Weekend Barcelona Wijzer

Toerisme in Barcelona

Deel artikel

Barcelona is een erg toeristische stad. Dit kun je zien aan alles. Alles is een beetje massaal gebouwd. Er komen toeristen van over de hele wereld om deze wereldstad te bezoeken. Er zijn in Barcelona veel bezienswaardigheden en er is veel te doen.  Je kan in Barcelona bijvoorbeeld FC Barcelona bezoeken of naar de Sagrada Familia gaan tijdens een weekendje Barcelona. Kortom een geweldige maar toeristische stad.

 

Stranden van Barcelona

De stranden van Barcelona trekken veel toeristen aan. Het strand ligt letterlijk naast het centrum en aan de Middellandse zee. Het strand is weliswaar kunstmatig aangelegd maar dat weerhoud niemand ervan om een bezoekje te brengen. Langs het strand zijn overal douches, omkleedcabines, bars en restaurants. Jaarlijks bezoeken er volgens de gemeente meer dan 7 miljoen mensen het strand van Barcelona.

 

Nachtleven van Barcelona

Het nachtleven van Barcelona is groot, er zijn veel clubs te vinden. Niet alleen in het centrum is er de mogelijkheid om uit te gaan. Overal door de stad zijn er verschillende plekken om een drankje te gaan drinken. De Gotische wijk, El Born en Grácia staan vol met bars en verschillende clubs of discotheken. De grotere nachtclubs in Barcelona zijn La Paloma, Space BCN, The Sutton Club, Otto Zutz en Razzmatazz.

 

Winkelen in Barcelona

Barcelona biedt erg veel mogelijkheden om eens lekker te gaan shoppen. Er zijn veel winkelcentrums en winkelstraten te vinden over de hele stad. Ook de dure winkels als Gucci en Rolex hebben zich natuurlijk gevestigd in deze wereldstad. Deze winkels zijn te vinden in de Passeig de Garciá. Erg leuk om eens doorheen te lopen maar alles wat er te kopen is, zal erg prijzig zijn. Op de Avinguda Portal de l’angel zijn de wat normalere winkels te vinden als de Zara en de Mango.

 

Eten in Barcelona

Het eten in Barcelona is erg goed. De meeste mensen in Barcelona eten gemiddeld vier keer per dag. Het ontbijt zal vooral bestaan uit koffie met bijvoorbeeld Churros. De lunch zal rond 14.00 zijn en zal bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het avondeten is rond 19.30 en het laatste maal zal rond 22.00 zijn. Deze wereldstad bestaat uit veel restaurants waar je de hele dag door eten kunt bestellen. Aangezien de meeste inwoners van Barcelona van goed eten houden is het eten erg lekker en variërend.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt