Weekend Barcelona Wijzer

Een dag in Barcelona

Deel artikel

Wonen in een stad als Barcelona is niet voor iedereen weggelegd, de prachtige natuur, een gezellig uitgaansleven en een grote geschiedenis. In Barcelona zijn er de gehele dag veel activiteiten te doen en kunnen niet allemaal in één dag gedaan worden. Naast de geweldige bezienswaardigheden kent Barcelona ook een gezellig nachtleven voor iedereen, veel barretjes met diverse muziekstijlen en drankjes.

Een stad met geweldige bezienswaardigheden

De dag starten als een echte Barcelonees bij de oude markt La Boqueria dat vanaf 1836 bestaat. Bij deze markt kunnen de smaken en geuren van de kleurrijke verse producten ontdekt worden. De overdekte markt staat vol met 250 marktkraampjes met groenten, fruit, vis en specerijen. Het is gratis om de markt te bezoeken en zeker de moeite waard!

La Sagrada di Familiá

De door Antoni Gaudí ontworpen heilige kathedraal genaamd, Sagrada Família, is vanaf 1882 in aanbouw. De verwachting is dat de kathedraal in 2026 klaar zal zijn, toch is het mogelijk om het te bezoeken in de tijd dat het in aanbouw is. Gaudí geloofde er niet in dat iets wat door mensen is gemaakt groter kan zijn dan Gods werk. De kathedraal is dan ook één meter lager dan de Montjuïc berg, de hoogste plek van Barcelona, hiermee wou Gaudí zeggen dat hij Barcelona als een creatie van god zag.

Tijdens een bezoek aan Barcelona kan er ‘s avonds naar een spectaculaire verlichte fonteinshow gekeken worden. De show is het grotendeels van de tijd op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 20:00 tot 21:00. De show is geheel gratis om te bezoeken en is één van de grootste trekpleisters van Barcelona wat ligt op het hoogste punt van de stad, de Montjuïc berg.

Het nachtleven van Barcelona

De stad kent verschillende uitgaansgebieden voor diverse doelgroepen, veel hippe cafés met een leuke mix van muziekstijlen. Toch heeft elk gebied zijn eigen kenmerken, sommige gebieden staan bekend wat prijziger te zijn, anderen weer om hun eigen muziek. De cafés hebben verschillende soorten muziek dat ieder zijn liefhebber kent en aantrekt.

Het gebied Marià Cubí staat bekend om de hoge prijs waar veel rijke mensen uit Barcelona elkaar treffen. Hier zijn veel bars waar mensen naar toe gaan voordat zij naar de discotheek gaan waar ze tot in de nacht uitgaan. In Marià Cubí zit de bekende discotheek Otto Zutz, een plek dat bekend staat om de goede muziekstijlen die het aanbiedt. Met behulp van de proppers die over Marià Cubí lopen is het mogelijk om aan flyers te komen, die zorgen voor kortingen op de relatief hoge prijs binnen het uitgaansgebied.

El Born is één van de gezelligste uitgaansgebieden van Barcelona, met discotheken die een betaalbare prijs kennen en hippe, sfeervolle muziek draaien. Er zijn veel bars waar lekkere cocktails geserveerd worden met bijzondere smaken die het charisma van de bars verheerlijken. De wijk bevat ook een prachtige concertzaal genaamd; Palau de la Música Catalana, waar vandaag de dag nog steeds optredens gegeven worden. Naast het bezoeken van een optreden is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen door het prachtige gebouw uit 1908.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt