Weekend Barcelona Wijzer

Bagage inpakken: dit is waarom packing cubes ideaal zijn!

Deel artikel

Packing cubes, je hebt er vast weleens van gehoord. Packing cubes zijn ideaal als je gaat reizen. Je kunt met packing cubes je bagage ordenen en je kunt er ook voor zorgen, dat, als je bijvoorbeeld gaat backpacken je niet teveel bagage bij je hebt, maar de bagage die je bij je hebt, kun je perfect scheiden en ordenen met de packing cubes. Maar wat zijn andere voordelen van de packing cubes en waarom zijn ze dus echt onmisbaar voor de fervente reiziger?

Wat zijn packing cubes?

Packing cubes zijn vierkante, zachte doos/tasjes die je af kunt sluiten en zo netjes per categorie in je koffer of tas kunt ordenen. Aangezien er vele soorten en groottes te koop zijn, kun je je tas of koffer vaak optimaal indelen en vullen door middel van deze packing cubes. Je kunt bijvoorbeeld een packing cube gebruiken voor je toilettas, ondergoed, BH’s, shirts, korte broekjes, accessoires of jurkjes. Ook kun je een packing cube voor je vuile kleding gebruiken, zodat de rest van de inhoud van je koffer netjes schoon blijft. 

Er zijn packing cubes die van harder materiaal zijn en daardoor minder flexibel, maar wel steviger of packing cubes die enorm flexibel van stof zijn gemaakt, waardoor je ze makkelijker in je bagage kunt sorteren en de ruimte optimaal kunt gebruiken. Je kunt zelf het beste kijken waar je voorkeur naar uit gaat.  Bedenk ook voor welke bestemmingen de packing cubes gebruikt gaan worden? ga je naar een exotisch en vochtig land, dan is het aanschaffen van ‘ademende’ cubes aan te raden. Is het een zanderige bestemming, ga dan voor dichte packing cubes zonder gaatjes. Ook doorzichtige of gekleurde packing cubes zijn handig, zodat je met een oogopslag kan zien wat erin zit. 

Kun je niet kiezen welke cubes je moet kopen, kijk dan online op Top-X.nl. Deze reviewsite kan je helpen met het maken van een keuze doordat je reviews van andere consumenten kunt bekijken.

Inpakken met packing cubes

De don’ts bij het aanschaffen van packing cubes zijn; koop er niet teveel en koop niet alleen maar grote packing cubes, maar liever wat kleinere cubes om de bagageruimte optimaal te kunnen vullen. Prop ze ook niet volledig vol met spullen zodat de rits niet meer dicht kan, want de kans is dan groot dat ze open zullen vallen en jouw georganiseerde koffer verandert in een chaotische bende.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt