Weekend Barcelona Wijzer

Weekendje weg of vakantie?

Deel artikel

Wilt u een weekendje weg of wilt u lekker op vakantie, dan is Barcelona de perfecte bestemming!

Barcelona is een schitterende stad, waar veel te beleven is door alle bezienswaardigheden die deze mooie stad te bieden heeft. Zo kunt u denken aan de Sagrada Familia, de basiliek van 172 meter hoog en natuurlijk Camp Nou, het voetbalstadion van de wereldberoemde club FC Barcelona. Daarnaast biedt Barcelona natuurlijk nog veel meer geweldige bezienswaardigheden. Een weekendje weg of vakantie naar Barcelona is daarom de juiste beslissing voor u en uw familie. Genieten van de heerlijke Spaanse zon met tapas en sangria, wie wilt dat nou niet?

 

Bezienswaardigheden

Sagrada Familia

In Barcelona zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken, wat het voor de toerist natuurlijk weer veel interessanter maakt. Eén van deze bezienswaardigheden van Barcelona is natuurlijk de grote basiliek genaamd: Sagrada Familia, die in de stad staat. Het is een kerk die in 1882 is ontworpen en tot op heden nog niet af is. Het gebouw is een aanrader om te bewonderen van binnen en van buiten. Als de kerk helemaal af zou zijn, is het de grootste kerk van de wereld. De binnenkant van deze wonderschone kerk is 4500 vierkante meter en heeft plaats voor 8000 mensen bij een dienst van de kerk.

 

Camp Nou

Ook kunt u ervoor kiezen om een bezoekje te brengen aan het grote Camp Nou. Camp Nou is de thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona. U kunt er een tour nemen door het stadion, om zo dit stadion te kunnen bewonderen. Tijdens de tour kunt u het clubmuseum bekijken die vernoemd is naar de oud-president van de club genaamd: Museu Josep Lluís Núñez, via de spelerstunnel op het veld staan en u kunt in de FC Barcelona fanshop uw shirt bedrukken met uw naam achterop. De bouw van dit stadion was begonnen in het jaar 1954 en was voltooid in 1957. Het stadion biedt plaats voor bijna 100.000 toeschouwers en is hier mee het grootste stadion van Europa en een van de 3 grootste stadions van de hele wereld. Voor de voetballiefhebbers is dit echt een aanrader om dit stadion eens van binnen te gaan bekijken!

BarcelonaL’Aquarium

De fantastische wereldstad Barcelona staat vol met mooie bezienswaardigheden, waaronder L’Aquarium. L’Aquarium is het grootste zeeaquarium in heel Europa en is gevestigd in Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona en werd geopend in 1995. Port Vell is zo omgebouwd dat het nu een vermaakscentrum is geworden, door de leuke bezienswaardigheden die ze er hebben geplaatst. Daarom is L’Aquarium zeker een aanrader voor u en uw familie, om hier een bezoekje te nemen. L’Aquarium heeft maar liefst 11.000 vissen van 450 diverse soorten en wie wilt dat nou niet zien?

 

 Casa Milà

Wilt u er tussen uit en kiest u voor Barcelona? Dan is een bezoekje aan de Casa Milà niet te missen. Casa Milà is een kunstwerk dat is ontworpen door de wereldberoemde Antoni Gaudí. Casa Milà is een appartementencomplex in Barcelona, die in 1906 is begonnen met het opbouwen en in 1912 is afgerond. Het appartementencomplex straalt een mooi uiterlijk uit van binnen en van buiten, en is echt een aanrader om een bezoekje aan te brengen. Casa Milà trekt jaarlijks veel mensen aan die een stedentrip maken door het schitterende Barcelona. In het appartementencomplex zijn 9 appartementen die kunnen worden bezocht en de rest is nog bewoond. Het dak, de zolders, binnenpleinen en de expositieruimte kan bezocht worden om zo een mooie sfeer te krijgen over hoe Casa Milà er nou uitziet van binnen en van buiten.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt