Weekend Barcelona Wijzer

Kerst in Barcelona

Deel artikel

Kerst in Barcelona wordt ook wel Navidad en Barcelona genoemd. Het is heel anders dan in Nederland. Onder andere is er een heel erg groot temperatuurverschil. Het is in Barcelona zo’n 15 graden. Tijdens de kerst zult u in Barcelona veel belichte straten zien. Ook is er een immens grote kerstboom opgezet dichtbij Placa Catalunya. Boek misschien een midweek of een weekend naar Barcelona.

 

Versieringen

Vele straten in Barcelona zijn versierd met heel erg veel lichtjes. Er zijn meer dan 390 straten en locaties versierd. Ook zal de burgemeester van Barcelona om half 7 ’s avonds de verlichting aanzetten bij de beroemde Sagrada Familia. Niet alleen de Sagrada Familia maar ook de Font Magica zal worden omgetoverd. De Font Magica zal worden omgetoverd in de kerstsfeer met de traditionele en speciale muziek en watershow. Deze show kunt u bezichtigen op elke vrijdag en zaterdag. Toegang is gratis. Naast de geweldige kerstomtovering van Barcelona wordt er natuurlijk ook een immens grote boom geplaatst. Deze zal bij Placa Catalunya worden geplaatst.

 

Tradities

Natuurlijk zijn er, evenals elk ander land of stad, ook tradities in Barcelona tijdens kerst. Tijdens de kerstdagen wordt er veel turrón gegeten. Dit is een typisch Spaans dessert en veel mensen houden ervan. Turrón komt van oorsprong uit Jijona, het is een soort nougat wat is gemaakt met amandelen, hazelnoten en honing. Ook wordt er in Barcelona veel kerstbrood verkocht. Naast het eten worden er ook veel kerstmarkten georganiseerd en zijn er veel schaatsbanen te vinden.

 

Kerstdiner

Wanneer u in Barcelona bent tijdens de kerst is het natuurlijk een lastig verhaal om te gaan in je hotelkamer. Daarom is het misschien wel een top idee om eens lekker uit eten te gaan in de stad. Er zijn veel restaurants open tijdens de kerst. Tijdens kerstavond zal het waarschijnlijk niet zo heel druk zijn in de restaurants, in tegenstelling tot de overvolle eerste kerstdag. Tijdens kerstavond eet bijna iedereen thuis. Wanneer u in Barcelona tijdens de kerst eens uiteten wilt gaan, is het verstandig om van tevoren eens te reserveren bij een restaurant. Als u dit niet zou doen is de kans groot dat er bij alle restaurants geen plek meer over is.

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt