Parc de Montjuïc

Zit u in de grote stad Barcelona en wilt u even ontsnappen aan de drukte? Dan is de stadsheuvel Montjuïc de ideale plek. De plek is makkelijk te bezoeken via een bus, taxi of kabelbaan. De Montjuïc heuvel ligt in het zuiden van de wijk Poble-sec. Er zijn veel bezienswaardigheden rondom de heuvel, zo heeft u het Museum MNAC, Olympisch stadion, Poble Espanyol en de Fundació Joan Miró, begraafplaats van Montjuïc. De Montjuïc is een hoge heuvel van 173 meter die zich in het zuiden van Barcelona bevindt. De heuvel is altijd al heel belangrijk geweest voor Barcelona. Vanwege de hoge ligging met uitzicht op de zee was het belangrijk in tijden van oorlog.

Parc Montjuïc

Boek hier uw vakantie naar Barcelona!

Parc de Montjuïc in het bruisende Barcelona

In het Parc de Montjuïc is ook een Tweede Wereld tentoonstelling gehouden, dit gebeurde in het jaar 1929. In het jaar 1992 werd Parc de Montjuïc weer in het zonnetje gezet van de wereld, de locatie had een belangrijke rol voor de Olympische Spelen. Op de heuvel staat Parc de Montjuïc, door het park ziet u veel bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn tijdens uw stedentrip Barcelona.

Als u uitstapt bij de metrohalte Espany, kan u een wandeltocht maken naar de Montjuïc heuvel. Bij de toegangspoort zijn er twee grote torens met een fontein. De fontein op Parc de Montjuïc wordt in de avond heel kleurrijk voorzien. In het weekend wordt er gebruik gemaakt van een magisch waterorgel. Dit trekt elk weekend veel bezoekers naar Parc de Montjuïc in Barcelona. Vanaf de fontein heeft u een heel mooi uitzicht. De Montjuïc heuvel is een mooie plek om aan de drukte te ontsnappen. Ookal zijn er veel toeristen aanwezig, het is er altijd erg rustig dus de perfecte locatie voor een stedentrip Barcelona. De Montjuïc is een groot gebied waar uitgebreid gewandeld kan worden. Het is belangrijk dat er een exacte bestemming duidelijk is, het kan best een klim zijn om helemaal boven te komen.

 

Bezienswaardigheden bij Parc de Montjuïc

Tijdens de wandeling door het Parc de Montjuïc komt u onderweg veel bezienswaardigheden tegen. Omdat er zoveel te zien is, is het handig om de dag goed te besteden om alle bezienswaardigheden van Parc de Montjuïc te zien. Alles in het park is eenvoudig te voet te bezoeken.

 

Castell de Montjuïc

Het kasteel op de Montjuïc berg is van groot belang geweest tijdens de militaire geschiedenis van Barcelona. Een bezoek aan de Castell de Montjuïc is dan ook iets wat u moet doen tijdens uw stedentrip Barcelona. Daarbij is er een geweldig terras wat een adembenemend uitzicht over de stad van Barcelona geeft. Op dit terras kunt u urenlang rustig genieten, het zicht rijkt ver tot aan de Middellandse zee. Vanaf het dakterras zijn de bezienswaardigheden Sagrada Familia en de kathedraal Santa Marie del Mar goed te zien. In Barcelona zijn er veel uitkijkpunten waardoor u mooi over de stad kunt kijken, maar het uitzicht op de Castell de Montjuïc is echt onbetaalbaar dit komt mede doordat men heel hoog staat. Ondanks dat het museum Militar in het kasteel is weggehaald, is een bezoekje aan dit fort zeker de moeite waard. In het Castell de Montjuïc zijn 2 bars waar u kunt eten of drinken terwijl men buiten van de zon zit te genieten. Bij binnenkomst treft u een brug aan met een gracht eronder en is via de patio een mooi uitzicht te zien. U hoeft niet zo lang in de rij te staan, de rij is ongeveer een kwartietje lang. Vroeger was de entree gratis, maar nu dient iedereen €5 te betalen bij binnenkomst.

 

 Jardí Botànic de Barcelona

De mooie tuinen van Barcelona liggen op een lichte helling in het Parc de Montjuïc. De Jardí Botànic tuin ligt ten zuiden van het olympische stadion. In het Jardí Botànic zijn er veel mediterrane planten aanwezig. In het park zijn wel 1500 verschillende soorten planten, bloemen en bomen aanwezig die schitteren in de zon. De Jardí Botànic tuin werd aangelegd om een stuk van Montjuïc op te fleuren. Tussen de jaren 1940 en 1970 lag hier eerst een sloppenwijk, maar nu ligt er een tuin in de vorm van een amfitheater dat een erg mooi uitzicht geeft over heel Barcelona. Door de tuin is een gezellige rondwandeling te regelen van een uurtje. De beste tijd om een stedentrip Barcelona te gaan is in de lente, dan staan de planten, bloemen en bomen weer in bloei. In de zomer is dit iets minder, omdat dan de planten er een beetje droog bij staan. Een standaard bezoek aan de tuinen van de Jardí Botànic ligt rond de €3,50. Kinderen onder de 16 jaar zijn gratis.

 

Naast de mooie bezienswaardigheden in het Parc de Montjuïc zijn er veel markten in Barcelona. In Barcelona vindt u vooral eetmarktjes, vintagemarkten en rommelmarkten. Tijdens een bezoek in Barcelona kunt u deze geweldige markten echt niet ontlopen.

 

Hotels bij Parc de Montjuïc

In de buurt van Parc de Montjuïc zijn niet veel hotels te vinden. Het hotel Mirmar is gevestigd in het voormalige paleis van Parc de Montjuïc. Dit hotel is niet goedkoop, maar het is een mooie plek om te verblijven, alles is heel luxe bij Mirmar. In het hotel zijn 2 mooie grote zwembaden aanwezig, ook bezit het hotel een sauna, terras en vele kamers met een exotisch uitzicht op Barcelona en de Middellandse zee. Er is een restaurant aanwezig, de Forestier. Het restaurant Forestier in Barcelona biedt excellente Spaanse en Catalaanse gerechten aan. De gerechten die u hier proeft hebben een echte intense smaak, dit blijft uw hele leven bij! Natuurlijk zijn er ook genoeg andere hotels in Barcelona die wel een goedkoop prijsje hebben. Het hotel Acta Mimic is heel betaalbaar, de kwaliteitsverhouding is geweldig. U hoeft maar 5 minuten te lopen en dan treft u de sfeervolle haven van Barcelona al. Met deze geweldige ligging van het hotel Acta Mimic zijn vele faciliteiten te bereiken.