Weekend Barcelona Wijzer

De architectuur van Antoni Gaudí

Deel artikel

Barcelona is een prachtige kleurrijke stad in het noordoosten van Spanje. Er is veel te doen en er zijn vele bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. De welbekende Antoni Gaudí had hier een groot aandeel in. Hij was een Spaanse architect, die bekend stond om zijn markante bouwwerken en projecten. Antoni Gaudí heeft een groot nalatenschap in Barcelona en hij wordt altijd verbonden aan de stad.

Relaxen in het leuke stadspark ‘Park Güell’

Park Güell is een prachtig park in het noorden van Barcelona. Het is een groot park met een oppervlakte van 15 hectare.

Het prachtige Park Güell werd oorspronkelijk gebouwd als woonwijk, maar dit bleek geen succes te zijn. Er werden 2 huizen gebouwd en verkocht, Gaudí woonde hier zelf ook. Het Park Güell werd ontworpen in een moderne stijl. Kenmerkend aan het park is dat het enorm kleurrijk is met veel mozaïeken. Er staan bijvoorbeeld veel mozaïeken bankjes en ‘de salamander’. De salamander is een kleurrijke zitbank met enorme hoeveelheden aan mozaïekstukjes. Verder is het prachtige park omringt door veel natuur met vele bouw- en kunstwerken. Er zijn veel palmbomen en dichte dennenbossen te vinden. Doordat het park hoog gelegen is, hebben mensen de mogelijkheid om vanuit het park te genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee.

Om het bekendste gedeelte van het park te kunnen bezoeken horen mensen tickets te kopen, dit geldt voor zo’n 8% van het totaaloppervlak. Hier bevinden zich de kenmerkende mozaïeken bankjes en de salamander. Deze tickets kunnen online besteld worden of bij het park zelf. De prijs hiervoor bedraagt gemiddeld € 8,-.

Bezoek de wereldberoemde Sagrada Familia

De Sagrada Família is een basiliek gelegen in de stad Barcelona. Het is naast Park Güell zeker niet te missen voor wanneer mensen een bezoek brengen aan de stad. Een basiliek is een eretitel van een kerkarchitectuur en de Sagrada Família is daarmee zeker een symbool voor Barcelona. De bouw van de Sagrada Família is nog niet klaar, maar het is al wel te bezoeken. Naar verwachting is het prachtige bouwwerk in 2026 gereed.

Bewonder de schoonheid van de binnen- en buitenkant van het gebouw. Aan de buitenkant staan prachtig hoge kerktorens, waar veel unieke elementen aan te zien zijn. Mensen kunnen namelijk de gotische en nouveau architectuur bewonderen, waar Gaudí van hield. Er komen in totaal 18 torens en deze hebben allemaal een speciale betekenis. De middelste toren is gewijd aan Jezus Christus en de vier torens eromheen stellen evangeliën voor. Evangeliën zijn vier verhalen uit de Bijbel die het leven van Jezus beschrijven, het betekent letterlijk ‘goede boodschap’. Verder staat er een toren boven de apsis, een ruimte die het koor van een kerk afsluit, die de heilige Maagd Maria vertegenwoordigd. Deze toren wordt middels een ster bekroond. De andere twaalf torens dienen als apostelen. Een aposteel is een gezondene, een persoon die door Jezus is gestuurd om ‘een goede boodschap’ te verspreiden. Wanneer de bouw klaar is van het meesterlijke bouwwerk, behoren sommige torens tot de hoogste kerktorens ter wereld.

Niet alleen de buitenkant is bijzonder, maar ook de binnenkant van de Sagrada Família. Mensen kunnen van binnen genieten van de kleurrijke structuren van het gebouw. Het lijkt voor velen alsof het buiten het gebouw brand, dit zegt iets over hoe levendig de kleuren zijn. Het is erg bijzonder om te zien wat er met licht gedaan kan worden binnen een gebouw. Kijk vanuit de torens over de prachtige stad Barcelona en wandel door de gangen van de grote basiliek. Het is zeker een leuke activiteit voor zowel jong en oud tijdens een vakantie in Barcelona.

Om het gebouw te kunnen bezoeken, hebben mensen de keuze om het middels een rondleiding te doen of zonder een rondleiding. Hiervoor horen mensen tickets online te bestellen of aan de balie. Het is raadzaam om dit online te doen, zodat mensen de lange wachtrijen kunnen vermijden. De tickets kosten gemiddeld € 30,-.

Sagrada Família

Gerelateerd nieuws

Campings in de buurt van Barcelona

Wanneer u een aantal dagen in Barcelona wilt doorbrengen, dan hoeft u niet direct een hotel of appartement in de stad te boeken. U kunt