Las Ramblas

Wilt u graag een keer voor een stedentrip naar Barcelona of wilt u graag een weekend Barcelona boeken? Las Ramblas is een straat die u moet bezoeken als u in Barcelona bent! Las Ramblas is een straat in het centrum van Barcelona en is heel populair bij toeristen en de burgers. Het is een gezellige, brede en drukke boulevard. De straat is kenmerkend aan de lengte van 1200 meter en aan de lijn bomen aan de zijkanten van de straat. Las Ramblas verbind Plaça de Catalunya in het centrum met Christopher Columbus Monument bij Port Vell.

Eten Las Ramblas

Boek hier uw stedentrip Barcelona!

Las Ramblas is de grens tussen Barri Gòtic en El Raval. Las Ramblas kan heel erg druk zijn, vooral tijdens het toeristische seizoen in Barcelona. De Spaanse dichter Federico Garciá Lorca heeft ooit gezegd: “Las Ramblas is de enige straat in de wereld die ik nooit wil zien eindigen.” Las Ramblas was oorspronkelijk een droge rivierbedding die ervoor zorgde dat de hevige regens tijdens lente en herfst naar de zee te leiden in Barcelona. De rivierbedding scheidde de ommuurde stad aan de noordoostelijke oever van de nederzettingen van El Raval in het zuidwesten. In het jaar 1377 is er een constructie gestart om de stadsmuur te verlengen om Las Ramblas en El Raval erbij toe te voegen. In 1440 werd de rivierbedding omgeleid om buiten de nieuwe muren te stromen; toen begon Las Ramblas langzaam een bekende straat te worden in het prachtige Barcelona. In de volgende eeuwen werd Las Ramblas het centrum van het stadleven van Barcelona en de straat werd gebruikt voor festivals, markten en sporten. Sommige religieuze vestingen werden ook aan de straat gebouwd. In 1703 werden de eerste bomen geplant die nu zo kenmerkend zijn voor de straat. Las Ramblas is bekend om de lange straat, maar de buurten die ernaast zitten horen ook bij Las Ramblas. Dat maakt Las Ramblas dus een meer een buurt van Barcelona. Breng een bezoekje aan Las Ramblas tijdens uw stedentrip Barcelona, dit is het meer dan waard!

 

Hoe zijn de straten en wat is er te doen?

Er is veel te doen in de straten van Las Ramblas. Het centrum van Las Ramblas is erg druk overdag en laat in de avond in het heerlijk Barcelona. Het midden van de boulevard is alleen toegankelijk voor de voetgangers. Hier is het dus ook heel erg gezellig. De herkomst van de rivierbedding valt te zien aan de bestrating met een golfend ontwerp. In het noorden van Las Ramblas is Plaça de Catalunya, een groot plein in het centrum van Barcelona. In het oosten van Las Ramblas is Barri Gòtic te vinden, het centrum van de oude stad van Barcelona. Barri Gòtic heeft veel straatjes en pleintjes die weer verbinden met Las Ramblas. In het zuiden van Las Ramblas is het monument van Christopher Columbus te zien. Las Ramblas wordt gezien als één buurt maar kan ook onderverdeeld in vijf delen, daarom spreken de Spanjaarden van het enkelvoud (Las Rambla) en het meervoud (Las Ramblas). Rambla St. Josep is een gezellig stuk vol met bloemenstalletjes. Dit gedeelte van Las Ramblas is vernoemd naar het klooster dat er stond in de 19e eeuw. Ook zijn hier bijzondere bezienswaardigheden die het waard zijn om te bekijken tijdens uw stedentrip Barcelona. Rambla dels Caputxins is een gedeelte van Las Ramblas dat ook vernoemd is naar het klooster dat er vroeger stond. Hier staan ook weer hele interessante bezienswaardigheden die het waard zijn om te bekijken tijdens uw weekend Barcelona. Rambla Canaletes is het jongste deel van Las Ramblas waar zich de prachte fontein Font les Canaletes bevindt. Rambla Santa Mònica is ook weer een gedeelte van Las Ramblas dat is vernoemd naar een voormalig klooster dat er stond. Dit klooster is omgebouwd in een museum; het museum heet Centre d’Art Santa Monica waar u zeker geweest moet zijn tijdens uw stedentrip Barcelona. Rambla Estudis is ook weer een gedeelte van Las Ramblas en het is vernoemd naar het vroegere academische instituut Estudis Generals uit de 16e eeuw.

Vervoer en accommodatie

In Las Ramblas zijn drie metrostations beschikbaar. Qua transport geeft dit een geweldig startpunt om de rest van Barcelona te bezoeken tijdens uw weekend Barcelona. Dit moet u zeker doen aangezien Las Ramblas niet het enigste deel is met prachtige bezienswaardigheden. In het zuiden van Las Ramblas is het Drassanes metrostation. Deze is in buurt van het Christopher Columbus monument waar u al wat meer over gelezen heeft in de vorige alinea. In het midden van Las Ramblas is het Liceu metrostation. Dit station ligt net buiten het Liceu theater, een theater gevestigd aan de centrale straat van Las Ramblas. In het noorden van Las Ramblas is het Catalunya metrostation, een belangrijk station van Barcelona. Dit metrostation is op Plaça de Catalunya, het centrale plein van de stad en een zeer belangrijke overstapzone voor veel mensen. In Catalunya kunt u ook overstappen naar de Barcelona Tours Bus, een hop-on-hop-off bus, die rondritten maakt langs populaire bezienswaardigheden tijdens uw weekend Barcelona. Denk maar aan mooie bezienswaardigheden zoals het meesterwerk van de Antoni Gaudí: Sagrada Família. Er zijn vele accommodaties in Barcelona en dit geldt ook voor Las Ramblas. Las Ramblas is heel druk en gezellig omdat Las Ramblas echt het hart van Barcelona is. Als u graag een accommodatie wilt in Las Ramblas, moet u voorbereid zijn voor het geluidsoverlast omdat het hier zo druk is. Ook in de avond, vaak wel tot 2-3 uur ’s nachts. Wij raden het niet aan als u om 10 of 11 uur wilt slapen, maar als u een avond mens bent is dit een perfecte plek voor accommodatie en kunt u een fantastische stedentrip hebben in de Spaanse wereldstad Barcelona.