Weekend Barcelona Wijzer

2019: Wat moet u doen in Barcelona?

Deel artikel

Allereerst wensen wij iedereen een geweldig 2019 toewensen. Daarnaast zullen er verschillende dingen zijn die u in 2019 moet doen in Barcelona! Want sommige gebeurtenissen mag u natuurlijk niet missen als u Barcelona gaat bezoeken. Zo zijn er in 2019 verschillende nieuwe dingen die u echt moet bezoeken. Naast de nieuwe dingen zijn er natuurlijk ook nog wat traditionele bezienswaardigheden. Kijk snel verder voor de must sees.

De Ramblas

De bekendste straat van Spanje is het natuurlijk, de Ramblas. Dus deze hoort ook in het rijtje thuis. Ooit was het een prachtige wandelroute waar de lokale dames en heren rustig bloemen kochten of liefdesbrieven lieten schrijven. Echter is het tegenwoordig vol met toeristen en ziet u nog maar weinig bloemenstalletjes. Het is zeker een must om te gaan, maar blijf er niet te lang want de drankjes zijn erg duur en er zijn erg veel zakkenrollers.

De Sagrada Familia

Het grootste gebouw van Barcelona en misschien ook wel het mooiste gebouw. De Sagrada Familia is onderhand nog steeds in aanbouw maar het ziet er geweldig uit. Het meesterwerk van architect Gaudi zou volgens planning in 2026 klaar moeten zijn. Het is de drukstbezochte plek van Barcelona en dus ook een echte must see. TIP: Boek uw tickets online en vermijd urenlange wachtrijen.

Park Güell

Het volgende meesterwerk van de architect Gaudi. Het park is bedoeld als stadstuin maar is inmiddels overgenomen door vele toeristen. Er zijn nog maar weinig lokale mensen die deze plek bezoeken en daarmee is het bomvol met andere toeristen. Wanneer u Park Güell wil bezoeken is het ook nodig om een ticket te kopen. Wilt u lange wachtrijen vermijden? Koop dan uw tickets online.

Bicing

Het fietsnetwerk van Barcelona wordt in 2019 met maar liefst 95 Bicing-stations uitgebreid. Het is vanaf 2019 24 uur per dag beschikbaar en wanneer u een fiets wilt gaan gebruiken moet u die 5 minuten van tevoren reserveren bij het desbetreffende station. Voor vaste gebruikers kost het jaarlijks 50 en voor eenmalige of sporadische gebruikers is er een ander tarief.

Dr. Stravinsky

In Barcelona is tegenwoordig ook ’s werelds beste cocktailmaker gevestigd. Dr. Stravinsky heeft afgelopen jaar deze prijs gewonnen ondanks dat het restaurant nog maar kort bestaat. Ze onderscheiden zich met vele titels en prijzen van andere bars en restaurants. Prijzen als beste barman van Spanje in 2018 en beste bar van Spanje in 2018 zijn al binnengehaald. Het is gevestigd in het midden van El Born en het ziet er geweldig uit. Met vele vakkennis en enthousiasme is het een echte must wanneer u zich in Barcelona bevindt.

Parc Antoni Santiburcio

Sinds deze zomer heeft Sant Andreu een stadspark erbij. Het Parc Antoni Santiburcio, vernoemd naar het lokale raadslid. De 234 verschillende verlichte fonteinen die het park biedt, bieden iedere avond een uniek schouwspel. Alle kinderen kunnen overdag lekker met het water kunnen spelen. De fonteinen werken van 10:00 tot 22:00 tussen april en oktober en van 11:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 19:00 uur tussen november en maart. Het park is nog niet helemaal klaar want het 12.000 vierkante meter grote park moet nog helemaal groen gemaakt worden. De verwachting is dat het dit jaar wordt afgerond.

Weekendbarcelonawijzer

Wilt u binnenkort een weekendje weg naar Barcelona. Wij vergelijken verschillende reismaatschappijen die u de reis naar Barcelona kunnen aanbieden. Bekijk snel alle mogelijkheden hier!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt