Weekend Barcelona Wijzer

Een prachtige fietstour door Barcelona

Deel artikel

Barcelona heeft enorm veel ontwikkelingen doorgemaakt in de laatste eeuw en het is mede daardoor uitgegroeid tot één van de toeristische trekpleisters van Europa. Sinds de Olympische Spelen in 1992 hebben er veel renovaties plaatsgevonden in verschillende wijken, omdat de stad zich meer op toeristen wou richten. Al deze wijken hebben een eigen verhaal en zijn gebouwd in een bijzondere stijl. Om hier veel informatie over op te doen, kunnen mensen een fietstour door Barcelona maken met een Nederlandse lokale gids. Het is een erg leuke en leerzame ervaring!

Wat brengt zo een tour met zich mee?

Vakantiegangers kunnen van tevoren een fietstour reserveren, voordat er een bezoek wordt genomen aan het mooie Barcelona. Er wordt een bepaald tijdstip afgesproken voor de fietstocht en het vindt meestal plaats in de ochtend of aan het begin van de middag. Wanneer de tour van start gaat, krijgen vakantiegangers instructies, voor veiligheid en de manier van werken. De gidsen delen fietsen uit en de activiteit gaat van start. Als eerst komen mensen langs de wijken van de gehele stad en wordt er verteld wat voor een bijzonderheden de wijk met zich mee brengt en de geschiedenis ervan.

De wijk El Born

In het hart van Barcelona bevindt zich de wijk El Born. Het is een wijk dat zich kenmerkt door zijn smalle straatjes, musea en bezienswaardigheden. Dit is één van de plekken waar vakantiegangers langs komen gedurende de fietstour door Barcelona. Tijdens de fietstour komen mensen langs het stadspark ‘Parc de la Ciutadella’ in de wijk El Born en kunnen plaatsnemen voor een korte pauze. Het is een rustgevend park, dat vooral bekend staat onder de inwoners van Barcelona. Scholieren en werknemers komen hier voornamelijk tijdens hun pauzes en genieten hier van de rust.

Eén van de ingangen van het park is  de ‘Arc de Triomf’ van Barcelona. Deze triomfboog leidt naar het park en was vroeger de hoofdingang. Alle ingangen leiden naar het hart van het park, waar kenmerken zijn te zien van Gaudí. Hij heeft het ontwerp van de ‘La Cascada’ geassisteerd toen hij bezig was met zijn opleiding. Het is een verfraaide fontein, wat tegenover een meer is gelegen. Hier staan prachtige kunstwerken en is zeker het kijken waard!

Optimaal genieten aan het strand

Wanneer mensen aan Barcelona denken, wordt er gauw aan het strand gedacht. Een leuk feitje is dat Barcelona van oorsprong geen strand heeft. Deze werd rond het jaartal 1992 aangelegd, om de stad meer toeristisch te maken. Het strand wordt druk bezocht en het is prachtig om hier langs te fietsen gedurende de fietstour. Geniet van de zon en de Catalaanse architectuur die Barcelona te bieden heeft. Tijdens de fietstour wordt er meestal een pauze gehouden langs het strand. Mensen krijgen hier de mogelijkheid om even tot rust te kunnen komen en een terrasje te pakken.

Conclusie van de fietstour         

Een fietstour wordt door velen als een vermakelijke activiteit gezien in Barcelona. Het neemt een leuke afwisseling tussen beweging en bezienswaardigheid met zich mee. Het is genieten dankzij de bijzondere verhalen en de prachtige bouwwerken die Barcelona te bieden heeft. De fietstocht duurt gemiddeld 3 tot 4 uur en het laat vrijwel alles van  de wereldstad zien.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt