Weekend Barcelona Wijzer

Winter in Barcelona

Deel artikel

Na de hete zomermaanden is het toeristische hoogseizoen in Barcelona voorbij. De warme zomer verandert in de herfst en vervolgens in een zachte winter, terwijl het in Nederland erg koud kan zijn. Barcelona staat er niet om bekend om te bezoeken tijdens de wintermaanden, maar er is genoeg te doen tijdens deze periode. De prachtige stad wordt betoverd met lichtjes in het donker en het is er erg sfeervol.

Activiteiten in Barcelona tijdens de winter

Er zijn genoeg leuke activiteiten om te doen in Barcelona tijdens de winter. De Spaanse stad trekt tijdens de winterperiode wat minder bezoekers, waardoor mensen er in alle rust kunnen rondlopen. De spectaculaire Boqueria Markt is een mooi voorbeeld om juist dan te bezoeken. Het is een overdekte markt, wat een enorm aanbod heeft aan verse producten, zoals vis, vlees, groente en fruit. Wat de markt zo bijzonder maakt is dat het ontstaan is in de 13e eeuw, er is nog veel te herkennen van de oude architectuur. Het is zeker het bezoeken waard en het is een unieke ervaring. Verder kunnen mensen natuurlijk genieten van de eetgelegenheden in Barcelona. Gedurende de winterperiode staan er seizoensgebonden maaltijden op het menu. Een tapastour kan een leuke afwisseling zijn tussen de heerlijke Spaanse gerechten en de prachtige stad. Er zijn genoeg mogelijkheden om met een Nederlandse gids barretjes en restaurants te bezoeken. Tijdens deze activiteit ontdekken mensen de lekkere tapas en de Spaanse wijnen. Naast de genoemde activiteiten is Barcelona ook een ideale plek om te verblijven tijdens een wintersportvakantie. De stad is 2 uur verwijderd van de Pyreneeën, een gebergte in het noorden van Spanje. Het skigebied staat erom bekend dat het veelzijdig is. Mensen kunnen er skiën met ervaring en zonder ervaring.

Boqueria Markt

Verblijf in Barcelona gedurende de winter

Tijdens de winterperiode zijn er talloze leuke accommodaties om in te kunnen verblijven. Een voordeel is dat de accommodaties rond deze periode voordeliger zijn om te boeken, in vergelijking met de drukke zomermaanden. Voor deze periode wordt het appartement ‘Eric Vökel Sagrada Familia Suites’ aangeraden. Het is een appartement dat zich dichtbij het centrum bevindt. Het krijgt over het algemeen goede beoordelingen, door zijn goede service en uitstekende kamers. Het is mogelijk om een bij het verblijf een fiets te huren, wat handig is tijdens het bezoeken van een activiteit in de stad. Het is in de winter ideaal om even lekker rond te fietsen in deze prachtige stad.  De prijzen van de accommodaties in Barcelona zijn vanaf € 100,- beschikbaar per persoon, per nacht.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt