Weekend Barcelona Wijzer

Vliegen naar Bacelona

Wanneer u op vakantie gaat naar Barcelona, dan komt daar natuurlijk een vliegreis bij kijken. Barcelona heeft een luchthaven die El Prat de Llobregat Aeropurto heet. Rondom de stad Barcelona liggen meerdere vliegvelden, dit zijn Girona en Reus; echter liggen deze vliegvelden zo’n 120 kilometer buiten Barcelona. Wanneer u gaat vliegen naar Barcelona voor een stedentrip kunt u dus het beste vliegen naar de luchthaven van Barcelona zelf. U heeft dan geen transferdiensten nodig die de vliegvelden van Girona en Reus bieden naar Barcelona. Ook scheelt dat extra reistijd tijdens uw stedentrip naar Barcelona. Girona en Reus zijn aantrekkelijke vliegvelden voor mensen die een goedkope stedentrip naar Barcelona willen boeken omdat daar vaak goedkope vluchten heen gaan. Echter zijn vaak de transferkosten hoger waardoor u op dezelfde prijs uitkomt.

Goedkoop vliegen naar Barcelona

Vliegen naar Barcelona voor uw vakantie is niet altijd even goedkoop. Toch kunt u op vele manieren goedkopere vliegtickets boeken voor uw vakantie naar Barcelona. Het is verstandig om uw tickets ruim van tevoren te boeken, hierdoor heeft u vaak vroegboekkorting. Ook is het slim om voor uw stedentrip naar Barcelona te vliegen met goedkopere vliegmaatschappijen zoals Transavia, Vueling en Ryanair. U kunt eenvoudig prijzen vergelijken bij deze low-cost vliegmaatschappijen voor uw weekend Barcelona. Vroege of late vluchttijden zijn vaak het voordeligst, de meeste mensen vinden het minder prettig om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat te vliegen. Hierdoor zijn deze vluchten vaak een heel stuk goedkoper voor uw vakantie Barcelona. Het is verstandig om buiten het hoogseizoen om te vliegen naar uw stedentrip in Barcelona indien mogelijk. De meest goedkope vluchten vindt u doordeweeks buiten het hoogseizoen om. Vliegmaatschappijen hebben vaak een prijskalender op hun website staan. Hier kunt u snel beslissen op welke dag uw vlucht naar de vakantie in Barcelona het goedkoopst is en op welke dag u dus het beste kunt vliegen. Wanneer u niet op verschillende sites wilt kijken is het verstandig om op een vergelijkingssite te kijken, hier kunt u eenvoudig alle opties in kaart brengen voor uw weekend naar Barcelona. In het weekend naar Barcelona vliegen is vaak duurder dan in het weekend. Daarom is het erg verstandig om de laatste deals in de gaten te houden, af en toe worden vliegtickets voor een weekend Barcelona aangeboden voor erg aantrekkelijke prijzen. Ook kunt u uzelf aanmelden voor nieuwsbrieven, hierdoor wordt u op de hoogte gehouden van de last minute deals Barcelona en aanbiedingen voor vluchten naar uw vakantie in Barcelona, daarnaast kunt u ook een prijsalarm instellen. Een prijsalarm is een alarm dat u krijgt wanneer er goedkope deals zijn voor uw stedentrip naar Barcelona. Het is van belang dat u flexibel kunt zijn in vertrektijden, vertrekdatums en vertreklocaties. Wanneer u hier flexibel in bent kunt u ontzettend goedkoop vliegen voor een vakantie in Barcelona.

Barcelona
De leukste reizen om te maken
Lees meer!

Low-budget vliegen naar Girona of Reus

In de buurt van Barcelona liggen drie verschillende vliegvelden, het vliegveld van Barcelona zelf, het vliegveld van Girona en het vliegveld van Reus. Wanneer u een low-budget vakantie naar Barcelona wilt boeken is het soms verstandiger om naar Girona of Reus te vliegen, vliegtickets naar deze vliegvelden zijn vaak stukken goedkoper dan naar het vliegveld van Barcelona. Verschillende low-cost vliegtuigmaatschappijen vliegen vanuit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Maastricht naar de vliegvelden Girona en Reus. Een vliegticket naar deze vliegvelden is vaak goedkoper dan een vliegticket naar het vliegveld van Barcelona genaamd El Prat. Girona en Reus liggen beiden rond de 120 kilometer van uw stedentrip naar Barcelona af. De low-cost vliegtuigmaatschappij Ryan Air vliegt veel op en neer naar Girona, bij deze maatschappij kunt u een ontzettend goedkope retourvlucht kopen op bepaalde datums. Vanuit Girona en Reus worden iedere dag meerdere shuttlebussen ingezet voor mensen die op vakantie gaan naar Barcelona/een weekend weg gaan naar Barcelona. Girona en Reus liggen op zo’n anderhalf uur reizen van Barcelona centrum. Hierdoor kunt u snel aan uw vakantie in Barcelona beginnen. Houdt er wel rekening mee dat dit extra reistijd kost en dat er extra vervoerskosten bij komen kijken. De vervoerskosten voor een shuttlebus zullen echter niet zo hoog zijn voor uw stedentrip naar Barcelona. Met een shuttlebus bent u gemiddeld €20,- euro kwijt om in Barcelona te komen en daar kan uw vakantie te beginnen. U kunt eenvoudig uitzoeken of vliegen naar Girona of Reus goedkoper is dan naar Barcelona, qua prijs is het vaak wel goedkoper maar qua reistijd niet, dit moet echter geen problemen opleveren voor iemand die een goedkope stedentrip naar Barcelona wilt maken. Boek daarom nu uw stedentrip eenvoudig online via Weekendbarcelonawijzer.nl.