Camp Nou

Voor de echte voetbalfanaten, toeristen en belangstellenden is een bezoek aan Camp Nou een ware belevenis tijdens uw weekendje Barcelona. Camp Nou is het stadion van FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal van Barcelona, het indrukwekkende stadion is het grootste stadion van Europa en één van de 3 grootste stadions ter wereld. Vele mensen bezoeken Camp Nou tijdens hun stedentrip, vakantie of weekend in Barcelona. Camp Nou biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en de bouw van het stadion is begonnen in 1954, in 1957 werd de bouw voltooid en het stadion werd officieel geopend in Barcelona. Bezoek dit fantastische stadion én museum wanneer u in Barcelona bent voor uw stedentrip, weekendje weg of vakantie.

Camp Nou

Boek hier uw vakantie naar Barcelona!

Camp Nou bezoek tijdens uw stedentrip Barcelona

Het stadion is ontworpen door meerdere architecten genaamd Francesc Mitjans Miró, Lorenzo Garcia Barbón en Josep Soteras Mauri. Het stadion van FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal heeft een 5-sterren status toegekend gekregen van UEFA tijdens het seizoen van 1998/1999 vanwege de services en functionaliteiten. Wanneer u het stadion Camp Nou bezoekt tijdens uw stedentrip in Barcelona kunt u onder andere een kijkje nemen in het museum genaamd Museu Josep Lluís Núñez dat vernoemd is naar de oud-clubpresident, via de spelerstunnel het veld oplopen en uw eigen naam op een FC Barcelona shirt laten bedrukken. Camp Nou is zeker het bezoeken waard tijdens uw vakantie in Barcelona.

Wat is er te zien en te doen?

In het stadion van FC Barcelona vindt u ook het clubmuseum, dit is tevens het beste clubmuseum ter wereld; dat is natuurlijk een geweldige erkenning voor een stad als Barcelona en dat maakt het weekendje weg naar Barcelona natuurlijk nog leuker. In het museum worden vele foto’s, schilderijen en trofeeën tentoongesteld. Het museum trekt meer bezoekers dan alle andere musea in Barcelona. Naast het bezoeken van het museum tijdens uw stedentrip in Barcelona kunt u natuurlijk ook het stadion zelf bezoeken tijdens uw vakantie in Barcelona, dit is helaas niet altijd mogelijk op wedstrijddagen, er zijn dan wel aangepaste openingstijden. Bekijk de kleedkamer, de perszaal en president box. Voor het bezoek aan Camp Nou in Barcelona kunt u een audiogids huren, deze zijn ook beschikbaar in het Nederlands, dat is natuurlijk erg handig tijdens uw vakantie in Barcelona. Ook is er de mogelijkheid om een privégids te huren, dit is echter wel tegen betaling. Dan is er nog La FC Botiga, de officiële clubwinkel van FC Barcelona waar u kledingstukken en andere clubitems kunt aanschaffen tijdens uw weekend in Barcelona. Het is ook mogelijk om een wedstrijd bij te wonen van FC Barcelona, bekijk voor uw vakantie in Barcelona wel wanneer de wedstrijden zijn en koop uw kaartjes van tevoren online. Voetbalheld Johan Cruijff heeft in 1973 tot 1978 bij FC Barcelona gespeeld en kwam later terug als trainer. Cruijff is onlosmakelijk met de club verbonden en in Camp Nou vindt u ook veel over hem terug, een stukje (Nederlandse) geschiedenis tijdens uw weekend in Barcelona. Een gedeelte van het museum is zelfs gewijd aan Johan Cruijff, de familie van Johan Cruijff heeft zijn shirt van Barcelona met rugnummer 9 geschonken aan de voetbalclub. Eveneens de gouden bal die Cruijff won in de jaren ’70 is geschonken aan FC Barcelona. Deze spullen kunt u bewonderen in het Camp Nou stadion tijdens uw vakantie in Barcelona.

Tickets en info

Camp Nou in Barcelona is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag en op zondag met speciale openingstijden tijdens uw weekendje in Barcelona. De openingstijden van FC Barcelona zijn van 8 januari tot en met 25 maart van 10.00 tot 18.30 uur en op zondag van 10.00 tot 14.30 uur. Vanaf 26 maart tot en met 14 oktober is het stadion van FC Barcelona een goed uur langer open, namelijk van 9.30 tot 19.30 uur. Vanaf 26 maart is het stadion van FC Barcelona ook op zondag te bezoeken op deze reguliere tijden. Na 14 oktober is het stadion dat in Barcelona staat, weer geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.30 uur en op de zondag is het stadion van FC Barcelona geopend van 10.00 tot 14.30 uur. In de drukke wintermaand vanaf 17 december is het stadion van FC Barcelona iedere dag geopend van 9.30 tot 19.30 uur, dit duurt tot aan 31 december. U heeft dus uitgebreid de tijd om het stadion van FC Barcelona te bezoeken tijdens uw vakantie in Barcelona. Tijdens de eerste kerstdag in Barcelona is het stadion gesloten, dat is op 25 december. Op wedstrijddagen en dagen voor speciale wedstrijden zijn het museum en het stadion in Barcelona slechts beperkt toegankelijk. Het is verstandig om voor een bezoek aan het stadion Camp Nou tijdens uw weekendje weg in Barcelona de website even te bekijken zodat u niet voor een dichte deur komt te staan, dat is namelijk niet erg prettig tijdens uw stedentrip in Barcelona. Een ticket waarbij u toegang heeft tot het stadion, het museum en de multimediazone kost 25 euro. Voor kinderen tot 13 jaar en senioren is de prijs 20 euro. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis entree tijdens uw vakantie naar Barcelona bij Camp Nou. Tickets zijn te koop aan de kassa. Wilt u niet te lang in de rij staan dan kunt u ook van tevoren tickets online bestellen, zo voorkomt u dat u in de wachtrij moet staan tijdens uw stedentrip in Barcelona.

Vervoer naar Camp Nou

Het stadion is tijdens uw stedentrip in Barcelona te bereiken met de metro, bus, fiets, auto of natuurlijk met een taxi. Met lijn 5 van het metro netwerk stapt u uit bij halte Coll Blanc, het stadion ligt op 5 minuten vanaf het metrostation in Barcelona. Ook kunt u lijn 3 nemen en uitstappen bij Palau Reial of Maria Cristina. Het is wel belangrijk dat u er rekening mee houdt dat de metro’s ’s nachts niet rijden in Barcelona, wanneer een wedstrijd laat begint is het niet verstandig om met de metro te gaan tijdens uw stedentrip in Barcelona. U kunt met de auto bij het stadion van Barcelona komen tijdens uw vakantie, tijdens niet-wedstrijddagen en hier uw auto gratis parkeren bij de parkeerplaatsen die Camp Nou heeft. Wanneer u een wedstrijd wilt bezoeken tijdens uw vakantie in Barcelona dan kunt u online een parkeerticket kopen, u kunt dan op één van de parkeerplaatsen rondom Camp Nou in Barcelona parkeren. Een parkeerticket kost gemiddeld zo’n 10 euro. Het is ook mogelijk om het stadion van FC Barcelona met de fiets te bezoeken, deze fietsen zijn op verschillende plekken in Barcelona te huur. In en rondom Camp Nou zijn voldoende fietspaden aangelegd, fietsen mogen alleen geparkeerd worden op de aangewezen plekken, dit geld voor in Barcelona stad eveneens als rondom Camp Nou. Ubers zijn in Barcelona verboden, wel is het mogelijk om een gewone taxi te nemen tijdens uw vakantie in Barcelona, deze kunt u herkennen aan de geel/zwarte kleuren. Het is mogelijk om online een taxi te reserveren en een voordeel aan de taxi’s in Barcelona is dat ze veel goedkoper zijn dan in Nederland, dat is natuurlijk ideaal tijdens uw stedentrip in Barcelona.