Weekend Barcelona Wijzer

Bezienswaardigheden in Barcelona

Deel artikel

Barcelona is een prachtige stad waar veel te doen is en veel te zien. Er zijn genoeg bezienswaardigheden, plekken om uit te gaan door het grote aantal aan restaurants etc. en activiteiten. De stad heeft een rijke geschiedenis en laat het duidelijk zien door de prachtige gebouwen die er door de jaren heen zijn gebouwd. Er zijn genoeg architecten en kunstenaren die opgegroeid zijn in deze prachtige stad en hebben hun kunstwerken in de stad gebouwd. Denk maar aan de bekende architect en kunstenaar: Antoni Gaudí. Hij heeft een aantal prachtige kunstwerken gemaakt waar hij zijn tijd in heeft gestopt. Naast Gaudí zijn er nog meer architecten die prachtige kunstwerken hebben gemaakt in Barcelona. Er is nog meer te doen waaronder uitgaan wat heel fantastisch is in deze stad. Vooral in de prachtige buurt genaamd La Ramblas. Hier zijn ook weer fantastische bezienswaardigheden te bezichtigen tijdens het uitgaan.

Aanbevelingen

Er vallen veel prachtige bezienswaardigheden te zien zijn tijdens een stedentrip Barcelona en we raden je aan om er zoveel mogelijk te bezichtigen. Zoals we al zeiden zijn er bezienswaardigheden in Barcelona gecreëerd door de legendarische architect Antoni Gaudí. Zijn laatste werk genaamd de Sagrada Familia is een ongelofelijk mooie kerk die haar bouw heeft gestart meer dan honderd jaar geleden. De kerk is waarschijnlijk af in 2026, 100 jaar na het overlijden van Antoni Gaudí. Hij heeft nog meer kustwerken gemaakt naast Sagrada Familia, denk maar aan Park Güell, Palau Güell of Casa Milà. Ze hebben allemaal een unieke stijl en zijn fantastisch ontworpen, zeker een bezoekje waard als je door Barcelona heen gaat met een stedentrip of je tijdens een weekend Barcelona. En zo zijn er nog veel meer kunstwerken, gebouwen etc. die Antoni Gaudí heeft ontworpen. Als je in Barcelona bent dan vallen er nog genoeg bezienswaardigheden te bezichtigen. FC Barcelona is één van de bekendste voetbalclubs in de wereld en heeft ook een prachtige stadion. Het stadion heet Camp Nou en je kunt een tour krijgen door het hele stadion. Het is zeker een bezoekje waard omdat het een prachtig stadion is met een rijke geschiedenis.

Een weekend Barcelona boeken

Barcelona is een fantastische stad om te bezoeken en je zit vast al te popelen om er naar toe te gaan voor een stedentrip. Het is dan ook een geweldige stad met een diepe geschiedenis en genoeg bezienswaardigheden die ook weer hun eigen geschiedenis hebben. Een slaapplaats zoeken in Barcelona is geen probleem, er zijn genoeg uitstekende slaapplaatsen zoals de hotels waar je zeker tijdens het weekend Barcelona uitstekend kunt slapen. Bij veel hotels en hostels zijn restaurants en bars in de buurt om fantastisch uit te gaan en zijn fantastische bezienswaardigheden op een prettige loopafstand te bereiken. Tevens zijn er een groot aantal activiteiten te bezoeken zoals het grootste aquarium in Europa genaamd L’Aquarium. En zo zijn er nog meer redenen waarom je zeker een weekend Barcelona moet boeken of een stedentrip door Barcelona moet nemen. Als je in Barcelona bent raden we het je aan om een BCN Hola! Kaart te kopen of van tevoren te bestellen. Met deze kaart kun je voor maximaal 5 dagen lang onbeperkt gebruik maken van het openbare vervoer in Barcelona.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt