Fietsen door Barcelona

Wat is nou leuker voor een toerist dan de stad Barcelona tijdens uw vakantie te verkennen met de fiets, wij raden het zeker aan. Wanneer u tijdens uw stedentrip in Barcelona door de stad heen fietst, ziet u van alles; het is misschien wel de leukste manier. Barcelona is een ideale fietsstad voor vakantiegangers en toeristen, Barcelona kent brede boulevards, weinig hoogteverschillen en een heerlijk mediterraan klimaat. In Barcelona ligt inmiddels ruim 250 kilometer aan fietspaden en de komende jaren komen er alleen maar meer kilometers aan fietspaden bij, fietsen tijdens uw vakantie in Barcelona is daarom een echte aanrader.

Fiets barcelona

Boek hier uw stedentrip naar Barcelona!

Door Barcelona heen fietsen is geweldig tijdens uw weekendje weg, vakantie of stedentrip. U ziet prachtige plekken in de stad die u niet ziet wanneer u tijdens uw vakantie op een hop-on-hop-off bus zit, met fietsen kunt u namelijk op veel meer plekken komen. Er zijn vele aanbieders van fietstochten en/of fietsverhuur tijdens uw stedentrip in Barcelona, u kunt eenvoudig mee gaan met een tour onder begeleiding van een Nederlandse of Engelse gids. De gidsen die u door Barcelona leiden tijdens uw stedentrip laten u vol enthousiasme op een geweldig leuke en veilige manier kennis maken van de stad Barcelona. De gidsen zorgen ervoor dat u veel interessante verhalen te horen krijgt over de fantastische architectuur, geschiedenis en cultuur van de stad Barcelona. Vele gidsen leiden u tijdens uw weekend in Barcelona langs de prachtige kunstwerken van de beroemde architect Gaudi en stoppen daar even om de prachtige bouwwerken te bewonderen zoals Casa Batlló en Casa Milà. Ook de Sagrada Familia zult u bewonderen. Dit bouwwerk is nog steeds niet afgerond omdat Gaudi in 1926 overleed. Men hoopt dit bouwwerk in 2026 af te ronden, een eerbetoon aan de dood van de geweldige architect Gaudi omdat dit 100 jaar na zijn dood is. De meeste gidsen leiden u ook langs de prachtige stranden in Barcelona tijdens uw stedentrip, het strand van Barcelona is pas in 1992 aangelegd voor de Olympische Spelen met als doel meer toeristen trekken. Dit is zeer zeker gelukt, jaarlijks bezoeken ruim 7 miljoen mensen Barcelona voor een vakantie. Voorheen was dit nog niet eens de helft.

Speciale fietsregels

Omdat fietsen in Barcelona steeds populairder wordt heeft de gemeente speciale regels ingesteld voor het fietsen, deze gelden voor iedereen en dus ook voor mensen die op vakantie zijn in Barcelona. In Barcelona is het verplicht om op de aangegeven fietspaden te fietsen, wanneer deze niet aanwezig zijn mag u op de stoep fietsen, die stoep moet wel minstens 5 meter breed zijn. Wanneer er geen fietspad of stoep aanwezig is mag u op de rijbaan fietsen, het is de bedoeling dat u altijd op de meest rechtse rijbaan fietst tijdens uw stedentrip door Barcelona. De fiets die u huurt tijdens uw weekend in Barcelona moet voorzien zijn van een bel en een voor- en achterlicht. De fietsen moeten altijd gestald worden in een fietsenstalling, het is verboden om uw fiets aan andere voorwerpen vast te zetten zoals bomen en stoplichten. Wanneer u tijdens uw stedentrip in Barcelona nog geen zestien jaar bent, dan bent u verplicht om een fietshelm te dragen. U wordt bekeurd wanneer u tijdens uw vakantie in Barcelona muziek luistert of mobiel belt tijdens uw fietstocht, doe dit dus niet! In het midden van Ramblas is het verboden om te fietsen en in de wijk Eixample mogen fietsers niet op de stoep fietsen. Tijdens uw vakantie in Barcelona mag u niet met een groep die groter is dan tien personen fietsen in de wijk Eixample. Fietsen mogen worden meegenomen in de metro buiten het spitsuur om, in het weekend en in de zomervakanties. De regionale treinen van de maatschappij FGC heten de fietsen altijd welkom, hier kunt u altijd uw fiets in meenemen tijdens uw stedentrip door Barcelona.

Tips en info voor een leuke fietsdag

Met een fietstocht door Barcelona tijdens uw stedentrip is er natuurlijk ontzettend veel te beleven en te zien. Hieronder enkele tips op een rijtje voor een leuke fietsdag tijdens uw vakantie in Barcelona.

  • Lever te allen tijde uw fiets op de juiste manier in tijdens uw stedentrip in Barcelona. Wanneer u uw fiets niet op de juiste manier heeft teruggeplaatst in de houder, dan bent u verantwoordelijk voor diefstal en andere ongemakken.
  • Fiets altijd op een fietspad wanneer deze aanwezig is, zo riskeert u geen boete tijdens uw weekend Barcelona.
  • Voor door rood licht fietsen met uw fiets gelden dezelfde boetes als voor door rood licht rijden met een auto, dit zijn erg hoge kosten; doe dit dus nooit!
  • Fiets alleen over een stoep wanneer er geen fietspad aanwezig is en als de stoep breder is dan vijf meter.
  • Wanneer u denkt dat fietsen in Barcelona lastig is tijdens uw vakantie, fiets dan met een gids; een gids kan u de weg wijzen en leiden naar prachtige plekken in Barcelona.
  • Bekijk de online fietsgids van de gemeente, in deze gids vindt u veel info en leuke fietsroutes voor uw stedentrip door Barcelona.
  • Zet uw fiets ’s nachts binnen neer, wanneer u meerdere dagen wilt genieten van een fiets tijdens uw vakantie in Barcelona. Vele hotels, hostels, appartementen en B&B’s bieden de mogelijkheid om een fiets op een veilige plek te stallen.
  • Wanneer u niet te veel wilt klimmen tijdens uw vakantie in Barcelona, fiets dan langs het strand en door verschillende wijken van het centrum.