Weekend Barcelona Wijzer

Sagrada Familia

Deel artikel

De Sagrada Familia is een heel erg grote kerk in Barcelona, Spanje. Deze tempel is gebouwd naar een ontwerp van kunstenaar Antoni Gaudi. De volledige Spaanse naam is Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família. De Nederlandse betekenis hiervan is Basiliek en Boetetempel van de Heilige Familie.

 

Gaudi

Antoni Gaudi was een Spaans kunstenaar die sinds 1883 de leiding had over de bouw van de Sagrada Familia. Gaudi maakte het nodige werk af wat voorganger Del Villar had achtergelaten, en richtte zich daarna volledig anders op de Sagrada Familia. De heilige familie werd bijgesteld en veranderd naar eigen zin. Tijdens zijn periode bij de Sagrada Familia werd Gaudi constant op de hoogte gehouden van de details. De Sagrada Familia was tevens ook zijn laatste werk. Gaudi is begraven in de crypte van zijn kerk nadat hij in 1926 werd overreden door een tram na een verkeersongeluk. Rond de tijd van Guadis dood werd hij aangezien als zwerver omdat hij arm was. De Sagrada Familia wordt gezien als meesterwerk van Gaudi, ondanks dat hij er niet vanaf het begin bij was.

 

Bouwduur

Momenteel duurt de bouw van de Sagrada Familia al 135 jaar. Vanwege de het feit dat de Sagrada Familia een verzoeningskerk is, kon de bouw jarenlang niet met meer dan twee mensen worden voltooid. Echter wordt de bouw van deze verzoeningskerk sinds de jaren 80 meer gestimuleerd door de verkoop van tickets voor het bezoeken van de Sagrada Familia. Er wordt verwacht dat de heilige familie in 2026 volledig klaar zal zijn. Dan is er 144 jaar aan gewerkt. Na Gaudi zijn er nog 3 andere architecten aan te pas gekomen. Tegenwoordig wordt de bouw voltooid na tekeningen van J. Busquets. De façades worden voltooid door tekeningen van Josep Maria Subirachs.

 

Toerisme

De Sagrada Familia wordt jaarlijks door ongeveer 4.500.000 bezoekers bezocht. Van dit aantal zal 12% uit Frankrijk en 12% uit Amerika komen. Hiermee is de Sagrada Familia essentieel voor Barcelona en is het zeker een bezoekje waard wanneer u een weekend in Barcelona bent. De toren van de Sagrada Familia zal 172 meter hoog worden. Dit betekent dat het het grootste religieuze bouwwerk wordt van Europa.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt