Weekend Barcelona Wijzer

Stadtoer door Barcelona

Deel artikel

Al jaren is er een toeristische stadtoer door Barcelona. Deze tours worden mogelijk gemaakt door bussen die dagelijks rondes maken door de stad. Dit maakt het gemakkelijk om de vele bezienswaardigheden van Barcelona in no-time te bezoeken. Het is tevens ook erg makkelijk dat u kunt gaan en staan waar u wilt in verband met de hop-on hop-off functie. Hiermee kunt u van de bus afgaan, en weer opgaan wanneer u dat zelf wil. Er komen om de zoveel tijd bussen langs waar u dan bij in kan stappen.

 

Routes en Afstaphaltes

Wanneer u kiest voor een toer door Barcelona zijn er verschillende mogelijkheden om een toer te gaan maken. Zo zijn er ook enkele verschillende routes door Barcelona. Hierbij kunt u kiezen voor de blauwe, groene, rode en de zomer-avondtour. De laatstgenoemde is alleen mogelijk in de zomeravonden. De duur van de tours is verschillend. Ook de routes zijn verschillend. Zo rijd de rode route, die twee uur duurt langs: Placa Catalunya, Passeig de Garcia, Diagonal, Estacio de Sants, Montjuic en Portvell. De blauwe duurt ook twee uur en rijdt langs; Passeig de Garcia, Gracia, Park Güell, Tibidabo, Pedralbes en Camp Nou. De groene duurt maar 40 minuten en rijdt langs: Port Olimpic, Forum en het strand van Barcelona. De zomer-avondtoer route is niet bekend. Wel bekend is dat de toer 2 uur en 25 minuten duurt.

 

Beschikbaarheid

De verschillende soorten bussen in Barcelona zijn niet op elk moment te gebruiken. De zomer-avondtoer spreekt eigenlijk wel voor zichzelf. De bus vertrekt op zomeravonden om 21.30 en is alleen beschikbaar in de zomeravonden. De rest van de buslijnen hebben wederom een andere beschikbaarheid. Deze bussen rijden elke dag en het hele jaar door. In de zomer kunt u de bus gebruiken tussen 09.00 en 20.00. In de winter is de tour bus geopend tussen 09.00 en 19.00. De bussen zijn gesloten op 25 december (eerste kerstdag) en 1 januari (nieuwjaarsdag).

 

Kenmerken

De onlangs vernieuwde bus is voorzien van een aantal kenmerken en handige voordelen. De bus is dus ook voorzien van mogelijkheden voor rolstoelbezoekers en ook goed voor slechthorende mensen. Verder zijn er verschillende nieuwe opties toegevoegd aan de bussen. Hierbij moet u denken aan een draadloze wifi verbinding, een 16-talige audiogids waaronder Nederlands en een mogelijkheid om plaats te nemen op het dak van de bus. Ook is het tegenwoordig mogelijk om honden mee te nemen (alleen wanneer de hond in de bench zit) en mag u buggy’s en koffers meenemen. Deze mag u alleen op de onderste verdieping plaatsen en niet onbewaakt achter laten. Wanneer u een online e-ticket aanschaft is het mogelijk om een tour te maken met alle drie verschillende soorten routes. Hierdoor kunt u ook zo vaak in- en uitstappen als u zelf maar zou willen.

 

Tickets kopen

Het is mogelijk om tickets te kopen bij de receptie van vele hotels. Ook zou u tickets kunnen kopen bij verschillende boekhandels, kiosken en bij VVV-Kantoren. Het is toch aan te raden om tickets vooraf online te bestellen. Hiermee voorkom u tijd te verspillen in lange rijen en kunt u gemakkelijk instappen bij alle bussen. TIP: Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee en kinderen van 4-12 jaar krijgen kortingen bij het online aankopen van tickets.

 

Weekendbarcelonawijzer

Als echte kenner van een weekend naar Barcelona kunnen wij het natuurlijk alleen maar aanraden om eens een bezoekje te brengen aan Barcelona. Door middel van de vernieuwde citybus is het mogelijk om in no-time alle hoogtepunten van Barcelona te bezoeken. Klik hier eens voor meer informatie over een weekendje naar Barcelona toe.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt