Weekend Barcelona Wijzer

Top 3 campings in de buurt van Barcelona

Deel artikel

Eindelijk is het dan zover, na een jaar hard werken is het tijd voor vakantie. Of je nu in eigen land blijft of de spaanse zon op gaat zoeken, alleen het idee al dat je even helemaal nergens aan hoeft te denken zorgt al voor een enorm ontspannen gevoel. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om tijdens de zomervakantie de caravan te pakken het naar zuiden van europa te rijden. Waar Italië tot voorkort immens populair was, komt Barcelona ook steeds meer in opkomst. Je zit op iets minder dan 12 uur rijden heerlijk en ontspannen aan de het spaanse strand. Dus wil jij een keer iets anders, dan ieder jaar met de caravan naar Italië? Kies dan eens voor Barcelona. Met deze top 3 campings in de buurt van Barcelona, heb jij gegarandeerd op top vakantie!

1. Casa Valerosa

Wanneer je houdt van klein en ingetogen, dan is deze kleinschalige camping aan de rand van de stad een absolute aanrader. Het is een ontzettende rustige camping waar het in de basis niet heel erg geschikt is voor jonge kinderen. Je zit op loopafstand van het strand van de bekende badplaats Costa Dorada. De rustige omgeving waarin deze camping zich bevindt, is van origine een oude boomgaard, waar vroeger veelal olijvenbomen werden aangeplant. Deze prachtige plek is geschikt voor allerlei activiteiten. Ben je een echte wandelliefhebber en trek je er maar wat graag op uit, dan ben je met een half uur in het prachtige berggebied. Is het een dagje iets minder qua weer, dan pak je toch gewoon de auto, want in ongeveer twee uurtjes ben jij in Barcelona.

2. Camping Masnou

Voor de iets actievere vakantievierder is deze camping een prachtige plek om heerlijk te kunnen vertoeven. Deze camping, ligt in tegenstelling tot Casa Valerosa op ongeveer 10 kilometer van het prachtige stadscentrum van Barcelona. Zowel per fiets, wandelend of eenvoudig en snel met de auto bereikbaar. Krijg je bezoek, dan kun je op de ruime staplaatsen prima een tentje opzetten, waar je zelfs met een 2 persoons luchtbed prima in kunt slapen.

3. Camping Cala Llevadó

Last but not least is deze prachtige camping gelegen in een eveneens romantisch dennenbos gelegen tegen een klif. Op deze camping heb je een geweldig uitzicht op de Middellandse zee en heb je het gevoel dat je je in een waar sprookje waant. Aan privacy op deze geweldige camping absoluut geen gebrek. Wil je een dagje naar Barcelona, dan ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. Een prachtige camping waar je helemaal tot rust komt dus!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt