Weekend Barcelona Wijzer

Cafés met Nederlandse roots in Barcelona

Deel artikel

In Barcelona zijn ontzettend veel Nederlandse horecaondernemers met een restaurant of bar. Daarom hebben we enkele cafés en restaurants in Barcelona met Nederlandse eigenaren even op een rijtje gezet. In sommige van deze cafés kun je de Nederlandse eredivisie volgen tijdens een bezoekje aan Barcelona onder het genot van echte Hollandse bitterballen, waar je bij andere cafés en restaurants niet zoveel merkt van de Nederlandse invloeden. Hieronder zie je enkele cafés en restaurants met Nederlandse roots in Barcelona, er zijn er natuurlijk nog veel meer.

 1. Amsterdam Burgers, Beers & Steaks
  In het hartje van de modernistische wijk Eixample vind je een echt bruincafé genaamd Amsterdam Burgers, Beers & Steaks. Hier kun je kijken naar alle live wedstrijden van de Champions League en de Nederlandse Eredivisie onder het genot van Hollandse snacks. Ook Kun je bij Amsterdam Burgers, Beers & Steaks terecht voor heerlijke Spaanse tapas, Spareribs en zoete cocktails of natuurlijk een gewoon Nederlands biertje.
 2. Rembrandt
  Niet zo ver van het strand en Parc Ciutadella vind je eetcafé Rembrandt, dat gerund word door de twee broers Erik van Leeuwen en Vincent van Leeuwen. Bij eetcafé Rembrandt kun je aanschuiven voor heerlijke Hollandse kost, ook is er tapas te verkrijgen. In eetcafé Rembrandt wordt de Nederlandse eredivisie en het Nederlands elftal altijd uitgezonden. Eetcafé Rembrandt organiseert één keer een studentenavond met natuurlijk een bijbehorende studentenhap voor maar zes euro.
 3. Bonita Bar
  Het café Bonita Bar wordt gerund door Sophie en Daniel en ligt in de voormalige visserswijk La Barceloneta. Café Bonita Bar heeft een uitgebreide cocktailkaart en verschillende salades en tapas om heerlijk van te genieten. Ook voor voetbalwedstrijden van de Nederlandse eredivisie ben je aan het goede adres bij Bonita Bar.
 4. Zelig
  De bar Zelig wordt gerund door de Nederlander Michell en bevindt zich in de wijk El Raval. Zelig wordt bezocht door vele mensen uit andere landen dan Nederland, je kunt hier namelijk terecht voor heerlijke verse bitterballen maar de Hollandse snacks mogen natuurlijk niet ontbreken. Bij Zelig kun je lunchen voor maar negen euro en tot in de late avonduurtjes genieten op een heerlijk terras midden in de wijk El Raval.
 5. Beach Burger Café Makamaka
  Dichtbij het strand in Barceloneta bevindt zich Beach Burger Café Makamaka. Makamaka serveert heerlijke burgers en geweldige cocktails, in de zomermaanden is het vaak gezellig druk op het terras van Makamaka. Beach Burger Café Makamaka is in handen van Nederlandse ondernemers, daar zal je echter bij dit Beach Burger Café weinig van merken.
 6. Pax49
  Geniet bij Pax49 van heerlijke cocktails in de wijk El Born, Pax49 heeft een Nederlandse eigenaresse echter zal je hier weinig van merken. Met uitzondering van de weekenden, je kunt bij Pax49 namelijk op de zaterdag en de zondag uitgebreid brunchen met onder andere pindakaas en hagelslag.

Zeker de moeite waard om een van de bovenstaande Nederlandse cafés te bezoeken wanneer er een goedkope stedentrip Barcelona op de planning staat!

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt