden.

Wat te zien in Barcelona

Na Madrid is Barcelona de grootste stad van heel Spanje. Voor een stedentrip is Barcelona ontzettend populair en zelfs een van de populairste steden in Europa voor een citytrip. De stad Barcelona wordt ieder jaar door gemiddeld zeven miljoen toeristen bezocht. De toeristen die naar Barcelona komen, komen vooral om de bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Barcelona heeft namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden tijdens uw vakantie. Barcelona kent vele prachtige bouwwerken van bijzondere architecten waaronder Antoni Gaudi. De bouwwerken van Gaudi zijn tevens de meest bekende bouwwerken in Barcelona. Een stedentrip in Barcelona is geweldig en een absoluut paradijs voor vele cultuurliefhebbers. Ook voor een korte vakantie zit u in Barcelona goed. Barcelona is op slechts twee uur vliegen verwijderd van Nederland en het is er bijna altijd goed weer. In Barcelona vindt u werkelijk alles, de stad Barcelona wordt ook wel een groot openluchtmuseum genoemd. Hier heeft Gaudi met zijn modernistische architectuur dan ook zeker een steentje aan bijgedragen. Zelfs de stranden van Barcelona zijn een bezienswaardigheid op zich. U kunt tijdens uw vakantie in Barcelona heerlijk relaxen aan een van de stranden die Barcelona biedt na een drukke dag van bezienswaardigheden.

De fantastische bouwwerken van Gaudi

De bouwwerken van Gaudi zijn een hele beleving om te zien en te bezoeken. Deze bijzondere architect heeft meerdere gebouwen ontworpen in Barcelona. Gaudi staat in Barcelona bekend om zijn modernistische architectuur, hij is de ontwerper van het modernistische bouwwerk de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is ongetwijfeld een must-see tijdens uw vakantie in Barcelona. Dit bouwwerk in Barcelona is nog altijd niet af en de bouw van deze kerk begon al in het jaar 1882. Men streeft ernaar om het bouwwerk in 2026 af te hebben, 100 jaar na de dood van Gaudi. De bloeiperiode van het Catalaans modernisme was van 1890 tot 1910 en dus een relatief korte periode. Opdrachten voor huizen in Barcelona had Gaudi voornamelijk te danken aan zijn goed onderhouden contacten met rijke Catalaanse families. Gaudi heeft zijn stempel zeker bedrukt op de Catalaanse stad Barcelona en dat zult u ook goed zien tijdens uw citytrip in Barcelona. Tijdens uw vakantie in Barcelona is het bezoeken van Park Güell dat ontworpen is door Gaudi, zeker het bezoeken waard. Park Güell is een stadspark in de wijk Gràcia waar vele overnachtingsmogelijkheden zijn in Barcelona. Oorspronkelijk is dit park ontworpen als woonwijk, echter bleek dit geen succes en werden slechts twee van de 60 geplande huizen in het park gebouwd. Park Güell is tegenwoordig een van de meest en drukstbezochte stadsparken in Barcelona. Ook is Park Güell een perfecte uitvalsbasis voor een relaxte dag tijdens uw stedentrip in Barcelona, u kunt hier genieten van het mooie uitzicht over Barcelona en zitten in het prachtige park.Hangmat barcelona

Overnachten in Barcelona

Wanneer u tijdens uw vakantie in Barcelona meerdere bezienswaardigheden wilt bekijken, dan komt daar natuurlijk een overnachting bij kijken. In ieder stadsdeel vindt u wel een plek om te overnachten tijdens uw stedentrip in Barcelona. Het is handig om te overnachten in de buurt waarin u de bijzondere highlights wil zien, zo hoeft u geen afstanden te overbruggen. Barcelona is een stad met talloze overnachtingsplaatsen waar u kunt overnachten tijdens uw citytrip. Zorg ervoor dat u een hotel, hostel, appartement of bed and breakfast boekt in de wijk waar u uzelf prettig bij voelt. Een erg populaire wijk om uzelf te vestigen tijdens uw stedentrip in Barcelona is de wijk Eixample. Eixample ligt aan de rand van het centrum van Barcelona waar u tijdens uw vakantie vele bouwwerken van Gaudi zult tegenkomen. De meeste fantastische highlights van Gaudi zijn te vinden in de wijk Eixample waar u kunt verblijven tijdens uw vakantie in Barcelona. Zo staat de Sagrada Familia, het meesterwerk van Gaudi gebouwd in deze wijk. Ook de geweldige creatie Casa Batlló is terug te vinden in Eixample tijdens uw stedentrip in Barcelona. In de wijk Eixample zijn ook vele andere bezienswaardigheden te vinden die u kunt bezoeken tijdens uw weekend in Barcelona. Voor een dagje shoppen tijdens uw vakantie in Barcelona zit u goed in Eixample. De bekende straat Passeig de Gràcia zit namelijk gevestigd in de wijk Eixample waar u vele grote modemerken zult vinden tijdens uw stedentrip. Eixample betekend in het Catalaans uitbreiding. Door de grote bevolkingsdichtheid in begin 1800 moest Barcelona de stad uitbreiding. Zodoende is de wijk Eixample ontstaan waar u tegenwoordig een fantastisch verblijf kunt vinden tijdens uw vakantie in Barcelona.