Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria is de allergrootste versmarkt van Spanje. De markt is in de wereld heel bekend en word dagelijks door veel mensen bezocht. De gehele oppervlakte van de markt betreft 2.583 m2 en word omgegeven door gebouwen. Tijdens een stedentrip naar Barcelona is Mercat de la Boqueria een echte must see! Er zijn vier zijden waar de Mercat de la Boqueria toegankelijk is. Mercat de la Boqueria ontstond in de 13e eeuw als een klein straatmarktje in Barcelona. De oorsprong van de markt in Barcelona is tot de dag van vandaag nog steeds onduidelijk, maar toch weet de hele wereld van het bestaan van deze markt. In de 13e eeuw werd er veel vlees aangeboden, maar natuurlijk veranderde dit door de jaren heen. De boeren die in de buurt van Barcelona woonde verkochten snel ook hun producten. Rond het jaar 1836 besloten mensen van een klooster dat de markt moest worden afgebroken, om vervolgens een groter plein te maken. Dit plein werd geopend en is nu wereldwijd bekend als Mercat de la Boqueria. De markt is zo goed, omdat het een perfecte ligging heeft in het centrum van de stad Barcelona en het een overkapping heeft voor de speciale vismarkt.

Mercat de la Boqueria

Boek hier uw stedentrip Barcelona!

Mercat de la Boqueria: de grootste versmarkt in Barcelona

De Mercat de la Boqueria kunt u echt niet overslaan aan een bezoek in Barcelona. Laat u lekker onderdompelen in de smaken, kleuren en geuren van al de mooie producten. De markt wordt niet alleen Mercat de la Boqueria genoemd, maar ook de Gastronomische tempel. Het is zeker aan te raden om deze levendige markt te bezoeken in het centrum van Barcelona. Op de markt in Barcelona vindt u enorm veel producten. Bijna nergens in de wereld is zo’n grote markt met zoveel aanbod. Van gedroogde en geroosterde noten tot verse groentes, kaassoorten en verse vis is alles te vinden. Naast de vele Catalaanse en Spaanse producten zoals olijfolie en tapas zijn er veel wijnen beschikbaar voor aankoop. Natuurlijk is het ook mogelijk om te ontbijten op deze markt, met een verse fruit smoothie en een belegd broodje komt u de ochtend goed door. Mensen die in de buurt een appartement of hotelkamer hebben, kunnen de supermarkt overslaan en producten voor het avondeten op de markt kopen. Met de vele diverse producten op Mercat de la Boqueria in Barcelona maakt u altijd het beste diner.

Het bezoek naar de Mercat de la Boqueria markt

Een bezoek aan Mercat de la Boqueria tijdens uw stedentrip Barcelona hoeft u niet veel voor te regelen vooraf. De toegang tot de markt in Barcelona is geheel gratis en het is betreedbaar op ieder moment van de dag. De regen heeft geen invloed op het bezoek, want de Mercat de la Boqueria is geheel overkapt, zo wordt niemand nat tijdens een bezoekje. In de ochtend is vergeleken met de rest van de dag minder bezoek en zijn er meer kraampjes open. Tussen 8.00 uur en 9.00 uur komt u vooral lokale mensen tegen, die hun dagelijkse boodschappen doen. Gedurende de lunchtijd is het wel erg druk, maar gelukkig zijn er dan veel eetkraampjes open om eten te bestellen. Het bezoek aan Mercat de la Boqueria is goed te combineren tijdens uw stedentrip Barcelona met een wandeling over de Ramblas, dit is een mooie wijk om de omgeving te bezichtigen. De duur van een bezoek aan Mercat de la Boqueria kunt u helemaal zelf bepalen. Het Mercat de la Boqueria kan snel in 20 minuten bekeken worden, maar het is veel gezelliger om iets te drinken aan de leuke terrasjes van Barcelona of een maaltijd te eten. In Barcelona serveren ze Catalaans en Spaans eten, dat een typische smaak heeft. Als u een rondleiding prefereert, dan is er altijd wel een gids te vinden. Voor €70 is er onder begeleiding van een chef een workshop waar u leert Spaanse gerechten volgends tradities te maken. Hier wordt geleerd om tortilla, paella en gazpacho te maken. Voordat u de gerechten gaat maken doet u inkopen op de Mercat de la Boqueria markt zelf met de gids tijdens uw stedentrip Barcelona.

Tips en info voor een geslaagde dag

Op de Mercat de la Boqueria markt in Barcelona is er veel te beleven. Tijdens een overnachting in Barcelona wilt u de gehele dag natuurlijk goedkoop uit zijn, daarom is het belangrijk om de prijzen van de kramen te vergelijken. Aan de ingang van de Ramblas zijn alle viskramen een stuk duurder dan de rest. Vis is het verste als u in de ochtend koopt volgens de lokale mensen. Groente en fruit is het goedkoopst en verst in de middag. De mensen achter de kraampjes zorgen ervoor dat de beste stukken goed zichtbaar zijn en leggen de minder mooie stukken in het rek. Hoe later de dag, hoe aantrekkelijker de producten zijn. De plek is altijd al een ontmoetingsplek voor familieleden en vrienden geweest in Barcelona. Het is een soort ritueel dat de mensen samen komen en veel eten gaan inkopen op de markt in Barcelona. Hierdoor heeft elke kraamhouder een vaste plek en dat is tot op heden nog steeds zo. In het midden van de Mercat de la Boqueria markt ligt de vismarkt, daar zijn veel winkels, bars en restaurants gevestigd. Erg leuk om te  bezoeken tijdens uw stedentrip, weekendje of citytrip Barcelona.

Tips

Vaak is de ingang via de Ramblas erg druk. U kunt daarom via de achterkant de Mercat de la Boqueria betreden, via het Ramblas ziekenhuis is de eerste mogelijkheid naar links. Voor ontspanning op een rustige plek is de Antic Hospital de Santa Creu de ultieme plek. Hierbij dit pleintje in Barcelona kunt u rustig een broodje of drinken meenemen om te rusten. Voor tapas zijn er vele barretjes om te zitten, bij Bar Pinotxo is er de wereldberoemde tapas met verse ingrediënten te koop.