Weekend Barcelona Wijzer

Park Güell

Park Güell is een prachtig park gelegen in de stad Barcelona net boven de wijk Gràcia wat ideaal is om te bezichtingen tijdens eens stedentrip, weekendje weg of een vakantie in Barcelona. Het park is ontwikkeld door de bekende architect Antoni Gaudí, Barcelona wordt daardoor ook wel de stad van Gaudí genoemd. Antoni Gaudí staat bekend om zijn vele prachtige kunstwerken zoals Casa Battló of Sagrada Familia, een gebouw dat zijn bouw begon in 1882 en hoogstwaarschijnlijk af is in 2026. De ondernemer Eusebi Güell gaf Gaudí in 1900 de opdracht om een woonwijk te maken, helaas was dit geen succes en werden er maar twee huizen gebouwd. Daarnaast toonde de wereldstad Barcelona ook vrijwel geen interesse in dit project.

Boek hier uw stedentrip naar Barcelona!

Tijdens het maken van het park dacht Gaudí aan een recreatiepark omdat hij een idee had over een natuur geïnspireerde architectuur, terwijl Güell dacht aan een tuinstad. Door de buitenlandse reizen van Güell waarbij hij de Engelse stijl heeft bewonderd gaf hij het park de naam Park Güell. Gaudí heeft veel van de mozaïeken en ander kunstwerken van het park ontworpen. Güell was iemand die kunstenaars graag in zijn huis ontving en ook graag diverse kunstenaars ondersteunde. Güell had veel projecten in gedachten die met behulp van Gaudí werkelijkheid werden. Gaudí heeft dus veel projecten voor Güell tot werkelijkheid gemaakt, deze kunt u allen bewonderen als u in Barcelona bent voor een stedentrip, weekendje weg of vakantie. Projecten als: Finca Güell, Palau Güell, Cripta Colònia Güell en natuurlijk Park Güell. Park Güell is het bekendste project van Güell en tevens een heel toeristisch park geworden waar veel mensen naar toe gaan tijdens een stedentrip Barcelona. Het was niet de bedoeling van Güell om een zeer toeristische trekpleister te maken. Een echte tuinstad is Park Güell uiteindelijk niet geworden. Als u een weekend Barcelona heeft gepland, raden wij u aan om het park te bezoeken. Er is van alles te doen en er valt ook veel te zien tijdens uw citytrip Barcelona.  

Wat is er te zien en te doen?

Park Güell is een reflectie van Gaudí zijn artistieke overvloed, wat hoort bij zijn naturalist fase. Tijdens deze fase heeft de architect zijn persoonlijke stijl geperfectioneerd door de inspiratie van organische vormgeving. Park Güell dat door Gaudí is ontworpen in opdracht van ondernemer Güell zou een tuinstad moeten worden in Barcelona. Waarin zestig luxe woningen zouden worden gebouwd van waaruit men een panoramisch uitzicht over de stad Barcelona zou hebben. Güell had zich laten inspireren door de tuinsteden die hij tijdens zijn reizen naar Engeland heeft gezien. In Park Güell waren zestig driehoekige percelen gepland die stonden op een steile, zonnige en brede helling in Barcelona. De percelen waren voor de meeste inwoners van Barcelona te duur en zij vonden de stadstuin te ver buiten het centrum liggen van Barcelona. De bouw van het project faalde uiteindelijk, er werden slechts twee percelen verkocht waarvan Gaudí in één van de huizen woonde. Dit gebouw is tegenwoordig Casa Musea Gaudí. Op het andere perceel werd de villa Casa Larrard gebouwd, wat tegenwoordig een middelbare school is. Ook werd er een Grieks openluchttheater gebouwd met een opvallende mozaïeken bank van waaruit men een prachtig uitzicht over de stad heeft. Het park staat sinds 1984 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is prachtig en vol groen, toeristen gaan hier graag naar toe tijdens een stedentrip Barcelona. Gaudí koos in het park bewust voor mediterrane boom- en plantsoorten, het ruikt hierdoor ook heerlijk in het park. Om het park is een dikke muur gebouwd met een mozaïek laag. Verder komt u in het park verschillende dieren tegen die het park wat extra kleur geven. Er zijn veel mensen die dit project interpreteren als het moment waar Gaudí zijn goddelijke inspiratie vrij liet. Met gesteente bezette pergola’s, trappen die harmonieus in het landschap geïntegreerd zijn, prachtige paden en golvende mozaïekversieringen met veel kleuren. Park Güell is zeker een bezoekje waar tijdens uw stedentrip Barcelona.

Tickets en info Park Güell Barcelona

Sinds 2013 moeten toeristen betalen om Park Güell te betreden tijdens uw weekend Barcelona. Toegangskaarten zijn ter plekke te verkrijgen wanneer het rustig is. Het is echter slim om de kaarten van te voren te reserveren. In het park kunnen slechts een maximaal aantal bezoekers naar binnen, in het monumentale gedeelte zijn dit er 800 tegelijk. Op de ticket staat wanneer u naar binnen mag. Een ticket wordt geannuleerd wanneer u meer dan 30 minuten te laat bent. Tickets kunt u online bestellen en ook in het Nederlands op de website van Tiqets. Een privétour boeken onder begeleiding van een gids is ook mogelijk wanneer u in Barcelona bent. U kunt kiezen voor individuele tickets of u kunt kiezen voor groepstickets wanneer u voor een stedentrip in Barcelona bent. U kunt een ticket bestellen drie maanden voordat u het park bezoekt. Een groot deel van het park is gratis te bezichtigen. Het deel van het park dat gratis te bezichtigen is, zit om het deel heen waar u moet betalen om het te bezichtigen. Waar u moet betalen heet de monumentale kern van het park. Het park is prachtig om te zien, maar wij vinden dat de monumentale kern toch wel het prachtigste is om te zien. Daarom raden wij u aan om kijkje te nemen in dit deel van het park van Barcelona. Het park is te bereiken met het openbaar vervoer. Zo kunt u vanaf het centrale Placa Catalunya buslijn 24 nemen. Ook kunt u kiezen voor de metro, u moet dan nog wel een stukje lopen tot u bij het park bent. Het park is van eind oktober tot eind maart geopend van 08.30 tot 18.00 uur. In de overige maanden is het park tot 21.30 uur geopend. Als u nog vragen heeft kunt u ons altijd bereiken via ons contactformulier. Wij wensen u veel plezier tijdens uw stedentrip Barcelona!