Weekend Barcelona Wijzer

Barcelona in top 100 meest gastvrije steden ter wereld

Deel artikel

Uit onderzoek is gebleken dat Barcelona in de top 100 meest gastvrije steden ter wereld staat, er werden in dit onderzoek 500 populaire steden onderzocht op basis van hun gastvriendelijkheid tegenover toeristen. Barcelona wist een 78ste plek te bemachtigen, al met al nu genoeg redenen om deze geweldige culturele stad te bezoeken. Ook Madrid staat in de top 100 meest gastvrije steden ter wereld en mag zich zetelen op een 42ste plaats. Veel mensen vinden gastvriendelijkheid tegenover toeristen een erg belangrijk aspect om een plaats wel of niet te bezoeken tijdens een stedentrip en dat snappen wij allemaal ook heel goed. Het is namelijk wel zo prettig dat u uzelf fijn en welkom voelt op een bestemming waar u op vakantie bent.

De ervaring tijdens het bezoeken van een stad is dan prettiger en u voelt u veel meer ontspannen, wat dan ook de bedoeling is tijdens zo’n mooie stedentrip in Barcelona. Dit is dan ook de reden dat het online reisbureau TravelBird onderzoek heeft gedaan naar de meest gastvrije steden ter wereld, hier is een top 100 uitgekomen. In totaal werden de 500 meest bezochte steden over de hele wereld onder het oog gelegd en beoordeeld op verschillende factoren. Dit waren in totaal zeven factoren, Barcelona werd beoordeeld voor zijn gastvrijheid op; de mate van massatoerisme, de bereidheid om toeristen thuis te ontvangen, de mening van reisjournalisten, de veiligheid, het geluk van de inwoners, het punt van binnenkomst en de bekwaamheid in het Engels.

Culturele hot spot Barcelona

De culturele hot spot en ontzettend druk bezochte stad voor een stedentrip Barcelona scoorde een 78ste plek in de top 100, het gemiddelde cijfer op basis van meest gastvrije stad kwam uit op een 5,11. De inwoners van Barcelona scoorden ontzettend hoog op het bereid zijn om toeristen thuis te ontvangen en hiermee scoorden ze zelfs een 13e plek op de ranglijst in deze factor. Het rapportcijfer kwam in dit aspect hoog uit met in totaal een 8,95. Ook de reisjournalisten die Barcelona beoordeelden op basis van gastvrijheid waren redelijk tevreden over de stad, het rapportcijfer voor Barcelona was hierbij een 7,0. Barcelona is een prachtige stad voor een stedentrip en een echte culturele hot spot.

Er zijn vele bezienswaardigheden die u kunt bezoeken tijdens uw geweldige vakantie in Barcelona. Met een hop-on-hop-off bus kunt u Barcelona op een snelle en eenvoudige manier leren kennen, u komt dan langs alle mooie highlights en kunt eenvoudig uitstappen om deze even te bezoeken. Er zijn namelijk ontzettend veel haltes dichtbij de bezienswaardigheden in Barcelona waar een hop-on-hop-off bus stopt en deze komen vaak zelfs om de 10 minuten langsrijden. Met een dagkaart voor een hop-on-hop-off bus kunt u zo vaak als u wilt in en uitstappen tijdens uw stedentrip in Barcelona.

 

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt