Weekend Barcelona Wijzer

De beste tips voor een weekend Barcelona

Deel artikel

Barcelona is een bruisende stad dat erg veel te bieden heeft. De reiziger zal verrast worden door de levendige straten en de vriendelijke inwoners. Zodra je met het vliegtuig landt in Barcelona voel je de warmte, de zon en de licht van deze stad. Zelfs als je eerder in Barcelona bent geweest, zal er altijd wat nieuws voor je te beleven zijn; een nieuw restaurant, een nieuwe tentoonstelling of evenement.

Must do’s in Barcelona

De Sagrada Familia, het stadion van FC Barcelona, Montjuïc, het strand, de kathedraal, de kronkelige straten van het oude stadscentrum, Las Ramblas, de Boqueria-markt, de Columbuszuil, het Park Güell, de fantastische huizen aan de Passeig de Gràcia, het Parc de la Ciutadella, de Arc de Triomf en Plaça Catalunya, dat zijn allemaal plekken waar je geweest moet zijn.

Er zijn daarnaast een aantal minder bekende plekken en musea die ook de moeite waard zijn om te zien, zoals de gezellige wijk van Gràcia, het Parc del Laberint d’Horta, het Palau de la Música Catalana, het Museu Monestir de Pedralbes, het Museu d’Història de Catalunya, het Museu d’Història de la Ciutat, de stierenvechtenarena La Monumental, het universiteitsgebouw aan de Plaça Universitat, de Santa Caterina markt, het Plaça Reial en de kerk van Santa Maria del Mar.

Leuke dingen om te doen

Winkelen is uiteraard ook een leuke bezigheid in Barcelona. In het centrum van de stad vind je alle bekende modeketens. Voor exclusieve merken moet je langs de Passeig de Gràcia en de Diagonal gaan. Leuke boetieks en kleine zaken met kleding van opkomende designers vind je in El Born en Gràcia. Daarnaast zijn er een aantal winkelcentra waar je je ook prima kunt vermaken, zoals Las Arenas, La Maquinista en L’Illa Diagonal. TIP → Hier vind je een overzicht met de leukste winkelstraten en winkelcentra van Barcelona.

Uit eten in Barcelona

De geliefde Spaanse keuken komt tot zijn recht in de straten van Barcelona. Van de markten tot aan de bars en restaurants, alles is lekker! Vergeet niet om tapas te eten en te genieten van een goede Paella. Gerechten uit dit streek zijn onder andere de Esqueixada, Xató, Crema Catalana, Canelons, Calçots, Botifarra Catalana en de Allioli-saus.

Verblijven in Barcelona

Tijdens je verblijf in Barcelona kun je gebruikmaken van het metrosysteem van Barcelona om jezelf te verplaatsen. Of als je kort de tijd hebt, kun je op een hop-on-hop-off bus stappen. Daarnaast is het aan te raden om je hotel op een centrale locatie vlakbij een metrostation te zoeken. Qua etenstijd moet je rekening houden met het feit dat in Spanje men een uitgebreide lunch eet tussen één en drie uur en dat je pas vanaf half negen of negen uur welkom bent in een restaurant voor het avondeten.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt