Weekend Barcelona Wijzer

Last minute naar Málaga voor een stedentrip

Deel artikel

Wilt u er even tussenuit en genieten van de Spaanse zon? Profiteer van het warme weer aan de Costa del Sol in de Spaanse provincie Andalusië en ga last-minute naar Málaga. Deze mooie Spaanse stad bereikt u al binnen 3 uur vliegen vanuit Nederland en is een zeer populaire vakantiebestemming. Het is de hoofdstad van het beroemde Costa del Sol, die is gelegen aan de Middellandse Zee. Het staat niet alleen bekend om haar warme klimaat en brede zandstranden, maar het is ook een stad met een rijke geschiedenis. Een ideale bestemming voor een stedentrip-strand-vakantie. Een last minute stedentrip naar Málaga biedt u de gelegenheid om de stad te verkennen voor een scherpe prijs.

De highlights van Málaga

Málaga heeft een schitterend historisch centrum waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Deze bezienswaardigheden hebben vooral te maken met eeuwenlange geschiedenis van de stad en kunnen gelinkt worden aan de Moorse en Romeinse overheersing. Het ‘Alcazaba’ is zonder twijfel de meest indrukwekkende bezienswaardigheid van de stad. De oudste gedeelten van dit Moorse fort stammen uit de negende eeuw. De vesting ligt tegen de ‘Gibralfaro berg’ aangebouwd en werd gebruikt om de stad Málaga tegen indringers te beschermen. Loop eens naar boven voor een schitterend uitzicht over de stad.

Wilt u de échte Spaanse cultuur meemaken? Ga dan naar Plaza de Toros La Malagueta. Dit is de stierenvechtersarena van Málaga en is te vinden in de buurt van de haven. De arena is gebouwd in de 19e eeuw en wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt. In tegenstelling tot andere provincies in Spanje is in Málaga het stierenvechten nog niet verboden, dus het is zeker een aanrader! Voor de fans van Picasso is een bezoek aan zijn geboortehuis een ‘must see’. De voormalige woning is tegenwoordig een soort museum met persoonlijke spullen van de kunstenaar. Het huis is te vinden in het historische centrum van Málaga. U vindt hier ook het standbeeld van Picasso.

Boek last minute uw weekend Málaga

We raden u aan om eens een weekend naar Málaga te gaan. Bovenstaande bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard, net als tientallen andere bezienswaardigheden. Heeft u daar toch niet zo’n zin in? Dan is Málaga met haar uitgestrekte stranden natuurlijk ook heel erg geschikt om te genieten van de zon. Een last minute stedentrip Málaga brengt voor u veel voordelen met zich mee. Het is relatief goedkoop en u zou morgen al van uw reis kunnen genieten. Gun uzelf last minute een weekendje Málaga en boek vandaag nog tickets voor een scherpe prijs.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt