Weekend Barcelona Wijzer

De mooiste bezienswaardigheden van Barcelona

Deel artikel

Ben jij helemaal klaar voor een weekendje Barcelona, maar weet je nog niet precies wat er allemaal te zien en te beleven valt? Lees dan snel dit artikel verder, want we gaan je meer vertellen over de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona!

Sagrada Familia

Je kunt er eigenlijk niet omheen: de enorme heilige kathedraal genaamd la Sagrada Familia. Deze onvoltooide kerk is ontworpen door Gaudí en is waarschijnlijk in 2026 eindelijk af na eeuwen eraan gewerkt te hebben. Zowel de buiten- als binnenkant zijn prachtig en zeker het bezoeken waard. Vergeet niet om voorafgaand aan je bezoek tickets te kopen, want het is er ontzettend druk.

Casa Batlló

Ontworpen door dezelfde man als Sagrada Familia, zijn de appartementen genaamd Casa Batlló. De vormen van het huis zijn gebaseerd op de legende van Joris en de draak en volledig in stijl van het Catalaans Modernisme. Een echt bijzondere bezienswaardigheid waar de vele kleuren, mozaïek en details je ogen genoeg bezig houden. Voor entree dien je tickets te kopen welke online te bestellen zijn.

Park Güell

Toe aan wat groen? Bezoek dan het prachtige Park Güell, welke tevens is ontwikkeld door architect Gaudí. Het is dan ook niet zo gek dat Barcelona de stad van Gaudí wordt genoemd. In het park zijn veel mozaïeken bankjes te vinden en de beroemde salamander gemaakt van mozaïek. Vergeet niet om ook voor dit park tickets te reserveren vooraf, omdat er maar een beperkt aantal bezoekers per keer wordt toegelaten.

Picasso Museum

Dit is één van de drukst bezochte plekken van Barcelona: het Picasso Museum. Hier vindt je, verdeeld over drie grote verdiepingen en 35 zalen, heel veel kunst van de bekende kunstenaar Picasso van de jaren 1890 tot 1957. Niet alleen wat binnenin het museum te vinden is is bijzonder, ook de ligging is prachtig. Het museum grenst namelijk aan vijf grote middeleeuwse paleizen in de wijk La Ribera.

Casa Milà

Nog zo’n prachtig gebouw ontworpen door Gaudí is Casa Milà, wat Catalaans is voor steengroeve. Dit komt door het ruige uiterlijk van het appartementengebouw. Bovenop is een dakterras met bijzondere schoorstenen en er wordt tijdens avonden in het weekend naar een lichtshow gekeken worden op het dak. Het gebouw is open voor publiek, maar wel met een gekocht ticket.

Mercat de la Boqueria

Perfect om je ochtend in Barcelona mee te beginnen: een wandeling over de Boqueria markt waar alle Catalaanse kleuren en smaken te beleven zijn. Deze kleurrijke versmarkt ligt aan de Ramblas, de drukste straat van Barcelona. In deze straat zijn veel straatmuzikanten, bloemenstallen en levende standbeelden. Tevens zijn hier de beste souvenirs te vinden, want het is de meest toeristische plek van de stad.

Parc de Montjuïc

De bekendste berg van de stad is Montjuïc waar tal van bezienswaardigheden te vinden zijn. Zo ligt hier het Olympisch Stadion, is er een kabelbaan naar het kasteel en is er een magische fontein genaamd Font Magica. Een fonteinshow van water en licht is een absolute must-see tijdens je weekend Barcelona. De kabelbaan brengt je naar Castell de Montjuïc, een fort uit de 18e eeuw. Vanuit de kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Sagrada Familia

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt