Weekend Barcelona Wijzer

Barcelona, de stad van Gaudí

Deel artikel

Barcelona is een prachtige stad waar veel mensen over de wereld ieder jaar naartoe gaan. Het lekkere weer en de ligging aan de kust zorgt voor een fijne zomervakantie. Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad die al eeuwen oud zijn. We weten niet precies wanneer de stichting van Barcelona plaats vond. Er zijn veel theorieën die suggereren wanneer de stad precies is gesticht, bijvoorbeeld dat de stad al 400 jaar voor de stichting van Rome werd gegrondvest. Natuurlijk omdat de stad zo oud is trekt het veel mensen aan die van geschiedenis houden of van prachtige bezienswaardigheden en wordt dus ook de stad van Gaudí genoemd. Dit is omdat bijna alle prachtige kunstwerken qua bezienswaardigheden gemaakt zijn door Antoní Gaudí. Dit is perfect voor een Stedentrip Barcelona. Natuurlijk vinden wij dat een paar weken naar Barcelona ook een fantastisch plan is.  Er zijn veel bekende kunstenaren uit Catalonië bijvoorbeeld: Salvador Dalí of Joan Miró, maar er zijn veel bezienswaardigheden in de stad gemaakt door de welbekende kunstenaar; Antoní Gaudí. De kunstenaar had veel invloed op de stad en was ook een Catalaanse architect.

Over Antoni Gaudí

De bekende architect en kunstenaar Antoní Gaudí werd in 1852 geboren in het gemoedelijk het stadje Reus, een stad ongeveer 110km van Barcelona. Hij ging op zijn zeventiende naar Barcelona om architectuur te studeren. Gaudí was niet een goede student viel veel op door zijn eigenwijsheid. Bij zijn diploma-uitreiking in 1878 zei de directeur van de school: Ik heb een dwaas en een genie laten slagen. Gaudí viel ook op omdat hij veel tijd besteedde aan zijn uiterlijk. Hij leefde niettemin alleen voor zijn werk als architect en is nooit getrouwd geweest. Op 74-jarige leeftijd Antoni Gaudíis Gaudí overleden. Toen hij wandelde naar zijn werk bij Sagrada Família werd hij aangereden door een tram. Hij was zwaargewond en overleed in een hotel. Gaudí staat bekend om zijn vele kunstwerken die in Barcelona staan. Bouwwerken van Gaudí zijn onder andere Casa Batlló, een bekend kunstwerk zonder hoekige punten. Het lijkt net een sprookjeshuis. Ook heeft Gaudí het gebouw Casa Milà ontworpen. De golvende buitenmuren geeft het een uniek uiterlijk. Het gebouw is nu een appartement complex maar werd toen gebouwd en ontworpen voor een adellijk getrouwd stel. Antoní Gaudí is de grondlegger van de stijl: organische architectuur. Zijn bekendste meesterwerk is de Sagrada Família, de bouw van dit gebouw is gestart in 1882 en is verwacht klaar te zijn tussen 2021 en 2026.

Als toerist in Barcelona

Ga jij naar Barcelona of ben je van plan om een Barcelona stedentrip te boeken? Dat is een goed idee! Er is veel te zien in Barcelona, vooral met prachtige kunstwerken van Antoní Gaudí. Als je nog meer geïnteresseerd bent in Antoní Gaudí kun je altijd nog Casa Museu Gaudí bekijken. Dit was van 1906 tot 1925 het huis van Gaudí en werd in 1963 ingehuldigd als een museum. Het ligt in de omheining van het Park Güell. Er zijn natuurlijk ook andere bouwwerken die het waard zijn om te zien maar Gaudí was de bekendste Catalaanse architect en kunstenaar van zijn tijd. Bijvoorbeeld een ander prachtig gebouw van een bekende architect is de Casa de les Punxes. Zo heeft Barcelona veel kunstwerken en prachtige gebouwen naast het lekkere weer en de mooie kust. Er is natuurlijk veel andere dingen te zien in Barcelona bijvoorbeeld de bekende winkelstraten. Ook al ga je met het vliegtuig, met de auto of met de trein, het is het waard om je vakantie te genieten in Barcelona. Er is veel te doen in de stad dus wensen we je ontzettend veel plezier als je naar Barcelona gaat.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt