Weekend Barcelona Wijzer

Veiligheid in Barcelona

Deel artikel

Barcelona is over het algemeen een veilige stad. Met de juiste voorzorgsmaatregelen, is de kans kleiner dat u een slachtoffer wordt. Omdat er altijd veel toeristen in Barcelona zijn, komt er meer diefstal voor. Barcelona heeft veel te maken met zakkenrollers. Dit komt meestal voor op de toeristische gebieden van Barcelona. In de metro moet u ook goed opletten, hier zijn veel zakkenrollers actief. Daarom moet u altijd uw spullen goed opbergen en vooral goed in de gaten houden. Ook in dure en chique restaurants is het niet veilig om uw spullen uit het oog te verliezen. Een bekende truc is dat dieven met een kaart vragen of u de weg weet. Vervolgens pakken ze uw camera of telefoon snel af. Ook een veelgebruikte truc is ‘balletje-balletje’. U heeft er misschien al eens van gehoord. Speel dit vooral niet, u zal altijd verliezen.

Straatverkopers

Op veel drukke en toeristische plekken in Barcelona zijn illegale straatverkopers aanwezig. Vaak zijn dit grote groepen West-Afrikanen die de spullen op hun kleedjes neerleggen en deze dan proberen te verkopen. Deze straatverkopers verkopen alleen maar nepartikelen. Deze mensen zijn ook altijd wel aanwezig op de stranden. Ze proberen u dan drankjes, zonnebrillen, tassen of iets dergelijks te verkopen voor veel te veel geld. Nog een interessant weetje: uit een test blijkt dat de illegale dranken en voedsel een grote bron van poepbacteriën zijn… Let ook op waar u loopt. Wanneer de politie de straatverkopers controleert rennen ze razendsnel alle kanten op.

Tips

Andere tips om uw weekendje Barcelona veiliger te maken: stap niet in bij een illegale taxichauffeur. Als u aan het wachten bent op een taxi en er stopt een auto die niet zwart met geel gekleurd is en geen taxi bordje op de auto heeft, stap dan niet in. Deze zogenaamde taxichauffeur zal u zeggen dat hij u voor een lagere prijs op de bestemming kan brengen.

Vermijd donkere en smalle zij(straten). Helemaal als u alleen bent moet u erop letten dat u niet in smalle donkere straatjes loopt. Hier is het minder veilig, omdat niemand u kan zien. Deze buurten kunt u beter vermijden wanneer u in Barcelona bent: Ciutat Vella, Sants-Montjuïc en Sant Marti zijn de meest onveilige buurten van Barcelona. Ook is het niet verstandig om stadsparken te bezoeken als u alleen bent, of als het donker is.

Neem niet meer contant geld mee dan nodig is. Waarom zou u dat überhaupt doen? Het kan alleen maar nadelen met zich meebrengen. Laat ook de waardevolle spullen die u niet of nauwelijks gebruikt achter in de hotelkluis van uw hotel.

Dus: Barcelona is veilig, maar u moet wel goed opletten. Als u nog twijfelt kunt u altijd het reisadvies van dit moment bekijken. Vergeet niet dat diefstal overal kan gebeuren.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt