Shoppen in de Spaanse wereldstad

Shoppen in de Spaanse wereldstad

Barcelona is voor veel mensen een heus winkelparadijs. Er zijn in Barcelona veel winkelstraten en winkelcentra die van alles verkopen. In deze winkelstraten van Barcelona en winkelcentra zijn de Spaanse ketens van mode als Desigual, Mango en Zara, designzaken, boetieks en nog veel meer. Dit trekt vele mensen aan en ieder jaar weer komen veel mensen naar deze talloze winkels.

De winkels in de Catalaanse hoofdstad bieden lagere prijzen aan dan bijvoorbeeld in Nederland en zijn ook langer open. Hierdoor wordt het winkelen een stuk leuker voor de toeristen. De stad wordt ook gezien als een echte modestad om de bekendste Spaanse modemerken en nieuwe modetrends die aanwezig zijn.

Barcelona is perfect om te winkelen

Een van de belangrijkste en beroemde straten van Barcelona is Passeig de Gràcia. Omdat het er toeristisch is, veel winkels zijn van dure en chique merken zoals Chanel, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Gucci en juwelierszaken Rolex en Rabat. Deze straat in Barcelona zit vol met moderne architectuur, zo ligt één van de meest bekende meesterwerken van Antoni Gaudi aan deze straat: Casa Battló.

Bulevard Rosa is een overdekt winkelcentrum bij het Passeig de Gràcia en heeft zeer chique boetieks van dure merken. Één van de drukste winkelstraten in Barcelona is Portal de l’Àngel. Hier kun je alle bekende kledingzaken vinden zoals Zara, H&M, Jack&Jones, New Yorker, Salsa etc. Maremagnum is een winkelcentrum dat aan zee ligt van het prachtige Barcelona. Hier vind je dan ook veel winkels, restaurants en daarnaast is er veel te doen in de omgeving. Dit winkelcentrum in het bruisende Barcelona heeft voor iedereen wat wils en is het hele jaar door geopend, ook op zondagen.

Voor mooie en zeer sfeervolle straten van Barcelona moet je bij Rambla de Catalunya en Carrer de l’Argenteria zijn. Bij deze straten kun je goed winkelen en kun je ook heerlijk

Barcelona

e wereldgerechten eten bij diverse restaurants. Carrer de l’Argenteria biedt ook veel zijstraatjes aan waar veel boetiekjes en designwinkels zijn. Les Glòries is een openlucht-winkelcentrum in het midden van Barcelona dat veel te bieden heeft. Veel restaurants, bars, winkels, maar je kunt ook de bioscoop bezoeken. Daarnaast heeft dit winkelcentrum in Barcelona ook nog eens een supermarkt. Een alles in-een winkelcentrum dus!

Barcelona heeft ook markten waar je lekker vers eten kan kopen, bijvoorbeeld bij Mercat d’Aragó, Mercat de l’Abaceria in Gràcia en Mercat del Ninot. Deze markten verkopen van alles gerelateerd aan eten zoals vlees, vis, fruit, groente etc. Mocht je niet genoeg hebben aan deze leuke marktjes dan kun je verder lezen op onze tips pagina over al het lekkere eten en drinken in Barcelona.

 

Openingstijden van winkels in Barcelona

In het prachtige Barcelona kun je naast alle winkels ook genieten van een prachtige omgeving en de heerlijke cultuur van deze wereldstad. Aangezien de meeste winkels gesloten zijn op zondag in Barcelona is een bezoekje aan het strand brengen of fietsen door de stad een hartstikke leuke activiteit. In Barcelona hebben de winkels verschillende openingstijden, check dit daarom goed van te voren. Zo zijn de kleinere winkels in Barcelona namelijk al redelijk vroeg gesloten, rond een uur of 17:00 uur. In tegenstelling tot de grotere winkels in Barcelona zijn deze vaak langer geopend, grote winkels zijn vaak al vanaf 10:00 uur open tot 22:00 uur ’s avonds.

Zoals we net al zeiden zijn alle winkels in het winkelcentrum Maremagnum geopend op zondag, in het gezellige Barcelona. Op de Mercat de Sant Antoni kun je iedere zondag boeken en cd’s kopen voor een leuke prijs, doordeweeks wordt hier meer eten en kleding verkocht dan eten en drinken. Op de Mercat de Sant Antoni vindt men behalve eten en kleren, iedere zondag een grote hoeveelheid boeken en cd’s. Andere grote marktjes zijn de Mercat del Ninot, Mercat d’Aragó en Mercat de l’Abaceria in Gràcia. Er is dus veel te doen in het prachtige Barcelona!

Comments

Geef een reactie