Weekend Barcelona Wijzer

Bucketlist van Barcelona

Deel artikel

Wanneer men zich in Barcelona bevindt, zijn er enkele bezienswaardigheden of activiteiten die een  bezoek verdienen. Twee voorbeelden zijn de Sagrada Familia of de Passeig de Garcia. Deze toeristische trekpleisters zijn hun bezoek meer dan waard.

 

  1. Sagrada Familia

Het bouwwerk van Antoni Gaudi, die nog steeds niet is afgerond, moet je toch bezoeken wanneer je in Barcelona bent! Het is het grootste gebouw van Barcelona en wordt ook wel de heilige kerk genoemd. Architect en kunstenaar Gaudi is inmiddels overleden. TIP: Koop je kaarten online en minimaal een dag van tevoren. Dit scheelt veel wachttijd.

  1. Palau de la Musica

Een muziektheater waarbij je je ogen uitkijkt. Een geweldig groot gebouw met een fascinerende muziekzaal. De muziekzaal is opgebouwd met glas in lood, marmer en veel licht. TIP: Koop een skip-the-line kaartje. Dit scheelt veel wachttijd.

  1. Barri Gothic

Dit is een gotische wijk midden in de stad van Barcelona. deze plek ligt dicht naast het strand van Barcelona. Deze wijk heeft een ontzettend veel charme en veel kleine straatjes.

  1. Casa Batlló

De Casa Batlló ligt aan de Passeig de Garcia. Het is een ontwerp van de kunstenaar Antoni Gaudi. De waarde van dit kleurrijke pand wordt geschat op 70 miljoen. Het is eigendom van familie Bernat.

  1. Santa Maria del Mar

De Santa Maria del Mar is een kerk. De naam betekent onze lieve vrouw aan zee. De kerk is gebouwd tussen 1329 en 1383. Het is een goed voorbeeld van de Catalaanse Gotiek. Het heeft een zuiverheid en eenheid van stijl die niet gebruikelijk is met de normale stand van zaken in de middeleeuwen.

  1. Font Magica

De Font Magica is de Spaanse benaming voor de magische fontein. Het is een verlicht terras van fonteinen. Het ligt aan de Avinguda de Maria Cristina. Het werd ontworpen door Carles Buïgas voor de wereldtentoonstelling in 1929. Een echte aanrader.

  1. Mercat de la Boqueria

De Mercat de la Boqueria is de grootste versmarkt van Spanje. Deze markt trekt veel toeristen en lokale klanten. Het verkoopoppervlak is meer dan 2.5 km2.

  1. Passeig de Garcia

Passeig de Garcia is de meest luxe winkelstraat van Barcelona. Er zijn veel dure winkels gevestigd aan deze straat. Winkels van merken als Gucci, Rolex, Louis Vuitton en dergelijken zijn gevestigd aan deze straat.

  1. La Pedrera – Casa Mila

Het is weer een van de bouwwerken van de grote kunstenaar Antoni Gaudi. Het is een appartementengebouw die ontworpen is door Gaudi. Het gebouw wordt ook La Pedrera genoemd. Dit is ook wel de steengroeve.

  1. Camp Nou

Een van de grootste voetbal tempels van het hedendaags voetbal. Voetbalclub FC Barcelona speelt hier zijn thuiswedstrijden.

Afsluiten

Een reis naar Barcelona is tegenwoordig al snel geregeld! Wij hopen die reis nog gemakkelijker te maken, door verschillende aanbieders op onze site te vergelijken! Op onze site staan grote vliegtickets maatschappijen!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt