Weekend Barcelona Wijzer

Indrukwekkende tradities in Spanje

Deel artikel

Ben jij van plan om het komende jaar een vakantie naar spanje te boeken of wil jij je kennis verbreden over dit land? Dan kan dit artikel wellicht interessant zijn voor jou! Spanje is een bijzonder land met unieke eigenschappen, denk bijvoorbeeld aan de historische gebouwen en grote voetbalclubs.

Daarnaast zijn er opvallende gewoontes in Spanje. In Spanje zijn deze tradities gewoonlijk, al kunnen wij, als buitenlanders, er gek van opkijken. Benieuwd welke interessante gewoontes in Spanje? Lees snel verder.

Siësta

Hoogstwaarschijnlijk begint er al een belletje te rinkelen bij het lezen van dit woord. In Nederland gebruiken we het woord siësta somtijds ook. In Spanje is het heel normaal in na de lunch een kort dutje te doen. Het dutje vindt meestal plaats van 14:00-17:00. Doordat de meerderheid van de Spaanse bevolking tijdens deze uren slaapt, zijn ook veel winkels gesloten op deze tijdstippen.

Flamenco

Persoonlijk las ik eerst ‘Flamingo’ bij het lezen van de naam. Echter heeft het prachtige dier hier niets mee te maken. De Flamenco is een typisch Spaanse dans, waarbij verschillende culturen zijn gemixt. Gedurende de dans wordt er veel handen en voeten gebruikt, denk bijvoorbeeld aan het tappen met de hakken op de grond en klappen met de handen. Hierbij zijn de vrouwen gekleed in een rode, wapperende jurk.

Stierenvechten

Voor veel Spaanse inwoners is het interessant om naar te kijken, voor de meeste van ons is het een nachtmerrie: stierenvechten. Stierenvechten vindt veel plaats in Spanje, al is het ook een bekende traditie in Frankrijk en Portugal. Tijdens het evenement dagen personen de stieren uit met een rode doek. De stieren reageren hier fel op, wat veel Spanjaarden interessant vinden.

Oliebollen Druiven

Wij zijn gewend om oliebollen te eten gedurende de jaarwisseling. De Spanjaarden luiden het nieuwe jaar in met het eten van druiven. Volgens de Spanjaarden zal dit gerecht leiden tot een gelukkig jaar. En wij maar denken dat een vakantie spanje zou leiden tot een ongezond eetpatroon.. Ohwja, ook het dragen van rood ondergoed blijkt geluk te brengen bij de jaarwisseling!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt