Met de trein naar Barcelona

Met de trein op vakantie naar Barcelona kan soms goedkoper zijn dan een vliegticket. U bent iets langer onderweg maar het is een ideale manier voor mensen met hoogtevrees of vliegangst. Vanuit Nederland kunt u niet rechtstreeks naar uw stedentrip in Barcelona reizen met de trein. U heeft een overstap in het prachtige Parijs, de reis naar Parijs duurt vanaf Rotterdam, Amsterdam Centraal of Schiphol Airport slechts 3 uur met de Thalys. Wanneer u in Parijs aankomt voor uw vakantie naar Barcelona heeft u twee verschillende mogelijkheden. U kunt met de Elipsos vertrekken naar uw stedentrip in Barcelona, dit is een nachttrein. De andere mogelijkheid is om per Thalys in Frankrijk te komen en vanuit daar met de TGV naar het Spaanse Figueres, u heeft dan nog een overstap naar uw vakantie in Barcelona, dat is de AVE. U bent gemiddeld zo’n 10 uur onderweg wanneer u per trein vanuit Nederland met de Thalys naar Parijs reist en daarna doorreist naar Barcelona voor een stedentrip. Er is een rechtstreekse verbinding vanaf het station Gare de Lyon in Parijs naar het station Barcelona Sants, in Barcelona. Deze reis duurt gemiddeld 6 uur en 30 minuten zonder vertragingen. Het is slim om uw reis op tijd in te plannen, de tickets zijn dan vaak nog goedkoper en de stoelen in bepaalde treinen zijn beperkt.

Kinderen in Spanje

Boek hier uw stedentrip naar Barcelona!

Reizen door verschillende landen

Het is van belang dat u uw internationale treinreis naar uw stedentrip in Barcelona goed gaat plannen, dit is namelijk niet de meest eenvoudige opgave. Vele mensen die met de trein naar een vakantie in Barcelona reizen, zijn backpackers. Zij reizen meestal met een beperkt budget door verschillende landen heen, hierdoor komt u veel te zien. Er bestaat een internationaal bedrijf genaamd InterRail, dit bedrijf is gevestigd in Utrecht. Deze maatschappij biedt verschillende internationale treinpassen aan om naar uw stedentrip in Barcelona te reizen. Doordat u door verschillende landen heen reist, moet u er rekening mee houden dat u meerdere dagen onderweg bent voordat u aan uw vakantie in Barcelona kunt beginnen. In de trein gelden er geen regels wat betreft het aantal stuks bagage of het totale gewicht ervan. U kunt dus mee nemen wat u wilt, houdt er echter wel rekening mee dat uw bagage niet te groot is of te moeilijk is om te verplaatsen, dit kan voor oponthoud zorgen tijdens de verschillende overstappen naar uw geweldige weekend in Barcelona. U heeft een Global Pass nodig wanneer u met InterRail vanuit Nederland naar uw vakantie in Barcelona reist, het uitstippellen van uw route kan via de website van InterRail. Met een Global Pass hoeft u niet per se de kortste/snelste route te volgen naar uw stedentrip in Barcelona, u hoeft enkel rekening te houden met het aantal dagen dat uw InterRail Global Pass geldig is. Met uw Global Pass kunt u zowel overdag als ’s nachts reizen, houdt er wel rekening mee dat de Global Pass niet geldig is op particuliere sneltreinmaatschappijen. Een treinreis naar uw stedentrip Barcelona is een avontuurlijke onderneming. De juiste treinverbinding vinden is niet zo eenvoudig als in Nederland, in Spanje zijn er verschillende treintypes, dit kan erg verwarrend zijn wanneer u hier niet van op de hoogte bent. Ook is het erg belangrijk om uzelf verstaanbaar te maken. In Spanje spreekt niet iedereen Engels en op de kleinere stations is er soms zelfs niemand die Engels verstaat. Het is daarom verstandig om uw plaats van bestemming op te schrijven in het Spaans.

Busreis naar Barcelona

De meest goedkope manier om op vakantie te gaan naar Barcelona is toch wel met de bus vanuit Nederland of België. Tijdens een busreis bent u lang onderweg maar het is wel de meest goedkope manier om te reizen naar uw vakantie in Barcelona. Verschillende busmaatschappijen bieden goedkope retourtjes aan naar Barcelona waar uw vakantie kan beginnen. Er zijn verschillende soorten busreizen. Let daar goed op want er is een verschil tussen busreizen en bus rondreizen. Bus rondreizen brengen u niet direct naar uw stedentrip in Barcelona, bus rondreizen brengen u namelijk langs meerdere highlights van Barcelona, deze bezienswaardigheden liggen een paar honderd kilometer van elkaar af en uw reis naar Barcelona duurt dan langer. Een normale busreis brengt u direct naar uw weekend in Barcelona, wanneer u aankomt bent u vrij in uw doen en laten. Gemiddeld duurt een rit naar uw stedentrip in Barcelona zo ongeveer 20 uur. De bussen beschikken normaliteit over goede en comfortabele stoelen waardoor u uitgerust kunt beginnen aan uw vakantie in Barcelona. De bus zal meerdere keren stoppen tijdens uw reis naar uw vakantie in Barcelona, het is verstandig om een lunchpakket mee te nemen voor onderweg want op de meeste bussen wordt geen eten of drinken verkocht.  Op verschillende websites kunt u veel informatie zoeken van verschillende reisorganisatoren waarbij u een busreis naar uw weekend in Barcelona kunt boeken. Bestuur alvorens u uw busreis boekt het programma van de reisorganisator, er is altijd wel een busreisprogramma dat bij u past voor uw stedentrip naar Barcelona. U vertrekt in Nederland of België naar uw stedentrip in Barcelona, u rijdt dan door meerdere landen langs meerdere opstapplaatsen. U rijdt door Nederland, België, Frankrijk en een deel van Spanje tot in het centrum van Barcelona. De meeste maatschappijen zetten u bij uw hotel af in het centrum tot waar ze kunnen komen en dan kan uw vakantie in Barcelona natuurlijk beginnen.