Weekend Barcelona Wijzer

Barcelona tips voor 2019

Deel artikel

Er staat een geweldige vakantie op de planning naar Barcelona. Wij bespreken in deze blog een aantal tips die jij kunt gebruiken tijdens de vakantie.

Mercat de Sant Antoni

Na 9 jaar gesloten te zijn geweest wegens bouwwerkzaamheden, is het in mei 2018 open gegaan. Het is de grootste markthal van Barcelona. Met een omtrek van 53.388 vierkante meters en 5 verdiepingen, dat onderdak bied aan 235 verschillende kraampjes. Er zijn 400 parkeerplekken aanwezig, daarnaast is er een Lidl en een fitness ruimte aanwezig.

Bicing

Het bekende fietsnetwerk van Barcelona, genaamd Bicing, heeft een make-over gekregen. Er zijn 95 nieuwe Bicing-stations en worden er meer fietsen beschikbaar gesteld. De Bicing app zal vanaf heden   24 uur beschikbaar zijn en als gebruiker is het mogelijk om een fiets 5 minuten van tevoren online of via de app te kunnen reserveren.

Dr. Stravinksky

Voor een heerlijk avondje uit is Dr. Stravinksky een goede aanrader als we kijken naar de prijzen. Hun bestaan is vrij kort, maar hebben al wel een aardig prijzenkastje. Zo hebben ze de trofee voor beste bar van Spanje in 2018 en beste barman van 2018.

De Palmero’s en hun kunstverzameling

Het Palmero Museum, dat de collectie van de kunstenaars familie Palermo tentoonstelt, is afgelopen jaar grondig vernieuwd. Het gebouw waard het museum in is gevestigd is al een bezoekje op zich waard. We hebben het hier of Can Figuerola, dit is een oude boerderij uit de 15e eeuw. Voordat dit het huis en museum van Palmero werd, behoorde het huis tot Laureà Figuerola, de minister die de Peseta invoerde. Peseta is de Spaanse munt voor het euro tijdperk.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt