Weekend Barcelona Wijzer

Een bezoekje aan Zoo de Barcelona

Deel artikel

De dierentuin Zoo in Barcelona is een ware belevenis voor jong en oud en ideaal voor een dagje uit wanneer je een stedentrip in Barcelona maakt. In de dierentuin van Barcelona zijn meer dan 200 verschillende diersoorten te zien. Onder de locals is Zoo de Barcelona een geliefde plek, zij brengen hier de dag door met hun gezin. De dierentuin in Barcelona heeft de dierentuin verdeeld in elf verschillende zones, waaronder de Granja, Aquarama en Terra de Dragons. De Granja is de boerderij van de dierentuin, hier zullen kinderen zich uitstekend vermaken tijdens hun vakantie in Barcelona. In dit stuk van de dierentuin kun je konijnen, pony’s, koeien, schapen, geiten, varkens, ezels en veldmuizen aaien, hierdoor is het zeker een vermakende plek voor kinderen. Ook de Aquarama is geweldig, hier kun je dolfijnen, zeeleeuwen en allerlei andere vissoorten bekijken. De Terra de Dragons is misschien wel een van de meest bijzondere gebieden, hier verblijven de komodo draken.

Geschiedenis van de dierentuin

De dierentuin in Barcelona genaamd Zoo de Barcelona is geopend in september 1892. Dit kwam door Lluís Marti Codolar, hij gaf een hele verzameling aan exotische en wilde dieren aan Barcelona. De dierentuin werd al snel een bijzondere bezienswaardigheid voor de inwoners van de stad. Zoo de Barcelona is het bekendst geworden door een albino gorilla genaamd Sneeuwvlokje. De albino gorilla was zelfs zo populair dat het de mascotte van Barcelona werd. In 2003 is de gorilla genaamd Sneeuwvlokje gestorven aan een huidaandoening in Barcelona. Door deze albino gorilla trokken er jaarlijks duizenden mensen naar de dierentuin in Barcelona om hem te bewonderen.

Praktische informatie

De Zoo de Barcelona is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur. In de weekenden is het vaak drukker in de dierentuin omdat er dan vele locals komen om hun dag te spenderen. Volwassenen betalen €19,90 voor de entree, ouderen (65+) betalen €10,05 voor de entree. Een entreeticket voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar kost €11,95 en kinderen onder de 3 jaar mogen gratis mee. De dierentuin in Barcelona is gemakkelijk te bereiken met de metro, uitstappen kan bij Arc de Triomf (L1) en Ciutadella | Vila Olimpica (L4). Je bent dan binnen een handomdraai bij de dierentuin in Barcelona.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt