Weekend Barcelona Wijzer

De magische fonteinen van Barcelona

Deel artikel

Een absolute trekpleister die je in Barcelona niet mag missen is de Font Màgica ook wel de Magische fontein genoemd. Deze prachtige monumentale fontein staat op de Montjuïc en is gebouwd in 1929 voor de Wereldtentoonstelling. De magische fonteinen in Barcelona zijn gratis te bezoeken. Er vinden in de avonden prachtige shows plaats waar muziek, watergeluid, licht en kleuren bij elkaar komen. Al met al is dit een prachtig spektakel om bij te wonen als je in Barcelona bent. De Magische fonteinen zijn ontworpen door de ambitieuze Buïgas. Meer dan drieduizend arbeiders hebben een jaar lang aan deze prachtige fontein gewerkt, die af was voor de Wereldtentoonstelling in 1929. Vanaf 1976 is de show begeleid door muziek, voor dit jaar kwam er nog geen geluid aan de shows te pas. Ook zijn de fonteinen een tijdje dicht geweest in Barcelona, dit was in het jaar 1993 tot aan 1998 door gebrek aan onderhoud. Na een grote reparatie zijn de fonteinen in juni 1998 weer geopend. Alle originele constructies van Buïgas zijn bewaard gebleven.

Plekken om de magische fonteinshow te zien

Het is van belang dat je geruime tijd voordat de show begint aanwezig bent, zo kun je een goede plek vinden om deze prachtige show te bekijken. Het wordt namelijk ontzettend druk wanneer de Magische fontein begint te spelen. De watershow kun je vanaf verschillende plekken bekijken, vanaf de trappen richting het paleis Palau Nacional heb je prachtig uitzicht over de fonteinen en over de stad. Daarnaast is het er altijd gezellig druk wanneer de show begint. Rondom de Magische fontein maak je de show natuurlijk op de eerste rang mee, houd er echter wel rekening mee dat er op deze plek water terecht kan komen door de fontein tijdens de show. Vanaf de bruggetjes naar de Magische fontein heb je een prachtig uitzicht tijdens de show, helaas kun je hier niet zitten tevens lopen hier veel mensen langs. Tijdens de show worden er prachtige liederen afgespeeld met een vast onderdeel in het programma, dit is het liedje Barcelona. Dit lied is geschreven door Freddie Mercury die overleed in 1991 aan de gevolgen van aids. Hierdoor kon hij niet bij de openingsceremonie aanwezig zijn tijdens de Olympische Spelen in Barcelona.

Openingstijden Font Màgica

De Magische fonteinen in Barcelona is te allen tijde geopend voor publiek echter worden de spectaculaire fonteinshows alleen op bepaalde dagen en uren uitgevoerd. Van 1 april tot en met 31 mei kun je de geweldige show bekijken op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 21.00 uur en 22.00 uur in het prachtige Barcelona. Van 1 juni tot 30 september trekken ze er twee dagen bij aan, ook wordt de showtijd veranderd. De magische show is dan te bewonderen op woensdag tot en met zondag tussen 21.30 uur en 22.30 uur tijdens een stedentrip Barcelona. Van 1 oktober tot 31 oktober kun je de show bewonderen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 21.00 uur en 22.00 uur. Van 1 november tot 5 januari is de show van de Magische fontein te zien op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 20.00 uur en 21.00 uur. De fontein moet natuurlijk wel onderhouden worden, daarom vinden er tussen 6 januari en 16 februari geen shows plaats omtrent de magische fonteinen van Barcelona.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt