Weekend Barcelona Wijzer

Barcelona ontdekken op de motor: dit moet je weten

Deel artikel

Ben je een motorrijder en wil je de Spaanse stad Barcelona ervaren als een local? Dan is het aan te raden om een motor te huren en daarmee de stad en omgeving te verkennen. Het is mogelijk om betaalbaar en snel vanuit Nederland naar Barcelona te vliegen. Een aantal tips hoe je het beste een motorvakantie in Barcelona maakt. Het wordt een onvergetelijke motorvakantie in en rondom deze prachtige stad.

Barcelona is ideaal voor op de motor

Eenmaal in Barcelona en je zult verbaasd zijn over hoeveel scooters en motoren door de straat rijden. Inwoners van de stad pakken graag de motor omdat het in de drukke stad een efficiënt en snel vervoermiddel is. En een motor is qua onderhoud en aanschaf veel minder dan een auto en je kunt gewoon overal gratis parkeren. En natuurlijk is het in Barcelona vaak heel mooi weer, zodat het heel leuk is om met een motor te toeren. Om je bagage mee te nemen op je motor is een bagagenet voor op de motor een ideale oplossing.

De stad Barcelona en omgeving verkennen met de motor

In de spits is het verkeer in Barcelona heel druk. Scooters en motoren manoeuvreren zich door het motorverkeer heen en daarom is het belangrijk om goed op te letten en je tijd te nemen om het ritme van de stad en het verkeer goed onder de knie te krijgen. De stad Barcelona is geweldig om te verkennen met je motor, maar vergeet ook niet de omgeving. Je kunt hele mooie tours maken langs de kust naar Tarragona. Of bezoek kleinere steden zoals Montserrat, Lleida, Girona of Figueres. Ook is het mogelijk om een uitstapje te maken naar natuurpark Serra de Collerola. Of wat te denken van de Catalaanse Pyreneeën? Het is allemaal heel eenvoudig te bereiken per motor.

Wat zijn de verkeersregels in Barcelona?

Je moet goed rekening houden met specifieke verkeersregels als je op een motor rijdt door Barcelona. Zo moet links verkeer voorrang geven aan rechtsverkeer en het verkeer op de andere weg heeft voorrang op jou. Tenzij er met borden anders is aangegeven. Staat er “Ceda el Paso”, dan moet je voorrang geven. En verkeer op de rotonde heeft altijd voorrang. Rijd je op een rotonde, dan moet je verkeer van links op de rotonde voorrang geven. Daarnaast zijn motorrijders verplicht om een helm te dragen en met een dimlicht te rijden.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt