Weekend Barcelona Wijzer

Dit zijn de voordelen van een vakantie met een camper

Deel artikel

Een van de oudste tradities in nederland waar het vakanties betreft is natuurlijk lekker de hort op gaan met de camper. Als je dat nog niet eerder hebt gedaan, dan weet je ook misschien niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Moet je nou een camper kopen of een camper huren? Om je even wegwijs te maken, hebben we hier even een lijstje gemaakt met alle voordelen, en ook nog een paar tips, voor het met de camper op vakantie gaan. Mocht jij dus nog zoeken naar een leuke methode om op vakantie te gaan? Lees dan snel verder!

De voordelen van huren

Over het algemeen is het natuurlijk beter om voor de eerste keer een camper te huren. Campers zijn niet goedkoop, en als je niet van plan bent hem regelmatig te gebruiken is het zonde van het geld. Het ander fijne met huren is dat het ook makkelijker wordt om een mooi en luxe model te krijgen voor de vakantie. Als je gaat huren moet je natuurlijk wel er op letten dat je goed voor de camper zorgt, want anders gaat dat van je borg af. Dankzij huren kan je ervoor zorgen dat je een goed idee krijgt of het misschien waard wordt om een camper te kopen.

De voordelen van kopen

Voor de mensen die van plan zijn dit voor de langere termijn te doen, dan is het natuurlijk een stuk voordeliger om te kopen. Op die manier heb je altijd de camper tot je beschikking. Je moet dan natuurlijk wel goed letten dat je het goed onderhoudt, maar dat kost over het algemeen niet al te veel werk Je hebt dan natuurlijk ook het voordeel dat je de camper precies zo kan inrichten zoals je zelf wilt. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn dat je dan gewoon ervaring kan opbouwen met het rijden ervan. Plus, mocht je ooit nog een extra gast ergens kwijt moeten, heb je in ieder geval altijd nog een extra bed.

Het zorgt voor een leuke reis

In tegendeel tot met een normale auto reize kun je met een camper jezelf tijdens rit nog steeds prima vermaken. Behalve de bestuurder kan de rest natuurlijk gewoon nog steeds van de camper gebruik maken. Op die manier is het ook zeker met kinderen een stuk makkelijker om iedereen in een goed humeur bij de camping te laten doen aankomen. Het zorgt gewoon voor een stuk meer comfort in het algemeen.

Het is ontzettend snel om te installeren

Een van de andere fijne dingen van een camper is dat het ook vrijwel geen tijd kost om te installeren. Als je een caravan hebt moet je natuurlijk alles nog afhaken en opstellen, maar met de camper komt er niet veel meer bij kijken dan parkeren. Je zal dan zien dat je ook vaker zin krijgt om te kamperen. Het is ook natuurlijk minder stressvol om mee te reizen dan met een camper, want je bent veel wendbaarder.

Je kan de wegenbelasting schorsen in de winter

Als je niet van plan bent om in de winter gebruik te maken van de camper kan je ook de wegenbelasting voordat tijdperk laten schorsen. Dan bespaar je daar gelijk ook wat geld mee.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt