Weekend Barcelona Wijzer

De mooiste gebouwen van Antoni Gaudi

Deel artikel

Er is geen één stad in de wereld, waar één architect zo duidelijk zijn stempel heeft opgedrukt! Antoni Gaudi’s kunstwerken zijn door heel Barcelona te vinden. Men denkt al snel aan Parc Güell of de Sagrada Familia, maar Antoni heeft veel meer bijzondere kunstwerken gemaakt. Aan de hand van deze blog hopen wij u meer informatie te kunnen geven!

La Sagrada Familia

Dit is zonder te twijfelen Gaudi’s indrukwekkendste bouwwerk van allemaal. Tot vandaag de dag is dit project nog steeds niet afgerond. In eerste instantie kreeg architect Francisco in 1882 de taak om de kerk te bouwen, maar in 1883 werd dit Gaudi’s project. Anno 2019 is dit een aantrekkelijk toeristische trekpleister. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar de kerk om het te bewonderen.

Park Güell

Dit stadspark heeft een oppervlakte van 15 hectare. Dit is ook meteen de beroemdste stadspark met de mozaïeken. Antoni kreeg de opdracht van een rijk familielid uit de familie Güell, rond het jaar 1900. Antoni wilde de typische Britse stijl van woonwijken herscheppen, vandaar ook naam.

Casa Milà

Casa Milà is anno 2019 een flatgebouw in de wijk van L’Eixample. Inwoners van Barcelona noemen dit gebouw ook wel La Pedrera en dit is Spaans voor de steengroeve. Kenmerkend zijn de golvende vloeren, merkwaardige gevormde schoorstenen en het zit vol met prachtige mozaïeken. Vandaag de dag bevindt er ook een museum met wisselende exposities.

Casa Batlló

Iets verder in de straat waar ook Casa Milà ligt, zit ook Casa Batlló. Begin 1900 verbouwde Antoni dit huis voor een rijke textielmagnaat en gaf het een unieke uitstraling, zoals al zijn bouwkunsten. Het huis is erg chique en dagelijks geopend voor bezoekers. Dit bouwwerk in zijn huidige staat wordt geschat op circa 70 miljoen euro.

Palau Güell, een paleis van Gaudi

Dit paleis is gebouwd tussen 1886 en 1890 en ligt vlakbij de Ramblas. Gaudi bouwde dit paleis in naam van de rijke indrustreel Eusebi Güell. Hij was groot fan van het werk van Guadi en tevens financierde hij ook andere projecten van Gaudi. Het interieur en net zo bijzonder als het exterieur. Gaudi’s natuurlijke vormen en speelse decoraties zijn onnavolgbaar in het paleis. Letterlijk aan alles is gedacht in dit peperdure paleis.

Weekendbarcelonawijzer

Wilt u er nog snel tussen uit? Dan is Barcelona de ideale locatie. Op onze website vind u de beste last minutes voor een on vergeten vakantie!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt