Weekend Barcelona Wijzer

Het nachtleven in Barcelona

Deel artikel

Wie er een liefhebber van is om zo nu en dan een leuke en avontuurlijke stedentrip te maken zal zonder twijfels ook eens Barcelona bezoeken. Tijdens een bezoek aan deze bruisende wereldstad in Catalonië wil je het nachtleven van deze stad niet missen tijdens een stedentrip Barcelona. Enige voorbereiding op een stapavond komt goed van pas. Daarom een aantal tips over het uitgaan die je tijdens je stedentrip Barcelona toe kunt passen.

Tips tijdens het uitgaan in Barcelona

Waar jij tijdens je stapavond het beste heen kunt is afhankelijk van je eigen wensen en behoeften. Waar veel andere steden in Europa en vakantiebestemmingen een gebied hebben waar het meeste uitgaansleven zich bevindt is dit in Barcelona niet het geval. Barcelona heeft namelijk veel verschillende gedeelten die zowel voor het toerisme of voor de lokale bevolking interessant is. Stel jezelf van tevoren een aantal vragen om ervan op de hoogte te zijn waar jij het beste uit kunt gaan.

Allereerst kijk je met wie je jouw tijd in Barcelona doorbrengt. Afhankelijk van de mensen waar je mee bent kun je een budget bepalen, het soort plek waar je wilt belanden (club, bar of is een gezellig restaurant voldoende) en weet je welke leeftijdsgroep de plek dient te hebben waar jullie uitgaan. Bekijk hier ook een overzichtelijke tabel met alles over het uitgaan in Barcelona.

Plekken voor jongeren en uitgaan met een lager budget

Ben je met een groepje vrienden en wil je ergens belanden waar veel jongeren gaan stappen en de prijzen niet al te hoog liggen tijdens jullie stedentrip Barcelona? Dan is het gebied van Marina een aanrader. In dit gebied kom je de bekende club Razzmatazz tegen. Niet alleen in dit gebied is dit een bekende club, maar deze uitgaansgelegenheid is voor de hele stad een bekende term. Verder is dit gebied populair voor mensen die van rockmuziek houden en worden er veel underground feestjes georganiseerd. Omdat de prijzen er over het algemeen wat lager liggen zijn er veel jongeren en studenten die hier op stap gaan tijdens een weekend Barcelona.

Een andere plek waar veel jongeren op stap gaan is de wijk Gracia. In deze wijk kom je veel leuke kroegjes en bars tegen om gezellig met vrienden een drankje te drinken. De bekendste plek van deze wijk is Placa del Sol. Voornamelijk in de zomer is dit de place to be voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen. Ook is er tijdens de maand augustus een wijkfeest dat hier wordt georganiseerd en waar jij bij kunt zijn als je een weekend Barcelona doorbrengt.

Gezellige plekken voor iedereen

Heb je geen duidelijk beeld van hoe de avond er voor jou uit gaat zien? Dan raden we aan om een bezoek te brengen aan de wijk El Born. Voor veel mensen is dit de favoriete plek vanwege de diversiteit die deze wijk te bieden heeft aan de bezoekers. In El Born kom je van alles tegen van zowel leuke en gezellige restaurants tot de beste cocktailbars. De bars op zich zijn ook zeer divers, waardoor je altijd wel een geschikte plek kunt vinden, of je nou op zoek bent naar een plek om romantische een drankje te doen met je partner of om bier te drinken met je vrienden. In Barcelona is er voor iedereen wel iets om een avond door te brengen.

De plek waar de meeste toeristen een kijkje nemen is de Gotische Wijk. Of je er overdag of midden in de nacht komt, er is altijd wel wat te beleven. Een van de bekendste straten van de hele stad Las Ramblas is ook in dit gebied te vinden. In de Gotische Wijk is een bekend plek aanwezig: Placa Reial voor wie een gezellig drankje wil doen.

Tot slot is El Raval een echte aanrader. Dit is de multiculturele wijk van de stad. De oudste plekjes van heel Barcelona kom je hier tegen. Ook in deze wijk heb je het zelf in de handen hoe bont je het maakt.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt