Weekend Barcelona Wijzer

Vakantie of weekend Barcelona

Deel artikel

Bent u toe aan de zon? Of wilt u er even tussenuit? Dan is Barcelona een van de beste bestemmingen om naartoe te gaan. In Barcelona is veel te zien, het weer is goed, de stad is mooi en Barcelona is goed bereikbaar. Ook is Barcelona de perfecte locatie om te shoppen. U kunt winkelen afwisselen met het bekijken van de Sagrada Familia kerk, het meest bezochte monument in de stad. Of met het bezoeken van Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, de super grote fanshop en alles wat daar bij hoort. Gaat u met uw gezin of kinderen? Dan is er nog de dierentuin Par Zoològic de Barcelona. Dit is een grote dierentuin waar u kunt picknicken, pony kunt rijden en veel verschillende dieren kunt bekijken. Ook is er drie keer per dag een dolfijnenshow. L’Aquarium is ook populair onder bezoekers van Barcelona. Dit is het grootste aquarium van Europa met zes miljoen liter water! Hier zwemmen de meest bijzondere vissen in rond. Als bezoeker kunt u via een tachtig meter lange tunnel door een bassin lopen. Bent u op zoek naar waar u goed kan shoppen? U kunt zelfs meedoen aan een shopping tour. Daar neemt een gids u mee naar de beste winkelgebieden van Barcelona. Neem ook een kijkje in de Gotische wijk, (Passeig de) Gràia, El Born en El Raval.

Dag van de arbeid in Spanje

De dag van de arbeid, wat is Spanje Día del Trabajo heet, valt in onze meivakantie op 1 mei. In Nederland is deze dag geen officiële feestdag, maar in vele andere landen in Europa wel. Op deze dag heeft ook iedereen in Spanje een dag vrij. Er zijn in Spanje zo ongeveer vier miljoen werklozen, dus u kunt verwachten dat er op deze dag flinke demonstraties en protesten zijn tijdens uw weekendje Barcelona. Deze protesten worden door de vakbonden georganiseerd. Duizenden mensen gaan de straten op om te demonstreren. Dus denk er bij deze dag goed over na of u dit graag wilt meemaken, of beter op een andere dag kunt gaan. Op deze dag zijn ook de winkels gesloten in Barcelona en vele andere steden in Spanje.

Temperaturen in Barcelona

De verwachtingen van het weer in Barcelona zien er positief uit. Het is in de maanden april, mei en juni gemiddeld zo’n 20 graden. Vaak is er zon met eventuele bewolking. Perfecte weersomstandigheden voor Nederlanders. Er wordt in de maand mei af en toe een keertje regen voorspelt. Regen willen we niet, dat zijn we al gewend in Nederland! De gemiddelde zonuren in de maand mei is 8 uur. Zo kunt u mooi, maar langzaam wat bijkleuren. En dit is een erg aangename temperatuur voor als u een dagje weg gaat. Niet te warm, maar zeker ook niet te fris. Bekijk hier het weer van vandaag in Barcelona.

 

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt