Weekend Barcelona Wijzer

Atletico Madrid – FC Barcelona 24 November 2018

Deel artikel

FC Barcelona tegen Atletico Madrid is de op één na mooiste competitiewedstrijd die jaarlijks in Camp Nou wordt gespeeld. De mooiste is natuurlijk El Clasico, Barcelona tegen Real Madrid. Barcelona en Real Madrid zijn de twee beste clubs van Spanje en misschien ook wel van de hele wereld. Atletico Madrid komt de laatste jaren gevaarlijk dicht in de buurt van de twee topploegen. Atletico Madrid heeft in totaal zeventien grote prijzen gewonnen waarvan tien landskampioenschappen.

 

Atletico Madrid

Atletico Madrid begon dit seizoen stroef. Het pakte slechts 5 punten in de eerste 4 wedstrijden. Het verloor met 2-0 van Celta de Vigo en speelde gelijk tegen EIbar en Valencia. Inmiddels is de club geklommen naar de derde plek in de competitie. Met 23 punten uit twaalf wedstrijden staat de club op doelsaldo achter op nummer twee Sevilla FC. Ook in de Champions League is Atletico Madrid niet slecht bezig. Ze staan op de tweede plek na drie overwinningen en een verliespartij. Borussia Dortmund staat op nummer 1. Atletico Madrid won afgelopen seizoen de Europa League. Dit deden ze door in de finale het Franse Olympique Marseille te verslaan met 3-0.

 

FC Barcelona

FC Barcelona is in het huidige seizoen 2018/2019 nog niet zo heel goed bezig ondanks dat ze aan kop van de competitie staan. Ze verloren de laatste wedstrijd met 3-4 van Real Betis, een subtopper in de Primera Division. Echter kan trainer Ernesto Valverde wel weer beschikken over topspeler Lionel Messi. Lionel Messi keert terug in de selectie nadat hij drie weken geleden geblesseerd raakte in de gewonnen wedstrijd tegen Sevilla FC. De verwachting is dus ook dat topspeler Lionel Messi vanaf het begin zal starten tegen Atletico.

 

Atletico Madrid – FC Barcelona

De verwachtingen van de bookmakers zijn dat FC Barcelona er met de drie punten vandoor gaat. 39% zegt dat Barcelona wint. In de laatste acht wedstrijden heeft Atletico slechts één overwinning zien te boeken. Barcelona wist er vier keer met de winst vandoor te gaan. Het werd drie keer een gelijkspel. De statistieken van dit seizoen laten zien dat Barcelona een iets betere vorm heeft. Barcelona wint 13 uit 23 wedstrijden, Atletico slechts 11 uit 22, de helft dus. Barcelona scoort 56 doelpunten waar Atletico Madrid er slechts 29 maakt. Barcelona heeft er 29 tegen gekregen wat erg veel is. Atletico slechts 20.

 

De wedstrijd bekijken

De wedstrijd zal zéér zeker worden uitgezonden in veel cafés en restaurants in Barcelona. Dus is het een top idee om hier eens de sfeer te gaan proeven. Naast de cafés om de voetbal te bekijken is het ook een goed idee om eens na de wedstrijd naar de fontein van Canaletes te gaan. Midden in het centrum van Barcelona zullen hier de fans gaan verzamelen om de verwachte overwinning te gaan vieren. De wedstrijd begint zondag 24 november om 20.45. De wedstrijd zal rond 22.30 afgelopen zijn en rond 23.00 zal het erg druk worden rond de fontein van Canatales. Een groot feest voor alle supporters van FC Barcelona. Dat wilt u toch niet missen als voetbalfan?

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt