Weekend Barcelona Wijzer

Ontdek de oudheid in Europa, deze historische bezienswaardigheden moet je gezien hebben!

Deel artikel

Reizen naar plaatsen met een rijke geschiedenis biedt een unieke kans om de oudheid te herbeleven. Voor liefhebbers van antieke culturen zijn er in Europa talloze bestemmingen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier zijn enkele topbestemmingen in Italië, Spanje en Griekenland.

Italië, Rome en Pompeii

Italië, het hart van het Romeinse Rijk, is een schatkamer voor elke liefhebber van de oudheid. In Rome, de Eeuwige Stad, is het Colosseum een must-see. Dit imposante amfitheater, gebouwd in 80 na Christus, bood plaats aan gladiatorengevechten en andere spektakels. Op een steenworp afstand vind je het Forum Romanum, ooit het bruisende centrum van Romeins politiek en commercieel leven. Daarnaast is het Pantheon, een tempel gewijd aan alle Romeinse goden, een architectonisch wonder dat nog steeds in opmerkelijk goede staat verkeert.

Pompeii, een andere fascinerende bestemming, werd in 79 na Christus bedolven onder vulkanische as na de uitbarsting van de Vesuvius. Deze site biedt een ongeëvenaard inkijkje in het dagelijkse leven van een Romeinse stad, met goed bewaard gebleven huizen, winkels en kunstwerken. Ook in andere Italiaanse steden vind je nog veel Romeinse opgravingen, bijvoorbeeld in Lecce en Ravenna.

Spanje, Mérida en Tarragona

Spanje heeft ook veel te bieden voor liefhebbers van de oudheid. Mérida, in de regio Extremadura, was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Lusitania. Hier vind je een van de best bewaarde Romeinse theaters, evenals een indrukwekkend amfitheater en de prachtige Tempel van Diana. De Romeinse brug over de rivier de Guadiana, die nog steeds in gebruik is, getuigt van Romeinse ingenieurskunst.

Tarragona, gelegen aan de Middellandse Zee, biedt een schat aan Romeinse overblijfselen, waaronder het amfitheater, het aquaduct en de Romeinse muur. De archeologische site van Tarraco, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, neemt je mee terug in de tijd naar het hoogtepunt van het Romeinse Rijk in Spanje.

Griekenland, Athene en Delphi

Griekenland, de bakermat van de westerse beschaving, heeft talloze plaatsen die de oudheid tot leven brengen. Athene, de hoofdstad, is de thuisbasis van de iconische Akropolis, met het Parthenon als stralend middelpunt. Dit oude tempelcomplex biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is een symbool van de Griekse architectonische en culturele prestaties.

Delphi, ooit beschouwd als het centrum van de wereld door de oude Grieken, is een andere must-visit bestemming. Hier vind je het heiligdom van Apollo, waar het beroemde orakel van Delphi zijn voorspellingen deed. De ruïnes van de tempel, het theater en het stadion zijn indrukwekkende getuigen van het religieuze en politieke leven van de oudheid.

Europa biedt een schat aan bestemmingen voor liefhebbers van de oudheid. Van de glorieuze ruïnes van Rome en Pompeii in Italië, de indrukwekkende overblijfselen in Mérida en Tarragona in Spanje, tot de iconische sites van Athene en Delphi in Griekenland, elke plek biedt een unieke reis terug in de tijd. Deze bestemmingen zijn niet alleen historisch belangrijk, maar ook prachtig gelegen, waardoor een bezoek een onvergetelijke ervaring wordt.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt