Weekend Barcelona Wijzer

Alternatieven voor een vliegvakantie

Deel artikel

Tegenwoordig kan er nog wel eens wat komen kijken bij het boeken van een vliegvakantie. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere alternatieven waarmee je nog steeds een hele leuke vakantie kan nemen. Om je een beetje op de hoogte te brengen van welke opties je allemaal wel niet hebt, besloten wij om hier eventjes een paar gouden tips op een rijtje te zetten. Mocht jij dus nog inspiratie zoeken voor een leuke vakantie, die overigens niet veel hoeft te kosten? Lees dan snel verder!

Gewoon lekker met de bus

Een busreis kan heel leuk zijn met de juiste groep. Er zitten een hoop voordelen aan het reizen met de bus. Ten eerste zie je dan ook nog eens wat van het land waar je doorheen reist. Het is ook natuurlijk fijn dat je niet zelf hoeft te letten op de route en dergelijke. Dat wordt allemaal gewoon voor je geregeld. Het andere fijne is dat je natuurlijk vaak ook wel wat goedkoper uit bent ten opzichte van vliegen. Je kan het dan ook zo inplannen dat je meer dan genoeg tijd overhoudt om lekker rond te banjeren op je vakantiebestemming. 

Lekker op tour

Een touringcar huren is een iets duurdere optie dan de bus, maar is zeker ook aan te raden. Een van de fijne dingen is dat je nu natuurlijk compleet kan bepalen wanneer je gaat rijden. Een touringcar kan je dan ook huren voor een bepaalde bestemming, en is vaak een goede optie als je met een grote groep gaat. Vaak kan je dan ook makkelijk de kosten delen, en kan je voor een goedkope prijs heel ver komen. Je bent dan natuurlijk wel afhankelijk van de bestemmingen die het bedrijf aanbiedt, maar over het het algemeen zijn de meeste bedrijven hier vrij flexibel in.

Een camper huren kan ook

Je hebt natuurlijk ook mensen die er al een in de garage hebben staan, maar de meeste mensen zullen ook met een camper huren al een heel eind komen. Vaak associëren Nederlanders de camper met op de camping staan, maar je kan er natuurlijk ook gewoon lekker door Europa mee gaan rijden. Je moet dan natuurlijk wel iemand hebben die bevoegd is om het rijtuig te besturen, maar een kwalificatie daarvoor behalen is niet veel meer werk dan een algemeen rijbewijs. In het kort, dit is dus ook een leuke optie voor een mooie vakantie!

Je kan ook gezellig met de boot

Wanneer je het hebt over een bootvakantie denken de meeste mensen gelijk aan een cruise. Dat is natuurlijk een optie, maar er zijn ook bedrijven die tours aanbieden op bijvoorbeeld een zeilboot. Op die manier kan je zicht krijgen op geweldige landschappen in de natuur en ook al het wilde leven wat zich daar bevindt. Over het algemeen wil je natuurlijk wel een overtocht naar een ander continent voorkomen, want dan zit je wel een tijdje op de zee. Als je liever een cruise doet, dan moet je wel goed letten op de accommodaties die worden aangeboden. Vaak heb je dan meerdere niveaus van tickets die je kan bestellen. Je wil dan niet voor de goedkoopste gaan, alhoewel de duurste tickets het vaak ook niet waard zijn. 

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt